Rendszergazdai állást keresek

 ( nc | 2008. április 14., hétfő - 10:32 )

Rendszergazdai vagy olyan, a tudásomnak megfelelő állást keresek, ahol nincs bebetonozva a napi 8 órás munkaidő, tehát nem az a legfontosabb, hogy valamiképpen kitöltsem a munkaidőt. A legjobb az lenne, ha otthonról is tudnék dolgozni.

Amit nyújtani tudok:
- változatos és sok tapasztalat (1991 óta dolgozom informatikában)
- közepes méretű (30-80 fő) cégek önálló rendszergazdai megoldásai
- php, python, javascript, xhtml ismeretek
- grafikus, kiadványszerkesztó szoftverek (photoshoptól a quarkig) ismerete
- jó problémamegoldási képességek

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

...a rugalmasság nem azt jelenti, hogy ne tudnék 8-10 órát dolgozni, hanem hogy családos emberként kötelezettségeim vannak. Bár egyre inkább kételkedem, hogy lesz még egyszer ilyen munkahelyem, így persze írhatnak azok is, akik nem annyira rugalmasak, majd megbeszéljük.

Létezik ilyen munkahely, a mienk is ilyen pl. Bár nincs 80 gép, azért a munkaidő (még)egy rendszergazdának is megtölthető feladattal bőven.
Szakmai CV-t kérnék.

--
Gabriel Akos

Masoknak ez mukodik egyszerre (fix munkaido meg a csalad)...

minden 7. ember ehezik. :)
szoval had keressen olyan munkahelyet, amilyet szeretne, maximum nem talal.

Tyrael

pontosan tudod mekkora és milyen családja van? vagy csak osztod az észt?? ne adj isten, hogy ráhibázzak, de mi van, ha pl. van egy beteg a családban, aki egy kissé nagyobb kötöttséget igényel? rajtad kívül a világ nem tökéletes...

--
xterm

Télleg, juteszembe. Nem unalmas egy ilyen munkahely? A kezdeti rendcsinálás, installálás után mi a túrót csinál az ember (mondjuk 3 hónap után) 8 órában? Azért kérdezem, mert én felépítettem egy fejlesztőcég infrastruktúráját nagyjából fél év alatt, és azóta azokkal a rendszerekkel minimális feladat van. A csillió egyéb kacat ami azóta lett, az persze ad munkát, dehát egy nem-informatikai cégnél ilyenek nemigen vannak, mert minek is lennének? :)

--
Gabriel Akos

Nem unalmasabb mint a ticket-vadászat. Inkább rutin, de azért annál szélesebb körű gondokkal találkozol.

"Hogy úgy nézzek ki, mint aki dolgozik, elkezdek körbe-körbe rohangálni a szalagos kocsival. A megfigyelő ablakból minimum olyan effektívnek látszom majd, mint mindig..."

Keresztrejtvényt fejt. Megpróbálja az ember megfejteni, mit is csinálnak a kedves kollégák a rendszerrel. Amiben vagy van segítség valamilyen log beírt adat képében, vagy nincs. Főleg, ha úgy gondolja a kedves kolléga, hogy ő már ért is hozzá.
Tegnapi gyöngyszem: titkárnők gyöngye hívott, hogy a sor eleji TAB-ot lenyomása után a szövegszerkesztő egy új sort ad. 5 pont annak aki eltalálja mit is követett el a tündi-bündink.

kell az az 5 pont :)
Sor végére felvesz egy Tab-ot majd ész nélkül üti a Tab billentyűt.

A Tiéd! :) .
S hogy komunikálnád le, ha a vezérigazgató ott áll a hátad mögött, és a titkárnővel egyetemben szidták a számítógépet a megalkotójóval egyetemben stb,stb. Mondták mint a vízfolyás.
Röhögni nem ér, még magadban sem.

((:-)) Dadog a rókám . Elnézést

A Tiéd! :) .
S hogy komunikálnád le, ha a vezérigazgató ott áll a hátad mögött, és a titkárnővel egyetemben szidták a számítógépet a megalkotójóval egyetemben stb,stb. Mondták mint a vízfolyás.
Röhögni nem ér, még magadban sem.

Ó borzalom. Én mondjuk biztos behánynék :)
--
Gabriel Akos

A következő 5 pont a Tiéd lehet, ha megmondod, hogy csinálta. :)

Mondjuk elkezdheted feltörni strength test-elni a felhasználók jelszavait. Ezzel kicsit nevelnéd őket, meg amúgy is jó móka, igaz, a népszerűségedből vesziteni fogsz. :))

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Érdekes kérdés, mert ez is benne van a pakliban. De azért egy 50-100 fős cégnál mindig akad munka akkor is, ha a szerverek megbízhatóan duruzsolnak. Fejleszteni is mindig lehet. Néha az kell, hogy újdonság legyen, néha meg az, hogy a megszokott környezet fogadja az embert. Úgyse lehet a mai világban tíz évet lehúzni sehol, tehát attól nem kell félni, hogy bezápul az ember.

