easyurpmi.zarb.org

Fórumok

Azt szeretném megkérdezni, hogy az easyurpmi.zarb.org oldalon található mirrorok közül melyik az, amit mindenképpen ki kell választani a csomagok letöltéséhez és elérhetősége okán is, melyik a jobb szerver?
Az urpmi és a smart között mi a különbség? Azt látom, ha hiba lépne fel, akkor urpmi esetén rendszergizdaként urpmi.removemedia -a paranccsalaz ütköző csomikat kitörölhetem. Viszont smart esetén ezt a parancsot be kell helyettesíteni urpmi- ről smart-ra, vagy a smart intelligensebb csomagkezelő, és ott nincs szükség törlésre?

Hozzászólások

Én földrajzilag közel levőket szoktam preferálni, a csehek bejöttek eddíg, bár tavaly volt némi fennakadás, de ez minden szervert érintett.
Tedd fel a smart-ot és próbáld ki, nekem igazán a régi old_rpmdrake jött be.
Bár sokat csiszoltak az új rpmdrake-n nekem nagyon hiányzik a média alapján történő választás

Van egy másik oldal is ugyanerre a célra http://www.mandrivauser.de/smarturpmi/ csak ez azt is megmutatja mennyire vannak a szerverek frissítve.
Szerintem válaszd a main/release, main/updates, contrib/release, contrib/updates, plf-free és a plf-nonfree repokat.
Az urpmi.removemedia -a nem az ütköző csomagokat törli ki hanem az összes csomagtelepítési forrást. Szóval utána újra meg kell adni, hogy honnan telepítsen a csomagkezelő.
A smart egy másik csomagkezelő nem a Mandriva fejleszti és sok más disztróban is megtalálható. Használata egyszerű és jelenleg gyorsabb az rpmdrake-nél. Az urpmi pedig a Mandriva saját csomagkezelője.
Az utolsó kérdést pedig nem értem.