KUHU-Linux 2.0 DVD Edition msandor módra

Címkék

Új év, új UHU DVD! Rövid leírás (ahogy most kinéz az "R1"):

  • tartalmazza az eredeti kiadás óta kiadott biztonsági frissítéseket
  • tartalmazza az összes 2006.12.29-ig készült UBK-s csomagot
  • tartalmazza az összes 2006.12.29-ig frissített UHU-s csomagot

Minden csomagból az elérhető legfrissebbet teszi fel, a teljesség igénye nélkül:

  • KDE 3.5.5
  • OpenOffice.org 2.1
  • Firefox 2.0.0.1
  • Thunderbird 1.5.0.9
  • XFCE 4.3.99.2
  • stb.

A telepítő 1471 db csomagot rak fel, amihez kb. ~ 7 GB helyre lesz szüksége.

Letöltés:

ISO: ftp://ftp.fsn.hu/contrib/msandor/uhu-linux-2.0-msandor_dvd_r1.iso
MD5: ftp://ftp.fsn.hu/contrib/msandor/uhu-linux-2.0-msandor_dvd_r1.md5

Bővebb információ a honlapján: http://uhudvd.openproject.hu

Hozzászólások

vazz :)
Tegnap csinaltam a kwlan csomagot es minden ami a wlan-hoz kell be van allitva fuggosegnek, hogy egy gyermek is tudjon wlan-ozni. Akkor ez a csomagom kimaradt belole :(

Nincs kedved csinalni egy rebuildot?

Rebuild-et, Rebuild-et, Rebuild-et!!!!!!!!!!!!

Ha lesz rebuild, akkor az asztali gépen mindenképpen KUHU fog futni!!!!! :-)

hogy lasd milyen egyszeru beallitani vele a netet. rendszertalcaban az kis k es mellette balra levo ikon a kwlan

A kepen latsz egy iwlist scan kimenetet es egy beallito ablakot.
leszkenneled vele a halot, majd ssid-t, mint profilnevet hasznalva, hozza pakolhatod egy klikkel a hasznalt profilok koze, majd szerkesztheted is kedvedre.

tud mindent amit egy kartya tudhat.

http://blog.linuxuser.hu/img/kwlan.png

amugy lehet hiaba pofazok itt, mert a dvd nem tartalmazza az en csomagjaimat. ugyanis msandor felhasznaloi nyomasra nem au kde csomagomat hasznalja a dvd-hez, mert az nem tamogatja az uhu-menu-t, hanem a kde gyari menujet hasznalja es a kde is ugy nez ki, ahogy azt a kde fejlesztoi megalmodtak es nem ugy, ahogy az uhu fejlesztoi modositottak.

szal lehet nekem is letre kellene hoznom egy dvd projectet :)

A KDE csomagoddal inkább az a baj (legalábbis nálam), hogy kijelentkezéskor kiüríti a /media-t (HAL support probléma???). Ennek ellenére én is használom, de írtam egy szkriptet, ami felmountolja újra a partícióimat. Ha ezt helyre tudnád rakni, a menü miatt már nem is sírna senki...

Fícsör lenne, hogy leválasztja a partíciókat amik továbbra is használatban lehetnek? Ez érdekes megközelítés, amúgy szerintem az Uhusok a /mnt-t a kézzel mountolt cuccok, floppy, iso-k meg ilyesminek szánták. Gondolom ezért vannak a fix partíciók a /media-ban.

igen sejtettem, hogy a dualboothuszárok miatt van, de szerintem egy windows rendszerpartíciónak semmi keresnivalója az autofelcsatolt dolgok között (majd a rendszeradminisztrátor felhúzza az /mnt alá átmenetileg valahova), a további tisztán adatpartíciókal pedig el lehet járni a ~-om alá fixen becsatolással (és nem, egy livecd se csatoljon fel mindent kéretenül, önállóan)

egy egyszeru pelda: az otthoni gepemet nem csak en hasznalom hanem pl meg tesom is, kulon userrel, itt ugye nem megoldhato a ~-ba csatolas, mert pl o is szeretne hozzaferni a csaladi fotokhoz, nyilvan a "rendszergazda majd ideiglenesen becsatolja" nem megoldas, allandora kell es nem a ~ ala, de akkor hova? :)

Az eredeti UHU-ban nincs rajta setuid bit, így max. azt van esélye mountolni, amit egyébként parancssorból is megtehetne, pl. az /etc/fstab-ban benne van.

Azt hiszem, koncepcionálisan értjük félre egymást mindnyájan. Szóba kerül ilyen-olyan lehetséges másmilyen megoldás, szóba kerülnek az UHU rendszerével kapcsolatos kritikák (miért csatolódik magától, miért oda csatolódik) és szóba kerül számtalan olyan megoldás(-javaslat), ami egyik vagy másik ember konkrét igényeit kielégíti, de nem nyújt általános normális megoldást.

