MEGOLDVA] courierfax működik ilyen valakinek?

 ( tovis | 2008. március 6., csütörtök - 14:26 )

Kínlódom a courierfax beizzításával. Az mgetty+sendfax parancssorból szépen működik. Működik a courier-mta és imap, amihez egy squirrelmail -t használok apache2 -vel mint frontend - levelezni tudok smarthost -al. Viszont bármit küldök a fax nak (mondjuk 3333333@fax) kijelenti hogy 513 SMTP error van - azaz hibás/hiányos/érvénytelen domain név van megadva. Csak a fax -al lehet a gond hiszen ugyanazzal a domain névvel levelet küldeni tudok.
Az /etc/courier/faxrc -ben kivettem a "blokkoló" sort, de semmi változás. Szerintem továbbra is a faxrc -vel van a gond de eléggé zavaros, hogy is kellene ezt beállítani a magyar viszonyokhoz.
Három oldalnyi sűrűn gépelt szöveg, elég érdekes klifejezésekkel tűzdelve. Tud valaki segíteni? Van valakinek működő faxrc -je?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hátha valaki érdekel!
Amit a README.Debian nem említ azt, hogy a couriernek, ahhoz hogy menjen a faxolás, kell egy FAXRELAYCLIENT bejegyzés. A Debian -os telepítéskor ugyan létrejön egy /etc/courier/smtpaccess/default nevű könyvtár és fájl illetve egy /etc/courier/smtpaccess.dat fájl, viszont ezek egyike sem tartalmaz semmi ilyesmit, úgyhogy az /etc/courier/smtpaccess/default van egy sor ami a localhostra vonatkozik:

127.0.0.1allow,RELAYCLIENT,FAXRELAYCLIENT

majd lekell futtani a
#makesmtpaccess
programot ami létrehoz egy új /etc/courier/smtpaccess.dat fájlt, illetve én még újra indítottam az összes courier programot (-authdaemon, -mta és -imap).
Voila, beindult a fax -om :D
Persze, ha figyelmesebben olvastam volna a dokumentációt - tulajdonképpen a courier man -ját, ott hivatkoznak a makesmtpaccess nevű segédprogramra, és itt feltűnik egy FAXRELAYCLIENT nevű környezeti(?) változó amit helyes konfiguráció esetén magának létrehoz.