T-Com suxx!

Regota a szivem csucske a fent nevezett ceg, de ma este igazan kitettek magukert.

A ceges gepemrol probalok lemasolni 40 megat, 18:30 ota, es ez legutobb eppen 99%-nal halt el (200k hianyzott, yippeeee), folytatni meg nem lehet... Napkozben is atlag 20 percenkent reconnect, minden szakad. Mindez egy elmeletileg fix IP-s business DSL-nel, ami raadasul redundans, mert ket vonalunk kene hogy legyen... Barmilyen hibajelentest azzal haritanak el, hogy szerintuk minden rendben, es a kapcsolat marpedig uzemel. Es termeszetesen azota ekkora hulladek, miota sebessegnoveles cimszoval ismet lecsokkentettek az uplinket, mikozben a lefele irany egy bitet sem gyorsult, mer' hogy messze vagyunk a kozponttol... Most eppen 6k/seccel tudok masolni a benti geprol, ami akarhogy szamolom 48 kilobit, szoval egy jobb modem sebessege. (A celgepen 155 megabit van, ugy mellesleg, de barhova ilyen doglassu...) Isten hozott a digitalis jovoben, 2007, T-Com, Magyarorszag. Rohadekok. Es akkor meg csak azt regeltem el, hogy eppen mitol dobtam le az ekszijjat, azt hogy a sok ev alatt, mig rendszergazdakent szolgaltam mit osszeszivtam a nevezett ceg "szolgaltatasaival", azt nem is reszleteznem...

(Kozben ugy a margora, hogy a csodas sebessegnoveleseknek koszohetoen egy masik cegnel, akinek dolgozok, ugy lelassultak az uplinkek, hogy a 3 eve jol mukodo 5 perces adatatvitelek kozeit meg kellett novelni 15 percre, mert egy 900k-s zip atlag 7-8-10 perc alatt ballag at egyik telephelyrol a masikra. Mikor 6-7 eve ugyanott modemmel meg ISDN-nel toltuk, akkor elobb megvolt, komolyan... Most meg elvileg megabitek ropkodnek... Undorito, szanalmas. Nem is szanalmas... Erre mar szavak sincsenek.)

Nem mondom, az UPC is egy atomhulladmany ceg, es szivatja a nepet, de az itthoni netem (Chello, termeszetesen) kb. 4x halt el, 5 percre, 3 ev alatt... Ebbol 3x hajnali 4-kor... Es most eppen 10/1mbit, es ezt tenyleg hozza is. (Es mivel tunnelezek a P2P szures c. probalkozasra is immunis vagyok, koszonjuk... :) Meg amugy sem kenyerem a nagyuzemi torrentezes.)

Mindenesetre, a T-Com-ot ismet csak nem minositem, mivel MINOSITHETETLEN! Pfuj.

Hozzászólások

Hát, ez a messze a központtól kb. mekkora távolság?
Itt Pakson minden rendben, eddig 1-2 alkalommal volt szakadás, de az utolsó is már legalább fél éve. A 4*-es sebességnövekedés letöltésben tényleg 4*es lett, feltöltést nem tudom de annyira nem izgat.
Legutóbb még az emailes ügyintézés is normális volt (postafiókkal volt egy kis probléma), tényleg rendesek voltak.

Most vagy nekünk alacsonyak az igényeink, vagy itt jobb a szolgáltatás mint fent Pesten. :)

Ilyen 5km-es szabályról tudok, hogy ha annál messzebb vagy a központtól akkor gázos. Nekünk legalábbis ezt mondták, és határon vagyunk, úgyhogy kijöttek méricskélni, de a 4megank azert tisztessegesen megvan.

(enternyet)
__________________________________________________________________
Dúdold ezt a dalt, és aki gyűlöl majd érte, az lesz a bosszú népe.

A pár nappal ezelőtti "kis" vihar nyomán nálunk is 50 kiB/s-re esett vissza a sávszélesség, az eredeti 3Mibps helyett. No de hibabejelentés, és már működött is... Persze a modem is régi, nem erre a sebességre találták ki, meg messze is vagyunk a központtól, így ma cserélik.

multhet kedd-szerda ota itt is ilyen volt egeszen tegnapig... napi 40-50 szakadas pont mikor kene a net... no comment. jokis szolgaltatas...

nálunk is rengeteget szakadt a cégnél az adsl, amikor meguntam, beszóltam és kivizsgáltattam a vonalat
majdnem 2 hétig vizsgálták (vagy csak ültek rajta) de mostanra egész jó lett
állítólag kicseréltek valamit az elosztóban, azóta csak egyszer szakadt a hétvégén :)

viszont az EMKTV fos lett, 1szer szakadt 1 év alatt, aztán nekiálltak fejleszteni
azóta napi 4x-5x :S

Asszem bra a helyi T-Online szaki / munkatárs, szóval lehet kicsit eredményesebb lennél ha megpróbálnád felvenni vele a kapcsolatot, hátha tud segíteni neked ( és kicsit pontosabb hibameghatározást tudna adni )..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..