/bin/sh: can't access tty job controll turned of

 ( ee | 2007. október 2., kedd - 16:26 )

Üdvözletem, kérném a segítségeteket! Hálistennek csak ritkán jutok Debian install közelbe, ezért sincs elég tapasztalatom. (Amíg szükségessé válik újra, addigra mindent elfelejtek. :( )

Új install etch, (WinXpSP2+h.fixek mellett, 0. scsi/hdd), 1. scsi/hdd 2. partició. A "boot" a tárgyban jelzett error-al megáll, és a bash utasításokból nem vagyok jó. LiveCD-vel "mount"-olva a particiót minden "readonly" Nem férek hozzá szerkeszteni, másolni. Több különféle cd-vel próbáltam. Ha el is jutok a "chroot"-al a gyökérkönyvtárba, az írási jog hiánya miatt azzal sem tudok tovább lépni. Nem tudok a jogosultságokon változtatni. Mit kellene megpróbálnom? Az "install"-lal töbször is eddig jutottam, ez nem járható út. (Az initrd-t cserélném, de nem tudok a felmountolt rendszerben dolgozni. A debianos ismereteimmel is biztosan van gond!)

Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket.
Helló! ee

Bár szépem felismeri a kontrollert de a boot során jön a "Could not Init an I2O RAID Device" ez mutatja hogy a kernelből valami hiányzik. A következő sor mutatja, teljesen hibás a töltődés: "block-osm I2O/hda: I2O/hda1, I2O/hda2 " Majd ez után jön a tárgyban jelzett error.
Kernel-konfigolnom és fordítanom kéne de így hogyan? (Az érdekes, hogy más esetben tudtam használni a LiveCD-ket az editálásokhoz.)

bash/bin: ./cat -u /var/log/syslog not found