Mi ez? Óra? Nem! Linuxos WidgetStation!

 ( trey | 2007. január 10., szerda - 14:14 )

Tegnapelőtt indult el a 2007-es CES (Consumer Electronics Show). A minden év januárjában, Las Vegas-ban megrendezésre kerülő nagyszabású show-n gyűlnek össze a szórakoztató elektronikai ipar gyártói, forgalmazói, és az újságírók, hogy megmutassák/megnézzék, hogy merre tart az ipar. Számos mérföldkőnek számító bejelentés született már ezen a rendezvényen. Például 1970-ben itt mutatkozott be az első videómagnó (VCR), 1974-ben az első Laserdisc Player, 1981-ben az első videókamera és CD lejátszó, 1998-ban a HDTV, 2001-ben a plazma TV. Idén egy kis linuxos kacat nyerte a 40 éves múltra visszatekintő, neves rendezvény International CES Innovation díját.

A kacat neve WidgetStation. A gyártója a koreai EmTrace. A WidgetStation egy asztali óra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az asztalunkon nézhessük, használhassuk a számítógépen már megszokottnak mondható widget-jeinket (kis alkalmazások, amelyek webes tartalmakat (rss feed, időjárás, pontos idő, közlekedési infók, repülő vagy vonat infók, stb.) vagy egyéb "mütyüröket" a desktop-unkon "lebegtetik").

A WidgetStation két 2.5"-os kijelzővel rendelkezik. A baloldali 320x240-es "fekete-fehér", amely tökéletes az idő, időjárás kijelzésére. A jobb oldali egy tűéles képet adó kijelző, amely Flickr albumot, közlekedési kamerák képét, vagy egyéb tartalmat tud az asztalra varázsolni. A berendezés mini USB-n, WiFi-n vagy Ethernet-en (10/100) keresztül képes a (webes) tartalomhoz jutni az Internetről vagy a tulaj számítógépéről. A cuccra widget-eket Python-ban lehet írni, akár a tulaj is írhat hozzá, ha vágja a nyelvet.

A színfalak mögé nézve a WidgetStation egy kis linuxos gép, amelyben 2.6-os Linux kernel fut egy ARM9 processzoron. Hozzá infra távirányító jár, MP3-at játszik le, fülhallgatóhoz jack kimenete van, stb. A stuff feketében és fehérben lesz kapható hónapokon belül. Az ára 300 dollár alatt lesz.

Bővebben itt. A stuff honlapja itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Helyesen:
Mi ez? Óra? Nem! Linuxos WidgetStation!

---
Mondjon le!

trey,

kuldtem patchet a cikkhez.

...Azt hiszem, ezt se fogom eroltetni, ha ilyen eredmenye lesz. (=semmi)

Én meg azt kértem (tőled többször is), hogy ne offold szét ilyen (typofix) bugreportokkal a hozzászólásokat. Annak sem volt sok foganatja, így arra gondoltam, hogy majd akkor foglalkozok a problémáddal, ha te is foglalkozol az enyémmel.

--
trey @ gépház

Magad irtad, hogy sok levelet kapsz, gondoltam, mire eszreveszed az enyemet, a cikk elsullyed.

Nem ide irtam a javitasokat, csak a fenti megjegyzest, eredetileg az utolso sor nelkul (amit ma irtam hozza). Nem az en problemam, tevedes ne essek. Amugy honapok ota nem javitottam semmit. Ezt is csak azert, mert kivetelesen sok volt benne a hiba.

Hagyjuk... remenytelen.

"Magad irtad, hogy sok levelet kapsz, gondoltam, mire eszreveszed az enyemet, a cikk elsullyed. "

Az, hogy sok levelet kapok, nem jelenti azt, hogy nem tudom rendszerezni.

"Nem ide irtam a javitasokat, csak a fenti megjegyzest, "

Azt sem kellett volna.

"Amugy honapok ota nem javitottam semmit."

Milyen jó is volt...

"Ezt is csak azert, mert kivetelesen sok volt benne a hiba."

Mert kivételesen kevés időm volt a megírásra.

--
trey @ gépház

A baloldali részt kilövi egy rádióvezérelt óra, ami kiírja az idöjárási adatokat is. Pár éve egy akció során 5€ volt az Aldiban. (Most drágább.) De otthon is kapható 10000Ft körüli áron, ami ki is vetíti a falra az adatokat.

A jobb oldali rész meg Linux ide vagy oda nekem nem éri meg a fennmaradó 195€-t... ($300= ~200€)
Majd, ha kedvezöbb lesz az ára. De valszeg akkor sem.

Üdv: Tamaas

Baromság. A Linux meg szar. A Python megtanulását meg nyugadtan halasztgathatom még.

Köszönjük az értékes hozzászólást...

a hozzászólást is halogathattad volna még ;)

Csak tudnám mi a bü... pi...... jössz ide akkor?

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Ajánlom neked a C-- nyelvet!

ej ráérünk arra még

troll

Lemaradt a ;)

Nekem kell! De csak ha érintőképernyős (és öntisztuló ;-)!