Budapesti Wi-Fi Felmérés

 ( mosquito | 2007. április 4., szerda - 17:08 )

A vezeték nélküli hálózatok magyarországi népszerűsítésére létrejött HuWiCo nonprofit egyesület, a Columbia University egyik kommunikáció szakos hallgatójával karöltve online felmérést végez, melyben azt szeretnék feltérképezni, hogyan használod a közterületeken (kávézókban, parkokban és egyéb helyeken) működő vezeték nélküli Internethozzáféréseket.

A kérdőív itt található, kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe. Kérjük terjeszd ezt az infót minél szélesebb körben, tedd ki a blogodra, ezzel is segítve a munkánkat!

A HuWiCo csapat nevében előre is kösz!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

kitöltve és kirakva blogra.
--
Peace, Love, Unity, Respect

Én meg szarok rá.

Ügyes, okos válasz.
Írtad volna azt, hogy nem érdekel, vagy nincs időd.
___________________________________________________________________
Lógnak a pálmafán a kókuszok .... :)
http://laszlo.co.hu/

Lehet ,hogy csak nem használ wifit.
Csak ezt csúnyán fejezte ki :-)

Nem csúnyán fejezte ki magát, hanem nem volt gyerekszobája és nem tud viselkedni ;)
___________________________________________________________________
Lógnak a pálmafán a kókuszok .... :)
http://laszlo.co.hu/

Nagyon örülünk, hogy ezt megtudhattuk.

Nagyon elfoglalt lehetsz... Nap mint nap vegigjarni a net osszes forumat ami _nem_erdekel_... azer ez sok ido lehet am. Kitartast!

"A felmérést jóváhagyta a Columbia University felméréseket ellenorzo bizottsága."

ezt csak en erzem lolnak?

nem
de ez valoszinuleg azt jelenti, hogy a kerdoiv altal gyujtott adatokat ertekesnek tekintik majd.

--
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.

eleg hulyen lett megirva... kb ilyen ms-only atlagjuzernek keszult

pl. "34. Jövedelem (éves) legyen havi? nem valaszolok?" - mintha be se lenne fejezve...

Hat, nincs tul nagy ertelme az elso lapnak szerintem. Budapesten ha valahova beulok, 75%, hogy lesz wifi (bar sokszor a szomszed kodolatlan AP-je :) . Es a felsorolt helyek kozul eddig csak egyetlen helyen, egyetlen alkalommal probaltam...

Na, igen. Budapest. De mi van a vidékiekkel?
Pl. Szegeden a Béke Tanszék gyorsétteremben van ingyenes Wi-Fi lehetőség, s egyre inkább használják is, elsősorban a felsőoktatási intézménybe járók.

Szegedre vonatkozólag a http://www.hotspotter.hu oldalról kigyűjtve (a konkrét felsorolástól eltekintenék): 6 fizetős, 11 ingyenes hely van.

--
GEO-ENVIRON Környezetvédő Egyesület

Ez a véleményem a szóban forgó dologról, és leirtam az igazságot. :)

En meg eletemben sehova nem ultem be wifi-netezni. Ha netezni akarok, akkor vagy otthon vagy melohelyeken, de ha valahova beulok oda nem netezni megyek, hanem meginni/enni valamit egy ismerossel...

A masik bajom ezekkel a wifi hotspotokkal, hogy minden utcasarkon mas szolgaltato van. Legyen egyseges (akar hozzanak letre valami egyesuletet/szovetseget, kozos ldap userbase aztan osztozzanak a logok alapjan a bevetelen vagy valami), es mindenutt elerheto, akkor pl. vennek valami wifi-s mobil eszkozt es utkozben tudnek emailezni, skype stb. De igy mi ertelme? Max annak jo akinek vagy otthon nincs nete, vagy sokat unatkozik egyedul koztereken/kavezokban :)

A'rpi

Nem vagyok fogadatlan prókátor, de jelenleg ez a lehetőség Szegeden nyilvánosan - nem kell regisztrálni, nem kell beiratkozni stb. - nem sok helyen van. Itt ez alatt azt értem, hogy nem kell a pultnál sem "elkérni" a jelszavát a Wi-Fi rendszernek...
Az én kedvenc elfoglaltságom böngészés közben: sörözöm! :-)
Jelenleg Mo.-on nem mindenkinek telik otthoni i-netre (néhány napja olvastam: az Eu-ban az utolsók között kullogunk), s közben lehet jókat beszélgetni (persze ha nem valami velős, szakmai témában próbál elmerülni a kíváncsi felhasználó... :-)

--
GEO-ENVIRON Környezetvédő Egyesület