Az új "cicám", a neve: Tomcat

Hát, ezt se hittem volna. Tomcat-et telepítettem. Végülis mindent egybevetve annyira nem nehéz használni, ha már az ember kiismerte a bolondságait. A végén forrásból pillanatok alatt fent volt, csak egy kalap egyéb csomagra függött.

Érdekes, hogy az alap doc webapp is hibás, az ebuild nem korrigálja a linkeket az index.html-ben, így végülis van benne egy halom halott link.
Egy picit meghekkeltem a dolgot, a fulldocs csomaghoz összedobtam egy ebuild-et, amibe bele lehet pakolni a JSP és Servlet API-kat is, így egy teljes értékű dokumentációs szerver építhető otthonra. Természetesen kijavítottam a halott linkeket, így most úgy néz ki, minden okés.

Ha valakit érdekel a felspécizett dokumentációs webapp, gyártok belőle WAR fájlt, és feldobom valahova. Sajnos a Jasper libnek nem találtam letölthető dokumentációját, így az csak át lett linkelve a webes verzióra.

Hozzászólások

De jó neked. Én két gépen is kb fél napig szenvedtem mire felkűzdöttem a tomcat-et (5.5) gentoo-ra. Legtöbb esetben a java fordító szállt el, mert nem volt képes rendesen lekezelni a memóriát, ezért lekellett korlátozni 512MB-ra. Cserébe egy javás alkalmazás sem használhat többet ennél, ami eléggé kevés :S
Arról már nem is beszélve, hogy a gentoo java rendszere... öhhm, egy rakás *?!#*)a@ összevisszaság. Minden java verzió multislotos, verziónként 2-3 fajta bináris, és az ebuildek fele az egyiket kéri, a másik fele a többit, ergo felkell telepítened vagy 3-4 java jre/jdk-t, ami azonkívül, hogy majd 1GB, szépen össze is kavarodnak egymással. Fél napig maszkolgattam és keywordoltem :D Tudom ez a választás szabadságának az ára....

A halott linkeket én is észrevettem, de az érdekelt a legkevésbé :)
--
http://kac.duf.hu/~balage/blog

Hát nem tudom. Nekem a VMware gép 128 mega volt a tomcat forgatás alatt is, meg a tomcat alatt is. Nekem egyszer sem szállt el a forgatás egy javánál se. A java kódok 1.6-os javával lettek forgatva, bár az igaz, hogy dependencyként felkerült egy 1.5-ös jdk is, de ott egye a fene. Amióta van virtual/jdk virtual/jre csomag, azóta sokat normalizálódott a helyzet, mert elég a virtuális csomagra függeni, az majd megmondja a frankót. Voltak is változások a dev-java mappába szépen :).

Maszkolás: nekem semmit nem kellett maszkolni. Mind az 1.6-os mind az 1.5-ös JDK stabil már, még hardened profil alatt is. Jelenleg a vmware egy RSBAC alapokon nyugvó rendszert tartalmaz, 6.0-s tomcat-tel és 2.2.6-os apache-val (mpm-peruser).

Ez a doksi webapp nem csak azért yó, mert fixálva lettek benne a linkek, hanem ebbe 2 külső API dokumentáció is benne van (az ebuild-ba választhatóan, ha valaki igényli majd a WAR-t, abba fixen lesz). Bár az tény és való, hogy egy ennyire felspécizett webappot csak egy fejlesztő tud hasznosítani, akinek yó ha mindig kéznél vannak a cuccok. Amúgy az apache.org-os weboldala a 6-os tomcat-nek ugyanúgy hiányos/hibás.

Nálam sajna az akkori (1 hónap?) ebuildek nagy része 1.4-et követelt meg, mással nem is volt hajlandó fordulni, ezért maszkoltam, kivéve az az 1-2 csomag, ami csak 1.5-tel volt hajlandó lefordulni. A memórialimit azért necces mert abban a gépben több GB RAM volt a java-nak szánva és elég siralmas, hogy abból csak 512-t tud használni, különben elszáll minden java app. :(

--
http://kac.duf.hu/~balage/blog