xfce + beryl billentyűzet probléma

Fórumok

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogyha most ezt leírom, nem fog-e mindenki hülyének nézni (ha én hallanám, én is furán néznék arra, aki mondja).
Szóval van egy NEC Versa notebook-om, installáltam rá XUbuntu feisty-t, azért XUbuntu-t, mert feltett szándékom az volt, hogy Xfce+Beryl fog futni rajta, ezzel nem is volt semmi gond, (végülis Compiz Fusion lett a dologból) és azt vettem észre rajta, hogy mintha miközben gyorsan gépelek, kimaradnának karakterek a gépelményemből. Pl jelszót rendszerint kismilliószor kell legépelnem, mert mindig kimarad belőle valami, de nem azért, mert elb*szom. Feltelepítettem kedvenc ablakkezelőmet (WindowMaker) és ott nyoma sincs ennek a problémának, rendesen leíródik, amit gépelek, jelszavakkal sincs gond. Azt igazából nem sikerült eldöntenem h Compiz nélküli Xfce is produkálja-e ezt a gondot (olyan formában nem használtam munkára, csak próbálgattam gépelni és úgy nem érzékeltem a problémát teljes valóságában).

Kérdésem:
1. Látott/tapasztalt-e már ilyet valaki?
2. Mi okozhatja? (Xfce? Compiz/Beryl?)
3. Van-e rá orvosság? (Ha nincs, kénytelen leszek újfent WindowMaker-t használni.)

Köszönöm előre is!
Feri

Hozzászólások

Xfce-t használok kb egy éve, azóta nem fordult elő ilyen. Firefoxban néha késik pár betű, de ez a Firefox kupaca és nem az Xfce-é.

Beryl-lel is futtattam anno próbaképpen, és ott sem tapasztaltam hasonlót...