A Microsoft tart a Linuxtól?

Fórumok

Ma voltam egy rendezvényen, ahol bemutatták a Windows Vista-t, OKI nyomtatókat, valamint a NetLock termékeket.

Az OKI bemutatójában szó eset arról, hogy az új termékcsaládnál a párhuzamos (LPT), az USB valamint a LAN portokon keresztül egyidejüleg több számítógéphez is csatlakoztatható a nyomtató. Az előadó példája szerint a hálózati csatlakozóval a helyi (LAN) hálózathoz lehet kapcsolni a nyomtatót, ezzel egyszerre a párhuzamos porton keresztül mondjuk egy Windowsos géphez, míg az USB porton keresztül például egy Linuxos számítógéphez.

Erre közbeszólt a Microsoft-os előadó, hogy "Linuxhoz ne!" erre az OKI előadója Macintosh-ra korrigálta a példáját.

Öszintén szólva nem értem a közbeszólást, most akkor azért ne kapcsoljuk Linuxhoz, mert az OKI nyomtató nem tudja kezelni a helyzetet, vagy csak mert a Microsoft nem akarja hogy Linuxos gép is lehessen példa?

Hozzászólások

A Microsoft kornyezeteben a "Linux" szot tilos kiejteni! (ne reklamozzuk ma a konkurrenciat :-D )

Voltam mar en is olyn MS eloadason ahol az eloadas elso egy/masfel oraja a nyilt forras fukkolasa volt. Egy darabig vartam, majd kozoltem, hogy ezert a penzert tanulni jottem vmi ujat, nem pedig azert, hogy a szamba adjak, hogy mi legyen a jo es a rossz nekem, majd elmentem.

Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.

Már többször is bebizonyosodott, hogy igen is tartanak a Linuxtól. Na meg az is, hogy ahol tud ott betart.

És szabadalmaztatja a sudo-t és médiakampányt csinál, hogy micsoda korszakalkotó dolog lesz benne az új windowsban. Egyszer egy gyorsétteremben álltam sorban és bejött egy fiú és egy lány W2003 server feliratú pólóban. Rajtam Linuxos póló volt. Amikor meglátták a pólómat, egy picit kisebb arcuk lett. (Nekem pedig annál nagyobb) Tehát érzik ők a helyüket, de elég jellemtelenül tudnak néha megnyilatkozni a sötét oldal aktivistái.

--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Szerző: eskimo
Dátum: p, 2006-11-24 23:16

A "sötét" oldal legalább tudja mi az a linux... a "nagyon sötét" még azt sem. :)

Frappáns :-))

Csak egy példa: Egy munkatársam PC-t vett a fiának és behozta a céghez, hogy telepítsük fel rá a PC-hez kapott Linuxot és (mivel az osztálytársaknak is ez van a gyermek sulijában) az XP-t.

Mire egy másik "szaki" (aki hegesztő, tehát szakmájánál fogva is ""ért"" a Linuxhoz) közbeszólt, szintén úgy, hogy "A Linuxot ne!"
Persze nem értettük, hogy miért szól bele amikor nem is az övé a PC. Aztán kiderült, hogy a "jószándék" vezette, ugyanis elmondta, hogy a PC leendő tulajdonosa (egy 11 éves fiú) nem tud majd mit kezdeni a Linux-szal. Lévén, hogy annál csak különféle karaktereket (betűk és számok) lehet bebillentyűzni és a leendő felhasználó nem tudja majd ezért használni...
Próbáltuk meggyőzni, érvelni az olyan beszólásokra, hogy "A Linux nem jó semmire sem..." "Mindenki vindózt használ, az a jó" "Mire tudná használni egy 11 éves gyerek a Linuxot?" stb.
Mondtam, hogy ha én 24-28 féle feladatra felhasználom, akkor egy kamasz, aki kreatívabb legalább 32-38 féle dologra használná...
Nem sokra mentem az érvekkel, ugyanis a "koromfekete" kategóriába tartozik emberünk!