A munkahelykeresés izgalma, édes istenem :) A szebbnél szebb rabszolgatartó helyek... A furcsaságok, amikor olyan helyekre vetődik az ember, amiről fogalma sem volt... Szóval ha nincs munkád, az is lehet izgalmas.

Amúgy még mindig keresek, mert bár dolgozom már, a második napon simán leordították a fejemet azért, amiről nem is tudtam pontosan, mit akar a főnök. És az a röhej, hogy azt hittem, viccel, így kiröhögtem :) Annyira nem hittem el, hogy ez az ember komolyan hisztis, hogy csak a végén jöttem rá, ez ilyen.

" A munkahelykeresés izgalma, édes istenem :) A szebbnél szebb rabszolgatartó helyek... "

Minap futottam bele bele egy ilyen remek hirdetesbe:
A hirdetesbe leirva: "rugalmas munkarend szerinti munkavegzes"
Szemelyesen: "Folyamatos 3 muszak, hetvegere es unnepnapokra is esik munkaido"

Kerdezem a fejvadasz csajszit: Akkor miert igy hirdetik?
Mert ezt a szoveget kaptak az ugyfeltol.
Mondom: de azt ugye on is erzi hogy a "rugalmas..." es a "folyamatos 3 ..." messze van egymastol mint az a ket bizonyos telepules.
Ezt a szoveget kaptuk az ugyfeltol...

Namind1...

Egyebkent az egeszrol egy Gusztav rajzfilm jutott az eszembe, amikor piocakat tanitott futyulni es fellepett veluk a cirkuszban.
A film vegen a piocak mar akor menekultek amikor amikor Gusztav feltunt a parton, az sem erdekelte oket hogy bemaszott a vizbe es ontotte maga kore a konzerv vert. :)
Amugy brutto 120 at akartak fizetti a folyamatos 3 muszakos helpdesk munkatarsi munkaert, ahol nehany ev alatt garantaltan zombi leszel.

PO

a cé^H^Hrabszolgatartónak rugalmas.

Ennél a takarítónéni is többet keres.

Állami intézményben kb 65 bruttó, ha fiatal, ami akár 90-100 brttó is lehet 30 év munkaviszonnyal.

"Addig rohogtunk a fonok viccen, mig ra nem jottunk, hogy az aznapi feladat..."

nekem is pont ez jutott az eszembe =D

Olyan szintet képzelj el, hogy "de megmondtam, hogy délután mutasd meg nekem, mit csinál ez a gomb!" Amúgy a power gombról volt szó :) Tényleg azt hittem, viccel...

Mint tudjuk egy rendszergazda akkor végzi jól a dolgát, ha nincs neki. Sok vezető beosztású ember ezt nem képes felfogni, csak amikor valami elromlik és az ember, aki megjavíthatná már nincs a cégnél.

Ave, Saabi.

Ezt ki kéne nyomtatni, üveg alá és bekeretezni. :) De mehetne a HUP álláshirdetések fórumába is mérvadónak. :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Én mindig beleépítem a számlázóba az uj dolgokat amitől szebb jobb gyorsabb lesz. Néha utálnak is érte, mikor megváltozik ez-az.
Legutóbb az egész listazast atraktam jquery-be.
Szal ha nincs munka keresek :)

pch

Tanul, doksikat olvasgat, forumokat nezeget tanulasi celbol, fel szemet a szervereken tartja, a masik felet a felhasznalokon, tori a fejet hogy hogyan lehetne meg jobb, meg biztonsagosabb a rendszer. Keresi a megoldasokat olyan problemakra amelyek nem lennenek ha felhasznalok sem lennenek. Megprobal erthetoen valaszolni Gizike es Pistike kerdeseire (probald meg olyankor amikor orak otta izzadsz valamilyen problemaval es felhiv Pistike hogy hogyan lehet az Excel tablaban zoldre festeni egy cellat). Es vegul meg meg kel gyozze a fonoket is (tisztelet a kivetelnek) hogy a rendszer meg fog halni ha nem hallgatnak ra.

Pető Nóra
tanácsadó
TREDIS Consulting - the Pro's corner
www.tredis.hu
Mobil: 06-20-456-1030
Iroda: 1022 Budapest, Alvinci út 16.
Fax: 06-1-391-0229

Amennyiben aktuális még az álláskeresése várom CV-ét!

Köszönettel,

npeto@tredis.hu

es minek ehhez ket kulon topik?

t