gd.so: undefined symbol: gdImagePngCtx in Unknown on line 0

Fórumok

Hali,

Tegnap eldontottem hogy szorakazok kicsit a Drupallal, eleinte minden oke, aztan nezem Settings:

The built-in GD image toolkit requires that the GD module for PHP be installed and configured properly. For more information see http://php.net/image

Mondom az erdekes mert tisztan emlekszem hogy telepittem a php4-gd csomagot, be is allitottam php.ini-ben es mar mukodott is anno valamikor, ranezek error.log-ra, erre ez fogad:

[Sat Apr 22 18:24:09 2006] [notice] SIGHUP received. Attempting to restart
PHP Warning: mime_magic: type regex\t\tBEGIN[[:space:]]*[{]\tapplication/x-awk invalid in Unknown on line 0
PHP Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library '/usr/lib/php4/20050606/gd.so' - /usr/lib/php4/20050606/gd.so: undefined symbol: gdImagePngCtx in Unknown on line 0
[Sat Apr 22 18:24:09 2006] [notice] Apache/2.0.55 (Debian) PHP/4.4.2-1+b1 mod_ssl/2.0.55 OpenSSL/0.9.8a mod_perl/2.0.2 Perl/v5.8.8 configured -- resuming normal operations

Tegnap du. 4 orat Googleztam, nem sok eredmennyel, nektek van vmi otletetek? Koszi elore is!

Hozzászólások

Nem tudom mi van a php4-gd csomagban, de egy ilyen, hogy libgd.so benne van-e valahol a ld path-ban?

/sbin/ldconfig -v | grep -i libgd.so
/sbin/ldconfig: Can't stat /lib64: No such file or directory
/sbin/ldconfig: Can't open directory /usr/lib/libmysqlclient.so: Not a directory
libgd.so.2 -> libgd.so.2.0.0
libgd.so.1 -> libgd.so.1.8.4
libgd.so.2 -> libgd.so.2.0.33

-----

cat /etc/ld.so.conf
/usr/X11R6/lib
/usr/lib/libmysqlclient.so

ide kene beszervalni?:>

Sorry meg sosem turkaltam errefele, hogy tudnam kiirtani a regieket?

Edit: uh de kemeny vok, /usr/lib/libmysqlclient.so -t atirtam /usr/lib/ -re aztan ldconfig -v es muxik, nagyon szepen koszonom a segitsegetek, 3 kulfoldi forumon problakoztam eddig egy helyen sem valaszoltak, de a HUP.. haha :> szal kosz megegyszer

Egyebkent ez mi lehet? :p

PHP Warning: mime_magic: type regex\t\tBEGIN[[:space:]]*[{]\tapplication/x-awk invalid in Unknown on line 0

Edit2: erre meg rajottem "magamtol" http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=357373