BlueEyedOS Demo/Teszt CD elérhető

 ( trey | 2003. április 18., péntek - 21:53 )

A BlueEyedOS végső demo CD-je elkészült, és tesztelésre letölthető. A CD 106 MB, és olyan grafikus kártyát igényel, amelyet az XFree86 támogat.

Mi is az a BlueEyedOS? A BlueEyedOS egy a BeOS által inspirált operációs rendszer, amelyet a Linux kernel hajt. A BlueEyedOS API-k tulajdonképpen BeOS API-k, amelyek újra lettek írva, és néhány kibővítést tartalmaznak. A projekt fő célja, hogy egy új platformot kínáljunk a BeOS fejlesztőknek. A BlueEyedOS nagyon jó teljesítmény nyújtására van optimalizálva, mind a hardveres, mind a szoftveres oldalrül. A fejlesztők fantasztikus sebességet és stabilitást ígérnek a desktop környezetben anélkül, hogy ez a Linux szerveres képességeinek rovására menne.

Jól hangzik.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

No, letoltottem, kiirtam, es bebootoltam..

Egybol felismert minden drivert, beallitotta az X-t es felhuzta az interface-t. Mindezt kb 30 mp alatt :) Kellemes kis demo :)

allitolag nagyon impressziv ;-)

En ugyan nem probaltam, de Danko feltett vmware-re es nehany masodperc mulva egy mukodo destop felulet fogadta...

Szoval akinek hamar kell operndszer egy gepre az ne habozzon ;-)

Hello!

Letoltottem, kiirtam, es bootoltam, es amultam-bamultam, hogy ilyen is tud lenni a Linux :)
Eloszor (ahogy trey is irta) vmware -ben probaltam ki, mert nem akartam particionalgatni, ha telepiteni kell. De szerencsere nem kellett. vmware alatt 30-60 masodperc mulva mar jatszorrap az az app_server demojaval, valami tetris-clone -al.
cpu terheles pedig nem volt tobb 10%-nal. Dehat ez volt vmware alatt. Irany a valodi gep, reboot. meg gyorsabb indulas :)
Videokartyahoz kiirta, hogy geforce4 ti4200, "nv" drivert hasznal hozza. wow!
hangja is lenne, de sajnos az aureal vortex kartyamhoz nincs benne driver:)
dhcp -n szerzi maganak az IPcimet, ezt boot-kor irja ki. usb-t ismeri, es meg is talalja. "2.4.20-xfs" kernelje van. ha jol emlekszem :)
framebuffer-es a konzolja, tehat jo sok szoveg elfer rajta. ls -l kimenetet nem kell lapozgatni felfele:)
vi szovegszerkeszto van benne.

erdekes lesz, ha majd kesz lesz.
nem ereztem lassunak a grafikus felulete't, de nem tudom hogy milyen lesz majd a sebessege, ha majd nem csak egy tetris-clone fog futni, hanem meg lesz makolva X alkalmazasokkal.
apm is mukodik szepen: reboot parancsra eject-eli a Cd-t, es kiirja, hogy szedjem ki belole a Cd-t, es enterezzek. enter utan szepen lekapcsolja a gepet :)

nagyjabol ennyi :)
Ja, attetszo grafikus felulet alatt a kurzor! :)

--
Danko

Hat enis VMware-n probaltam ki ;)))))

nem tudom, mert knoppix -ot meg nem lattam :)

--
Danko

MInt ahogy a cikkben is irtam, ez egy Linux kernelre epulo operacios rendszer, ami a BeOS kibovitett, ujrairt API-jait hasznalja. A KNOPPIX pedig egy sima Debian alapu LIVE Linux disztribuco.

kulo_N_bseget... probald ki aztan meglatod. En nem probaltam