MPlayer Subversion és Ubuntu

 ( kanyi | 2006. július 11., kedd - 15:44 )

Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy használja-e valaki az MPlyer Subvesionját Ubuntuval?
És ha igen hogy tette fel, a szükséges dolgokat, codec mappába előre be kell tenni a codeceket a /usr/local/lib/codecs/ mappába? Milyen codeceket filemlejátszáshoz? HA jól értelmeztem a FFmpeg/libavcodec csomag benne van a Subversionban ezzel le lehet játszani .avi .wma, de mik kellenek még mellé, mondjuk .mov vagy Real Media lejátszásához vagy matroskához?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ahogy az már megszokott, benne van a doksiban, mi kell hozzá :-).
wmv9, mov lejátszásához a win32 codecek kellenek, telepítés előtt felrakandó (gy.k. kicsomagolandó) a helyére. Realmediához pedig - ki hinné - real media codecek kellenek... Olvasd el a forrással kapott doksit alaposan, magyarul is ott figyel, mindenre ott a válasz. Ha esetleg deb csomagot akarsz, azt is lehet, így telepítettem/használom én is - ehhez is van leírás. Ha kell segítség, írj, de szerintem boldogulsz...

Már két napja böngészem a doksit, de úgy tűnik nagyon kezdő vagyok, nem világos minden. Ebben eddig leszedtem a essential csomagot, és feltettem a helyére. De akkor megyek tovább és majd visítok ha valmi nem megy. (mondjuk a binárisnál ugye külön engedélyezni kell a OSD-t itt a Subversionban lesz?) OK, OK megyek megnézem...

Ööö, hogy érted, hogy a binárisnál külön engedélyezni kell az osd-t? Itt vagy elírás, vagy nagyon nagy tájékozatlanság van :-).
A binárisba az a funkció kerül be az alapértelmezetteken felül, amit megadsz fordításkor (helyesebben a konfiguráláskor a configure script-nek). Amire gondolsz, az a stabil forrás, ami le van zárva, a subversion lényegében csak abban különbözik ettől, hogy a fejlesztői forrás aktuális állapotát tölti le, fordítani ugyanúgy kell (nameg nem feltétlen stabil, bár nekem nem szokott gondom lenni vele). A kész binárisba már nem lehet belepakolni új funkciókat, ha pl. osd támogatással fordítod, ki-be kapcsolható az osd, ha nem, akkor nincs is :-)

ÓÓÓ, hát itt teljes tájékozatlanság van, de akkor most ez így teljesen világos, configure opciónál megadom a -enable OSD parancsot (vagy valami ilyesmit, fordítás előtt megnézem) és mindent amire szükségem van, majd fordítok.
DE ha külön le kell tölteni és fordítani a Subversiont, és nem frissül magától, vagy max. egy parancs hatására (ahogy én azt eddig feltételeztem) akkor nem sok értelme van számomra, akkor megint várok inkább egy évet a következő stabil verzióra és közben használok mást is. (bár amit találtam a subversionról annk alapján ennek kéne lennie)

Azt hittem egyszerűbb lesz a dolog, na minegy :-(

Asszem marad a pre8...