Budai-50 meg némi GPS-bűvölés

A Budai 50-es teljesítménytúra behúzva, némi másokra hallgatós elkavarás miatt futósra sikeredett 42-49km közötti szakasszal (7km, 50 perc, kb. 45km-rel a lábaimban...).
A túra előtt este még megpróbáltam a korlátozott verziójú Russa-hoz csonkolni a Budai hg. térképet, sajna sikertelenül (101kB lett, amit a Russa udvariasan elhárított...), úgyhogy az előre összekattingatott Garmin-os útvonalat sem tudtam használni... Tegnap kutakodtam kicsit, és kiderült, hogy a Russa-nál jogi problémákkal terhelt forkolás történt, és van unlimited 1.valamennyis verzió, amit fel is toltam volna izibe a PDA-ra, ha a céges nótoson az Active Sync mappára lenne írási jogom. De nincs, úgyhogy CAB letölt, SD-re másol, PDA-ba visszarak, PDA nem látja... Na, fussunk neki mégegyszer: Activesync megy, mobileszköz tartalma tallózható, cab rádob, így látja, elindítható a PDA-n a telepítés. Régi előbb leszed, cab fájlra rábök, telepítő indul, voilla: Ocsen harasó, hogy stilszerű legyek: a letöltött csomag csak oroszul beszél... Némi turkászás a neten, van magyarítás. Felmásolom, működik. Budai hg. 1M körüli térkép, azt is felmásolom, Russa indít, térkép megnyit, látja, lehet útvonaltervezni, előre összerakott útvonalat ráhúzni (opsz, hol is van a Garmin-os útvonalterv?).
Némi sirftec-es matatás, és minden klappol, majd még a magyar hangokat kell felrámolni, illetve némi akkumulátorügyi erősítést eszközölni, és kész.

Hozzászólások

:)
Múltkor mentünk geocachingelni Alsóörsre. Először lementünk a partra sétálni és beállítani a koordinátákat. Frissen feltett Russa volt, nem volt bekonfigurálva. Elindítom, (tudni kell, hogy a pda-m mindig le van némítva) erre hangosan, oroszul, bájos női súlyemelő hanggal közli hogy hogy a műholdakat fixálta (valami szputnyik is volt benne). Érdekes volt a sok ember között a kikötőben, a barátnőmmel majd leestünk a padról a röhögéstől.

Hát ha egyszer a Russa-s srác ífgy csinálta meg a progiját. Majdnem beírtam, hogy lérhető legálisan is, de aztán továbbírtam. (Én felszabadítás előtt 2 héttel megvettem. Nemkicsit téptem a hajam - pedig már lig van - mikor változott a licencsze. Túrára a russánál csak egy jobb van: egy rendes nem-pda-s túra-gps. Ha eljutsz odáig és Garmin, keress meg. Ja az iGO jó, de nem mindenhez van térképe: pl. Izland, és ez nekem idén nagyon fáj.)