C++ IDE indexer-el

Fórumok

Elsősorban az érdekelne, ki használja az IDE-jét C++ indexelésre (is), és melyik konkrétan ez az IDE. (indexelés alatt az indexelés elvégzése utáni gyors ugrándozást szimbólumokra class-ok, objektum instanciák stb értem).

Nekem a Visual assist X + visual studio-val van konkrét tapasztalatom, előnye, hogy kurva gyors, miután beindexelt mindent. Sőt, az indexelés sem utolsó, horribilis mennyiséget képes beindexelni 5-10 perc alatt (proci 100%on ilyenkor). Hátránya, hogy 2003 as visual studio + hozzá járó visualAssist néha futás közben begajdul, és nem képes pl egy függvény cpp implementációjára ugrani, bele a cpp fájlba, egész egyszerüen csak a függvény definition-re ugrik a h-ban. Ez nem kis hátrány, és olykor nagyon idegesítő tud lenni. Ilyenkor csak az ide ujraindítás, néha teljes ujraindexelés segít. 2005ös studió + legújabb visualAssist-al nincs még tapasztalatom, remélhetőleg ebben már megjavult a bug.

Ezenkívül próbálkoztam Eclipse CDT-ve (3.2 alapokon), futás közben eléggé lassu, van amit indexelés után sem képes megtalálni, az indexelés konkrét gyorsaságáról meg ne is beszéljünk. Ugyanannak a mennyiségnek mint a visualAssist 5-10perc, indexelésére kb fél nap-egy teljes nap kellett neki.

Érdekelne hogy van-e valakinek tapasztalata (explicit C++ fájlok indexelésével kapcsolatos tapasztalat) emacs-ban, vi-ban, vagy bármi más IDE vagy csak editor, amit használnak, és erősnek tartják ezen a területen.

Hozzászólások

Látom nem verik le egymást a programozók, akik C++ indexert használnak. Vagy nem olvassák a hup-ot. Vagy olvassák, csak rss-el, mint ahogy én is.

Én a code completiont szerettem volna használni...

Visual Studio a legjobb. (Ott szoktam rá)

Eclipse gyilkos lassú, de még a netbeans is.
Egyéb egyszerűbb IDE-k indexelése csak simán nem teljes, azaz gyakorlatilag használhatatlan...

Új CDT (4.0, lassan kijön) új, teljesebb, gyorsabb indexeléssel jön. Állítólag...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Eclipse CDT-vel próbálkoztam én is, de nekem gyakorlatilag használhatatlan volt (sebessége is siralmas) - a legújabb Europa csomagban már a 4.0 CDT van, de nem volt alkalmam kipróbálni, mert közben felfedeztem a KDevelop-ot, ami viszont ég és föld hozzá képest, és megfelelően gyors az én ~100 fájlos projektemen. Még a NetBeans-t próbálgattam - elvileg abban is van code-assist, de ott a projekt-setup környékén akadtam el.

Érdekes, jelenleg többek között Visual Studio 2005-öt használok és nekem halál idegesítő, hogy az indexelés késése miatt a kódkiegészítés folyamatosan 5-10 másodperc késésben van. A kiegészítés ráadásul egy csomószor nem megy, mert a parser-e elhasal szegénynek az épp szerkesztett file-on (mivel épp szerkesztem, nem komplett a kód, tehát nem valid C++).

Egy fokkal jobb Ultimate++, hátránya, hogy minden header-t explicite hozzá kell adni a project-hez, ha azt akarom, hogy indexelje, viszont legalább megbízható és gyors. Kb 200 ezer sornyi kódot 2-3 másodperc alatt indexel a laptopomon.

Régebben használtam GVim-et CTags-szel. Ez nagyon jó megoldás, de már nem tudnám megmondani mennyire volt gyors, akkoriban kisebb project-eken dolgoztam.

Eclipse szerintem is használhatatlan, engem a néhány másodperces "kimerevedések" idegesítettek a legjobban, meg hogy megette az összes hardvert. Amúgy nagyon kényelmes lenne, prototípusnak egész jó, csak használni ne kelljen.