Nem, az MS nem Linuxon futtatja a webszerverét...

 ( trey | 2003. augusztus 18., hétfő - 22:48 )

A neten több helyen felütötte a fejét az a hír, hogy a Microsoft Linux alapú szerverre helyezte át webszervereit. A hír azért volt furcsa, mert a Netcraft szerint a MS továbbra is Microsoft-IIS/6.0 webszerveren szolgálja ki az oldalait, de a Linuxon. Ez így meglehetősen értelmetlen. Emiatt a NetCraft számtalan levelet kapott, amelyben kérdőre vonták őket a hibáért.

A Netcraft most közzétett egy hírt, ameyben megmagyarázza a dolgot.A dolog lényege, hogy az MS pénteken megváltoztatta a DNS konfigurációit, így a www.microsoft.com-ra irányuló kérések ezentúl nem a Microsoft saját hálózatára mutatnak ezentúl, hanem az Akamai cache rendszerre (erről volt már szó szombaton is itt.)

Az Akami egy internetes web cache rendszer, amely szimmetrikus védelmet nyújt a DDoS típusú támadások ellen. Amikor a www.microsoft.com-ot kérjük a böngészőnkben, akkor a kéréseink az Akamai rendszeréhez érkeznek. Az Akamai gépe továbbküldi a kéréseket a Win2k3 szervernek, amelyen Microsoft-IIS/6.0 web szerver fut. Az Akamai gépei Linuxot futtatnak. Így állhat elő az a morbid helyzet, hogy a NetCraft azt jelenti, hogy a www.microsoft.com-ot Linux szerveren futó Microsoft-IIS/6.0 web szerver szolgálja ki.

Bővebben itt.

A linkért köszönet a szogi-nek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

mar az is kinos, hogy a nagy Microsoft nem a nagyszeru. es mindettudo ISA (Microsoft Internet Security & Acceleration) szerver moge bujik, hanem rafanyalodik a Linux halozat vedelmere.

Eszem ágában sincs védeni az MS-t, de könnyen lehet, hogy az a terhelés, amit az MSBlasttól kapnak, még egy linuxos szerverparkot is kifektetne.

Ugy gondolom, hogy a terheles merteke ebbol a szempontbol nem mervado. Amennyiben a terheles tul nagy es barmilyen OS kifekszik tole, attol meg nem kell kiszolgalot cserelni (mert felesleges ha ugyse ved meg).

a terheles szempontjabol OK. de akkor ne papoljon Bill Gates [zdnet.com.com], hogy a 2003-as a biztonsag eve lesz. ezzel nagyon sok emberneak nagy sok munkat csinaltak ismert...

Csinaltak az idiota userek akik nem tartjak karban a rendszeruket?

nm ertem a kerdeset.