OpenBSD: A DARPA megvonta a támogatást

 ( trey | 2003. április 18., péntek - 7:54 )

Theo de Raadt egy levelet postázott tegnap, amelyben leírja, hogy a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) megvonta az OpenBSD fejlesztőktől a nekik nyújtott támogatást. Mint azt többször is írtam, a DARPA 2 millió USD támogatást adott az OpenBSD csapatnak, támogatva a "legbiztonságosabb" OS fejlesztését. Most úgy tűnik, hogy a DARPA figyelmeztetés nélkül törölte a POSSE programot az UPENN-nel együtt, (OpenBSD alprojekt és egy kicsit OpenSSL is). Theo szerint az ok az lehet, hogy a kanadai Globe & Mail újságban megjelenő cikkben (iraki?) háború ellenes véleményét hangoztatta. Néhány nappal ezelőtt telefonon jelezték neki, hogy néhány ember a DARPA-n és az UPENN-en belül nem nagyon elégedett a cikkel, de konkrétan nem mondták, hogy mi nem frankó benne.

Theo bajban van, mert 60 embere repülne el a Hackathon (május 8-20) nevű rendezvényre, ahova már meg is vették a jegyeket, viszont a DARPA a UUPEN-nel töröltetni akarja a szállodai szobafoglalásukat. Ezért Theo kér mindenkit, hogy aki tud segítsen, különben saját magának kell a szállodai költségeket kifizetnie.

Amerika, amerika...

Theo levele itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sz'tem aki _tényleg_ meg akarja ismerni az "amerikai szabadságot", az olvassa el az alkotmányuk "Alien Act" szintü kiegészítéseit.
http://mn.www2.mno.hu/index.mno?cikk=138183&rvt=22&s_texttype=4
(Az ilyen színtű "szabadság" miatt történhetett meg, hogy Pearl Harbour után 100ezer usában élő japánt tartóztattak le és küldtek táborokba, mert... japánok.)

Hurrá! Mindenki fogja be a pofáját, értsen egyet velünk és akkor kap pénzt. Ez ismerős. :I

Jaham. Szolassabadsag rulez. Es azt mondtak regen, hogy Amerika a lehetosegek hazaja. Szerintem:

a "korlatozott" lehetosegek hazaja

Olvassátok el azért a hozzászólásokat, a többi levelet is az OpenBSD misc listán! Azokból kiderül, hogy a háború megkezdése óta több K+F támogatást is visszavontak...

Biztos kell a pénz az intelligens bombákra.

Akkor inkább hallgassátok meg a híreket: USA az iraki háborúra eddig "mindössze" 20Milliárd $-t költött az előirányzott 80 Milliárdos keretből.....
No Comment.....

Itt sajna 2 hibás fél van:
1. aki nembírja a kritikát és az ellenvéleményt.....
Busch doktrina: aki nem velünk van, az ellenünk....
2. Soha ne kritizáld azt a kezet amelyik neked enni ad.....

No Comment...