Sun Ultra 3 Mobile Workstation áttekintés

Címkék

A Free Software Magazin 11. számában Martin Brown szemügyre vette a Sun Microsystems új, 64 bites SPARC alapokra épített mobil munkaállomását. A Sun Ultra 3 Mobile Workstation két kivitelben vásárolható meg. A kisebb 15"-os egység 550 vagy 650 MHz-es UltraSPARC IIi processzorral, a nagyobb 17"-os testvére 1.2 GHz-es UltraSPARC IIIi processzorral érkezik.


17"-os modell

 

Mindkét verzió maximum 2GB DDR ECC SDRAM-ot bír fogadni. Az adatok tárolásáról a 80GB-os merevlemez, míg a külső eszközök csatlakoztatásáról és a hálózatról egy rakás port gondoskodik. A hálózatot Gigabit Ethernet porton (100Mbps az UltraSPARC IIi modellekben) kapjuk. Ezen kívül négy USB portot (2 darab USB 2.0 és 2 darab USB 1.1), PS/2 portot és két soros portot (RS-422) kapunk. Ezen felül természetesen van hang, mikrofon és hangszóró. Wi-Fi-t külön opcióként vásárolhatunk a gépekhez.

A 15"-os gép képernyő-felbontása 1400x1050, míg a 17"-osé 1440x900 képpont.

A gépeken gyárilag Solaris 10 operációs rendszer van.

A gépek ára elég borsos. A kisebbik gép ára 3400 amerikai dollártól (~710 000 forint) indul, a nagyobbik ára pedig 9 000 dollár felett (~1 890 000 forint) felett is lehet.

A részletes adatok itt.

Hozzászólások

El nem tudom képzelni az okot, amiért ilyet vennék. :)

Ennek a gépnek biztosan működik az összes multimédia billentyűje és a touchpadja akkor is, ha nem vindózt telepítek rá (de sajnos nem is lehet... ;-).

"Both are standard CPUs—these are not cut down or restricted versions designed to work within a laptop"
Aha, és vajh mennyi ideig birja az aksija?! :)
---
Apparently the human mind is not unlike cookie dough.

1-3 órát kiépítettségtől és terheléstől függően. De hát ez nem az a gép, amivel a yuppi gyerekek meetingről meetingre szaladgálnak. A mobilitás úgy testesül meg itt, hogy használható az otthoni és az irodai íróasztalodon is, és e két helyszín között viszonylag egyszerűen hordozható. Még akksi sem kellene bele szerintem.