MPlayer vezérlése másik gépről

Sziasztok!

Van otthon egy kis dedikált linux gépem, ami rá van kötve az erősítőre, és így ezen keresztül hallgatom a zenéimet. A kis gép nem desktop gép, nincs billentyüzete, egere, monitorja, stb
Jelenleg a lejátszást az mpd ( http://www.musicpd.org/ ) segítégével oldom meg, így webes felületről tudok zenéket válogatni.

Ezzel két gondom van:
- egyrészt az mpd sokkal érzékenyebb egy két fájlra, és valamiért nem játsza le őket , éppen ezért mplayer alapokra kellene attenni az egészet, ami sokkal stabilabb, és tobbek szerint is sokkal szebb hangzasa is van.

-masreszt a webes felület még a legtöbb igyekezet ellenére is csak messziről ugatja egy xmms playlistájának a funkcionalitasat, azaz sokkal kenyelmetlenebb kezelni.

Ezek miatt határoztam el, hogy (hacsak nem találok ilyen progit a segytségetekkel) akkor irok egy olyan felületet az mplayerhez, ami funkcionalitasaban egy xmms kornyeken lenne, viszont csak egy leválasztott felület lenne, mert a tényleges munkát egy másik gépen futo demon latna el, amire hálozaton csatlagozna a gui.

Hasonlokeppen mintha egy xmms-t futtatnank egy Linuxos gepen csak a X-et forwardolnatok at barmely gépre. Azzal a kulonbseggel, hogy ez mplayer alapu legyen, és többplatformos, azaz Linuxrol es Win$ rol is ra lehessen csatlakozni a serverre. Akár ugy, hogy feltoltom a playlistát, elrendezgetem, a gépemet leállitom, es ezek utan a server gep mar végzi a dolgát, addig ameddig ujra ra nem csatlakozok, és megint el nem varialgatom a listat :-)

Nah, a kérdések:
-Tudtok valami hasonlorol? Mert ha igen nem kezdem elolrol :-)
-Ha nem? Akkor, velemenyek, javaslatok, otletek akar nevre is ;-)

Hozzászólások

Az MPlayer forrásában nézd meg a DOCS/tech/slave.txt-t.

Igen, a fifo fajlokig is eljutottam, söt azt is megallapitottam, (ha jol tevedek) hogy egy masik fifo fajlba iranyitva a kimenetet egy visszajelzest is kaphatok arrol, hol tart a stream ben, stb stb...

Mindazonaltal nem webes feluletet gondoltam a cuccosnak, mert a webes feluletnel bizonyos korlatokba utkozok.

En egy Qt-s feluletre gondoltam ami folyamatos TCP kapcsolatban lenne a serverrel, es igy nincs problema a gyors frissitessel, a csuszkakkal, a drag& drop al a playlistaban, stb stb.
Es Qt -val a kliens siman menne Linux,Win32,OsX stb platformokon is.
(Bár filoztam rajta hogy C# ban kellene irni es akkor akar PDA-n is menne)

xmms 2 nem erre iranyul? h kulon media szerver, s kulon lehet iranyitani?

http://wiki.xmms2.xmms.se/index.php/Main_Page

"Network transparency means you can run and control XMMS2 remotely, (e.g. run XMMS2 on your 'media box' and control it over network using a bluetooth-enabled PDA (TCP) - see Mobile platforms)"

Lehet En ertettem felre valamit, ha igen akkor bocs, de az mpd-s kliensek miert nem jok (ha csak masodik reszet nezzuk)?

Amikor legutobb (~1 eve) probalkoztam en is ilyennel, akkor mplayer egy par nap utan mindig meghulyult, es elkezdett ugralni a szamokban. Ha csak mp3-mat kell lejatszani akkor mpg321 SOKKAL megbizhatobb.

Erdekes, de én mondjuk nem hasznalnam arra hogy a playlistat is ő kezelje.

ahogy nezem legkonyebben ugy oldhato meg a dolog,hogy egy kis demonnal elinditom az mplayert:
mplayer -slave -quiet -idle -input file=/var/run/mplayer_input

es utana
echo "loadfile BLABLA" > /var/run/mplayer_input
al lehet betolteni uj fajlt
stb stb, ahogy az a slave.txt ben dokumentalva van.

Igy en a listakezelest nem biznam az mplayerre, gondolom ugy csak nem bolondul meg.

De meg az is lehet hogy vegulis csak az mpd-t butykolom meg valahogy :-)
ha lehet...