mplayer 5 óra után leáll

Érdekes probléma merült fel. Az mplayernek reggeltől estig kellene játszania egy mpeg filet (változó hosszúságú, "-loop 0"-val futtatva). Nem teszi, 5 óra futás után (a film hosszától függetlenül) kilép.
Igazából abban sem vagyok biztos hogy az mplayer áll le és nem a rendszer lövi le... lényeg hogy 5 óra után se kép se hang, a gép működik de nincs mplayer processz, logokban semmi nyom. Az sem számít, hogy sima user, vagy (csak a teszt kedvéért, mert amúgy nagy hülyeség, de) root.
Screensaver-nek tűnt, de egyrészt ki van kapcsolva, másrészt 5 óra után??
OS: Debian Etch, mplayer legfrissebb, vas P4/Celeron, RAM: 256M (nem eszi, nem ezért áll le).

Valakinek valami ötlete ?

Tudom, essek neki hibakeresésnek, kipróbálni, logolni mindent, de kicsit nehézkessé teszi, hogy 5 órát kell várni egy próbálkozás eredményére...

Hozzászólások

Érdekes dolog... Érdemes volna kipróbálni sima X alatt is... Pontosan 5 óra? Az 18.000 másodperc... Nem igazán látok semmi olyan mintát, ami gyanús lenne az eltelt időben. Gondolom, tökmindegy, mikor indítod. Tehát cron vagy bármi ciklikus időzítés nem kavarhat be...

--
Coding for fun. ;)

esetleg ezt beletenném az xorg.conf -ba:

Section ServerFlags
Option "BlankTime" "0"
Option "SuspendTime" "0"
Option "StandbyTime" "0"
Option "OffTime" "0"
EndSection

Ezt pedig kikommentezném a Monitor Section -ben:

Option "DPMS"

Hátha javul valamit.
/mazursky

"OS: Debian Etch, mplayer legfrissebb, vas P4/Celeron, RAM: 256M (nem eszi, nem ezért áll le)."

--> tegyél rá WindowMaker/Fluxbox/Xfce -t, az kevésbé memóriazabáló (256MB, Te írtad), de tuti nem zavar be, mint a GNOME a saját szerencsétlen screensaver-jével. De akkor kell a fenti ServerFlags-es játék, és onnantól már okés.
És akkor már az avahi networkmanager és egyéb szemetek is takaríthatóak, ugyanis ne az ablakozó kezelje a netet

Esetleg érdemes a powersave házatáján is szétnézni, hátha az akaszt be. szóval azokat is érdemes legyilkolászni, hátha javul a helyzet.

/mazursky

ez egy (altalam legalabbis) regota ismert problema, az a-v sync kod mukodese okozza (float szamlalok csordulnak tul, ill lecsokken annyira a pontossaguk hogy eleri az 1 kepkockanyi idot, emiatt megall a lejatszas aztan buffer betelik es kilep).

anno egy cegnek csinaltam hasonlot es akkor derult ki, eleg gany modon lehetett csak workaroundolni... (idonkent ki kell vonni ugyanannyit mindket szamlalobol)

A'rpi

Ha jól vettem ki, akkor mindig ugyanazt a file-t kell lejátszani, csak a hossza más?
Sztem a loop-ot úgy állítsd be, h kb. 4 óránként leálljon az mplayer, és egy scripttel indítod alapból a lejátszást, amibe beírod ugyanazt az indító parancsot 4x-5x, és kész. :)

Nem mindog ugyanazt. Egy adott könyvtárban lévő video fileokat kell játszani, amit épp feltöltöttek az adott napra. Egymás után őket és végtelenítve. De így is jó a megoldás.
Nincs gnome meg ilyesmi erőforrászabáló bigyó, fluxbox van a gépen minimáldesignra konfigolva mivel úgysem látszik a desktop - meg nem is használja senki, mivel az egyetlen input device az eth0 :) output meg egy plazmatévé :)