Aztán eltelt egy év és mire használja a mostmár 12 éves kamasz a PC-t?
programozásra
A sors iróniája? Vagy az, hogy mégis feltettük a Linuxot is?
__________________________________________________
"Öntsünk tiszta vizet a fejekbe, az hatásos lesz"

Ő is tudhat valamit, pedig anno biztos Windowsos pólót (is) hordott, igaz már tűzrókásat visel...
Megtért? :)

"Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, EZ a relativitás." (Albert Einstein)

Igen tart. Saját kategóriájában mindent lenyomott, viszont a Linux nem tartozik a saját kategóriájába. A Linuxot nem tudja lenyomni a jól bevált eszközeivel. Most keresi a fogást rajta.

Elobb lassuk, mit is tud ez az uj power$hell. Remelem pl. az fdisket konnyebb lesz hasznalni, mint az eddigit. Ha clone()-oznak egy *nix like kornyezetet, az nekunk csak jo tobb okbol is(meg nekik is, mert ujabb tanfolyasokat tarthatnak milliokert az uj rendszerrol).

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Vagy csak siman ok is belefutottak mar abba a rendszeres jelensegbe mikor a linuxos cups kinyom hatezer oldalnyi PS-t mert nincs annyi esze hogy konzekvensen kezelje a sajat beallitasait?

Csak azt mondd meg nekem, hogy az állatokat miért kell állandóan bekavarni he'?? miért van az, hogy ha te felszólasz valahol, akkor rövid időn belül az anyukák, meg a nemi szervek, meg az állatfalyok és azok nemiszervei rögtön előkerülnek, (most elgondolkozom valyon van-e értelme ennek a felszólalásnak, mert nem biztos, hogy eljut az agyadig) nagyban rontod ennek a szakmai fórumnak a levegőjét, és nem azért mert mi elvakult hozzánemértők vagyunk, akiknek meg kell mondani a frankót, ha meg így van akkor észrevehetted volna, hogy nincs semmi értelme magyarázni, mert NEM ÉRTJÜK MEG, mert mi ilyen vakok vagyunk, ezt meg te értsd meg! Kezd elegem lenni a HGP-ből!!! Akkor szólalj meg ha konstruktívan tudsz hozzászólni a témához hee'.

akkor most leckét adok etikából:
"a $PREFIX/etc/cups ritkan tartozik "egyes kulso driverek" (sic!) dirjei koze, Kis Lofasz testa, es attol hogy van pl lprng a cups szarhatar marad" ez helytelen !!
"a $PREFIX/etc/cups ritkan tartozik "egyes kulso driverek" (sic!) dirjei koze, es attol hogy van pl lprng a cups szarhatar marad" ez helyes !!
Remélem látod a külömbséget, mert bekarikázni nem tudom.
Ja és még egy fontos dolog amit érdemes szem előtt tartani, én is eszerint járok el.
Ha 1 ember mondja, hogy hülye vagy, röhögd ki!! Ha 2 mondja, mindkettőt röhögd ki, de ha 3 ember jön veled szemen és mind azt mondja hülye vagy, nézz a tükörbe és gondolkozz el a dolgon, mert lehet te látsz valamit rosszul. Számold meg, hogy a HUP-on hányan mondták, hogy hülye vagy, ne menjünk messzire csak ezen a héten, és ha 3-nál több, akkor.....

Sziasztok!

Múlt pénteken voltam egy microsoft longhorn/vista rendszergazda szemmel előadáson, és többszőr is szóba került a linux, és nem negatív módon. (sőt némi nemű támogatásról is szó volt) Pedig a mstől szónokolt a csóka. Szval van aki elvakult és korlátozott, van aki nem. Náluk is vannak értelmesebb arcok. De egy ilyen módon müködő "intézménynél", egy igen jó fizetés mellett lehet én se merném kimondadni a linux szót.

Egyetértek. Vagy a másik, ha kimondod számolnod kell azzal, hogy azonnal rád húzzák hogy OSS ellenes vagy, esetleg a hátsó sorban addig szunnyadó "Anti-M$ fan club" tagjai (akik általában azért ülnek be a hasonló előadásokra hogy kötekedjenek vagy mert a kaja ingyen van és fűtenek - tisztelet a kivételnek) felébrednek...