Hamarosan indul a "c2k7" HackAthon

 ( trey | 2007. április 29., vasárnap - 9:50 )

Theo de Raadt - az OpenBSD projekt vezetője - nemrég bejelentette, hogy a 2007-es "nagy" OpenBSD HackAthon kevesebb mint egy hónap múlva indul. A rendszerint májusban megrendezésre kerülő kódfesztiválra a világ minden pontjáról - beleértve Magyarországot is - érkeznek fejlesztők, hogy a pár napos rendezvény alatt jobbá tegyék az OpenBSD-t. Ilyenkor Theo de Raadt irányítása és felügyelete alatt a fejlesztők egymással közvetlenül kommunikálva kódolnak napokon és éjszakákon keresztül egy meg nem nevezett szállodában, valahol a kanadai Alberta tartomány Calgary városában.

Mivel közeledik az esemény, Theo felhívta a figyelmet arra, hogy a fejlesztőknek folyamatosan szükségük van "játékokra", amelyek segítségével javíthatják az ismert problémákat, vagy éppen támogatást készíthetnek olyan hardverekhez, amelyek jelenleg nem támogatottak. Éppen ezért kéri a felhasználókat, hogy azok vessenek egy pillantást az OpenBSD kívánságlista oldalára, hátha van olyan hardverük, amelyet fel tudnának ajánlani.

Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a fejlesztőknek mindig szükségük van extra laptop-okra. Ha valakinek van olyan mobil gépe, amelyet tudna nélkülözni, az hasznos lenne olyan fejlesztőknek, akik szegényebb országokból érkeznek, vagy akiknek problémájuk akad a vámosokkal, és így nélkülözniük kell a saját eszközeiket.

Theo levele itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Alberta (Calgary) jó hely, jártam ott jópárszor. :)