KonicaMinolta bizhub 350 problema

 ( batyu | 2007. március 6., kedd - 11:58 )

Hi all!
A subject-beli nyomtatóval, egészen pontosan a hálózaton történő üzemeltetésével van valakinek tapasztalata? Eddig annyit sikerült elérni, h a PCL-es driver feltelepítésével legalább a win-es gépekről megy többé-kevésbé a nyomtatás, de se a scanner, se a linux alatti nyomtatás nem igazán. Sőt, be kell valljam, arra se jöttünk rá, h hogyan lehet megadni a cups-nak, hogy azonosítson egy ipp-n keresztül elérhető távoli nyomtató felé. Szóval, ha bárki tud valami info-t, ne kíméljen :-) A kézikönyveiben persze semmi konkrét info nem volt még a win-es beállításokhoz sem... És a hivatalos linux driver-e természetesen postscript.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

senkinek?

szia !

Nálam a nyomtatás linux alól a következő beállításokkal megy : (A többi funkciót nem próbáltam)

device :LPD/LPR host printer
device URI : lpd://192.168.0.200/print
model/driver for C35: HP Color Laserjet 2500 Foomatic/hpijs(en)

Szia!

Azota jutottunk mi valamire, a de a legfobb problema meg mindig nem megoldott. A nyomtato (KonicaMinolta bizhub 350) beallitasa alapjan most ugy megy, hogy mindenkinek felhasznalonev/jelszo parossal kell belepnie. Ez a Windowsos driverrel megadhato konnyen, azonban a linuxos CUPS-os driverrel meg nem jottunk ra, hogyan adhato meg. Ebben kellene a nagy help.

Up
A probléma még fennáll. Ha üzemelteti valaki authentikációval hálózaton, pls help! A cups beállításoknál már ott vannak a választható authentikációs opciók, de csak 1-9 közötti számok kiválaszthatóak, nekünk meg felhasználónevünk van...
Találtunk hozzá gyári drivert, telepítő script-tel, felrakja a megfelelő PPD-t és cups filtert, ezzel valszeg menne is, ha a gépre lenne kötve, vagy nem kéne azonosítás, dehát pont azért lett ez a gép, hogy tudja ezt :-(

UP ||

Nem tudom fejből mekkora a differencia a C250-hez képest. De ha szükséges akkor a 250-hez tartozó CUPS konfigokat átküldöm ha megkeresel mailben. A scanner pedig tudtommal csak hálózati meghajtóra tudja felrakni az anyagot, illetve a belső hdd-nek megfelelően a userbox-ba. Jah, nem kell itt semmilyen jelszó az usereknek, simán nyomtatnak, de nem windows driverrel.

----- www.blackpanther.hu -----

Hat? Van elotte CUPS-os authentikacio?

Sracok, erre a problemara szerintem mindaddig nem lesz megoldas, amig KonicaMinoltaek nem lesznek hajlandoak kiadni uj cupsmeghajtot kiadni hozza ami mar nem szamokar akar kuldeni a nyomtatonak azonositas celjabol, hanem username/pass parost. Addig vagy nem authentikaltok, vagy nem nyomtattok linux alol. A szkennere nem halozatos szkenner, elvileg a konzolon be lehetne adni, h hova pakolja fel ftp-n, vagy samban kersztul a beszkennelt doksikat, de en nem talaltam benne ezt a ficsort, szerintem kisporoltak.

Be lehet rajta allitani, hogy hova pakoljon (FTP, SMB share, emailben kuldje), csak egy kicsit viccesen: tarolt email-cim nev alatt fut a tartol SMB share is...Viszont csak akkor tudsz FTP-re meg SMB-re scannelni, ha az elore beallitott hely. Azaz nem tudsz egyszerhasznaltaos cimet megadni.

az a szamos azonositos modszer meg mekkora szar mar, probaltam azt a ppd-t (talan valami osx-es lelohelyrol).

Csak godnoltam nyomok egy uppot, hatha azota valaki maga megirta a drivert. :)

Épp egy ilyen nyomtató van nálunk, de linux/bsd alól még nem próbáltam.
Nálunk megy a scannelés is win alól, de érdekesmód valahogy így:

Print:
\\Kmbt50b27a\c350

Scan:
192.168.xx.yyy ( a nyomtató IP -jén belépek a gép Konica-localweb oldalára, és a scan alatt beállítom, hogy kinek küldje el email formában a scan-nelt anyagot)
tehát firefox alatt: 192.168.xx.yyy -> admin.code begépel -> Scan beállítás
Az admin code sok esetben nyolc_darab_nulla.
Ha pedig nem tudnád az IP-címét, akkor a MAC:address-ben keress ilyent:
??:??:??:50:b2:7a (c350 típus esetén, ha jól tévedek)

Van egy ismerősöm, aki ilyeneket szervizel/beállít több mint 10 éve KonicaMinolta a melóhelye, ha érdekel, priviben megadom a számát.

/mazursky

Sziasztok !

Ma voltak nálam a Konica Minoltától. Felvetettem nekik a problémát, kerítettek valakit aki ért a linuxhoz. Kaptam egy címet ahonnan le lehet tölteni a drivert és egy telepítési leírást.
http://download6.konicaminolta.eu/konmin/public/

Letöltöttem a dbhc250_pscf111mu.tgz fájlt kicsomagoltam és a benne lévő 'ppd' fájlt megadtam a CUPS-nak a nyomtató telepítésénél.

Azóta teljesen jól működik.

azota mi is egy 250-eshez valo drivert hasznalunk, de abban olyan authentikacio van, amely csak olyan felhasznalonev|accountnev/jelszo parost engedelyez, amiben csak szamok vannak.

De megnezem ezt is, koszi

Szerk.: feltelepitettem, ranezesre ugyanazt tudja, mint az ujabb (talan 1.40-es?) verzioja. Azert koszonom a tippet.

Valoszinuleg az lesz egyebkent, hogy kozoljuk a joneppel, hogy ezentul csak szamok lesznek :)

subscribe

/mazursky

UP

valaki...?

:D :D :D

necromanta!!! :D azóta is sz.r amúgy Konicanal nem csodálkozom ilyenekkel kapcsolatban :D necromanta x2

ez nekünk kmARC-cal egy inside joke :)

attól még a Konica úgy sz.r ahogy van :) Nem csak linuxra, windowsra is :)