OpenBSD

OpenBSD 7.1

Címkék

Theo de Raadt bejelentette az OpenBSD 7.1-es kiadását. Ez az OpenBSD 52. kiadása. A projekt továbbra is büszke arra, hogy az OpenBSD alapértelmezett telepítése mindössze két darab távolról kihasználható hibát tartalmazott az elmúlt több mint 20 évben. Részletek a bejelentésben.

OpenBGPD 7.3

Címkék

Megjelent a Border Gateway Protocol v4 nyílt forráskódú és szabad implementációjának, az OpenBGPD-nek 7.3-as kiadása. Az OpenBGPD-portable ismerten lefordul és fut OpenBSD-n kívül FreeBSD-n és számos Linux terjesztésen - Alpine, Debian, Fedora, RHEL/CentOS és Ubuntu - is. A fejlesztők nem titkolt célja, hogy minél több terjesztés szállítsa a jövőben az OpenBGPD-portable csomagot. Részletek a bejelentésben.

OpenBSD/arm64 az Apple M1 rendszereken

Címkék

Mark Kettenis arról számolt be, hogy az Asahi Linux munkájának és az általuk kiadott installer-nek köszönhetően sikerült az OpenBSD/arm64-gyel eljutni egy nagyobb mérföldkőhöz: az OpenBSD/arm64 már elég jól működik Apple M1 rendszereken ahhoz, hogy széles körben lehessen tesztelni. Ehhez instrukciók itt.

OpenSSH 8.9

Címkék

Megjelent az OpenSSH 8.9-es kiadása. A változásokról a kiadási megjegyzések dokumentum számol be.

Bétába fordult az OpenBSD 7.1

Címkék

Theo de Raadt tekert egyet a konfigurációs fájlokon és előállt a 7.1-beta, ami azt jelzi, hogy hamarosan (május körül) itt a végleges OpenBSD 7.1 kiadás.

OpenBSD 7.0 dal

Címkék

Az ütemtervet kicsit megelőzve elérhetővé vált az OpenBSD 7.0 kiadás hivatalos dala. A "The Style Hymn" nevű szerzemény dalszövege és letöltési lehetőségei itt találhatók. A korábbi kiadások dalai: