GPS navigátor

 ( john_silver | 2008. május 24., szombat - 22:00 )

Ma a kezembe kaptam egy NOVOGO T700 PNA-t.
A géphez egy módosított iGO 2006-os Nyugat-Európai térkép van amit nem a Nav n Go hanem elméletileg a NOVOGO támogat tehát a gyártó biztosítaná a frissítéseket meg az újabb (iGO 8-as) szoftvert, a gyártó honlapja nem elérhető és ahogy a neten olvastam 2007-es a legújabb frissítés (azt sikerült egy norvég oldalról leszednem).
Szintén elméletileg lehetne hozzá Kelet-Európai térképet is venni találtam is boltot, de mit érek vele, ha nem tudom frissíteni.
Megpróbáltam minden módszert, hogy az iGO 8-ast működjön rajta, de sajna egyik sem működik, így még jó hogy az ismerősöm nem vette meg potyára.

Aki most áll GPS vétel előtt nagy ívben kerülje el a NOVOGO-t meg úgy általában minden OEM gyártót akinél nem a Nav n Go adja a támogatást (persze biztos vannak kivételek).

Ha esetleg van valaki aki tudja, hogy hogyan lehetne megoldani vagy a 2006-os frissítését vagy a cseréjét iGO 8-ra nagyon megköszönöm, ha megosztja velem is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát ez a NOVOGO nekem már a körítés nélkül is elég gyanúsnak hangzik...
--
Bárki aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlen számot, az a bűn állapotában leledzik.

Tippelem: Full verzió beszerzésével...

Az a gond, hogy mint írtam ez OEM gyártó, egy módosított iGO fut rajta, a nem módosított iGO 8 elindul, de egy hibával elszáll és újraindul.
Az egyik fórumban azonban találtam egy módosított iGO 8-at erre a készülékre, és sikerült működésre bírni, csak sajnos nem tökéletes.
Azt nem értem, hogyha a Nav N Go tisztában van vele, hogy ezek a gyártók el-el tünnek (és tisztában van vele, mert a honlapjukon is írják) akkor miért nem ad ki ezekre a gépekre is szoftvert, nem hiszem, hogy túl nagy munka lenne. Tipikusan olyan szoftvert árulnak amit az ember megvásárol, (legalábbis én) mert jól jön a három év támogatás, meg megéri azt a kb. 30.000 Ft-ot.
Vagy lehet, hogy így rákényszerítenek, hogy új GPS-t vegyek, de nem fogok venni.

Ez a tipikus IJ. kategória. A dobozkád egy olcsó PNA, OEM szoftverrel, ami nem frissítési alap.
Nekem iGO My way 2006 Plus van, 2006.01-es alap és 2006.10-es magayrország térképpel, amit a PDA-hoz SD-kártyán kapott iGO 2005-ről frissítettem -- ezen a hardveren nem is menne az iGO8, de nincs is rá szükségem.