Mint a disztribúció egyik készítője, ezekkel az egyéni megoldásokkal tök nem tudok mit kezdeni. Azt kérném tisztelettel, hogy csak az folytassa a vitát, aki olyan, a mostani UHU-belinél jobb megoldást javasol, ami _minden_ típusú felhasználó számára jó, legalább olyan jó, mint a mostani. Alapvető elvárás többek között, hogy mind a hozzáértő felhasználó, mind az egységsugarú titkárnő hozzáférjen a CD, PenDrive, vagy bekapcsolás előtt behelyezett mobil rack tartalmához, méghozzá a lehető legegyszerűbben, a root jelszó ismerete nélkül, a rendszergazda megkeresése nélkül, illetve anélkül hogy a rendszergazdának bármit tennie kellene a rendszer egyszerű feltelepítésén túl. Nekünk ezt kell megcsinálnunk a disztribúcióban. Várom a konstruktív ötleteket, hogy _ezt_ hogyan tudnánk jobbá tenni.

Jepp, szerinted nem hallottunk még a dbus-ról, hal-ról, illetve a gnome-volume-managerről? :-) Nem értem, mit kívántál mondani a fenti linkkel. Talán ha kifejtenéd nemcsak azt, hogy merre nézzek, hanem azt is, hogy ott mit kellene látnom, akkor talán érteném... Ja, az előbb kifelejtettem az elvárások rögtönzött felsorolásából, hogy az eszközök elérésének szöveges konzolból is működnie kell, persze nem baj ha egyik-másik grafikus felület még kényelmesebbé tudja tenni, de használatukra nem szabad hogy szükség legyen.

- Ha tudod, hogy mit hova akarsz csatolni, akkor ezt úgyis meg kell adnod kézzel, a telepítő nem tudja kitalálni, viszont most is megvan a lehetőség, hogy megadd. Ha viszont nem lényeges számodra, hogy hova csatolod, akkor miért nem jó a /media?
- Mit nevezel fixnek? Semmi sem fix. Tetszőleges partíció megszüntethető és új létrehozható, persze lehet, hogy kell hozzá helyi hozzáférés, csavarhúzó, meg egy shutdown. És ebben a pillanatban máris ott lenne az igény, hogy az fstab-ot menet közben is okosan frissítse valaki. És ekkor szinte ott tartunk megint, hogy minek is fstab, és mi a baj a mostani /media alá csatolással?

> szerintem ficsor (uhu kipeccselete az o csomagjukban)
Nem patcheltük ki, az UHU-ban lévő KDE még épphogy nem támogatta a HAL-t, talán 0.0.1 vagy maximum 0.0.2-vel későbbi KDE verzóiban jelent meg. Egyébként a célegyenesben pont ezért nem frissítettünk icipicit újabb KDE-re, a HAL-lal történő integrálás tesztelésére és a fellépő gubancok kijavítására nem jutott volna elegendő idő.

Akkor most "KUHU" vagy "UHU" dvd ?
A legelsö kiadás CD iso neve "kuhu-linux-2.0-msandor", a dvd viszont "uhu-linux-2.0-msandor" volt.

Most szintén "KUHU"-ról szól a hir, az iso pedig továbbra is "uhu" néven fut.

---
szeki
http://szeki.sytes.net/

bocs mindenkitől, hogy nem tudtam hamarabb erre vetődni...

szóval,

1. mivel a lemez anyagát 06.12.29-én 16'30 perckor zártam le, viszonylag sok csomag frissült 1 hét alatt, és mivel egy apró "szépséghiba" bele is csúszott, mindenképpen indokolt egy rebuild

2. a nevét Oregon szépen levezette, hiszen nem csak KDE van rajta, ő csak a preferált, de szerintem ez részletkérdés

3. szerintem nem okoz működési gondot az a tény, hogy én az UHU menüs KDE-t szállítom az Oregon féle "gyárival" szemben, legalább is a kwlan csomag szempontjából, hiszen már fel is tettem a gépemre, bár perpill nincs működő wifi kártyám :-(

4. sok ember tapasztalata alapján a KDE 3.5.5-ben lévő ismert hiba, hogy kijelentkezéskor "elfelejti" a csatolt partíciók egy részét, erre nem tudok korrekt megoldást...

éppen ezért ha minden flakkol, akkor holnapra, de legkésőbb hétfőre felteszem az updatet

--
by Mikul@s

Felkeltette az érdeklődésemet Oregon KDE-je, a tiétekét is? :-)

addig a pontig, amíg fizikailag ráfér a lemezre, addig beleteszem Oregon KDE-jét, de senki ne sírjon, hogy nem tudja feltenni manuálisan...

továbbra is a többség felé hajlok, nekem minden menü jó, a Fedorám alatt se UHU menü van :-) mégis tudom használni

a kedvenc progijaim úgy is billentyűkombinációval indulnak...

--
by Mikul@s

Nekem inkább az volt a gondom,hogy nem lecsatolta, hanem már induláskor is néha elfelejti felcsatolni az adat-partíciómat. Bár ezt úgy oldottam meg, hogy fstabba beírtam neki, hogy auto. Azóta asszem 2szer volt fel nem csatolás....
A másik, hogy beraktama repo-k közé a dev-et, hogy történjen is néha valami a frissítéskor, de azóta a desktop-file-utils és a hunspell-hu nem tud frissülni, mert dpkg-errorral kiszáll, ha meg le akarom szedni őket, akkor kb az egész rendszert megjelölik függőségnek. Nemtom ez milyen bug lehet.....
Már megszoktam, szal mind1.