fura Debian probléma, tán van tippetek..

Fórumok

sziaszok,

Kb fél éve,teljesen rendszertelenül csinálja egy debian szerver,hogy minden előjel nélkül minden szolgáltatás "timeoutol", csak a www megy rajta. Portscannel minden más szolgáltatás "látszik", de akár ssh-znék, akár pop3, ftp, az auth-nál megáll. (Tehát nem timeoutol, egyszerűen semmi nem történik, sshnál pl a passwd begépelés után áll és vár.. Néha 1-2 óra múlva magától megjavul, ill néha rebootolni kell, ilyenkor konzolon sem enged be, de hibaüzenet sincs. A logolás is megáll erre az időre, tehát utólag nem sikerült eddig rájönnöm, mi okozza a gondot :( Érdekes módon a gépen futó webmail ilyenkor is megy, új levelet ugyan nem fogad a gép (de vissza se pattan,tehát beérkezik).
Cactival monitorozom (mem,diszkek,login,load, stb..) a gépet localban, de semmilyen kirivó nem látható.

Van,hogy 1 hét alatt 2x játsza meg, van hogy 2 hónapig semmi.. minden építő jellegű ötletet köszönök előre is!

kiskakas

Hozzászólások

már jó rég volt, nem tudom, hogy csak megálltak a szolgáltatások random, vagy újra el is indultak, de nálam hasonló furcsaságok akkor jöttek elő, amikor iptables-t beállítottam, de elfelejtettem az lo device-t engedni, azóta mindig ezzel kezdem:

iptables -I INPUT -i lo -j ACCEPT
iptables -I OUTPUT -o out -j ACCEPT

közel sem biztos, hogy ez a megoldás, de olvasva amit írtál, ez ugrott be elsőnek

nalam is valami hasonlo dolog tortenik szinten rendszertelenul szinten debian:
elvileg a gep megy, tehat ha leulok ele konzolon tudom nyomkodni, bar se ki se be egy kura bit nem mozdul halon. log-olni enyem sem log-ol, en muninnal monitorozok szinten semmi. halokartyat mar csereltem, ram-ot is, de nem oldotta meg a problemat. mar kemenyen fontolgatom,h ujrahuzom, de marha lusta vagyok.

szvsz hardware, elsonek fordits ra uj kernelt, acpi nemkell akkor kiszeded, mindent parallel port com portok felesleges kontrollerek, usb stb. ki, pci -> direct es megkuldhetsz 1 biosba letiltogatast is, tovabbra se hasznal szetbontod kidobsz belole mindent ami nemkell, memteszt, cpu stresszteszt vmit googlezol ra, lehet elfog vele menni kis idod de megtobb ha nem csinalod

GL

Sziasztok!

Nálam is volt ilyen jelenség. Nem sokat szórakoztunk, lecseréltük a szervert. Nálunk az alaplap volt kicsit beteg, de utánna desktopnak lehetett használni. Szerintem nálad is valami hardveres bibi lesz, mert azóta nekem ugyan azzal a kernellel már az új vas nem szórakozik.

Hasonlo nekem is volt, akkor nem tudtam "haza" ssh-zni. Linux nem, BSD nem, putty wine alol igen. Viccess...

Hali
én dns problémánál tapasztaltam hasonlót (ill gyanusan arra volt visszavezethető)
(adsl megosztást csinált a gép )
egyszer kivártam konzolon kb 5 perc után belépett, 500 körül volt a load :-)

Robit

Helló!

Nálam kb. két hónapja kezdett jelentkezni - szintén teljesen rendszertelenül, a végén már naponta -, amit leírtál. Bejelentkezni se helyből, se távolról nem lehetett, naplózás megállt, web maradt, dettó ahogy írtad. Először a kevés (512MB) RAM-ra gyanakodtam, mert ilyenkor elkezdett qrvára swap-elni, a vmstat egyébként is mindig jelzett valamennyi laphibát, de végül más lett a megoldás.
Nem írtad, hogy milyen verziót használsz, de nálam a Sid -> Sarge downgrade segített. Semmi más nem változott, a kernel (2.4.32) és hardver is maradt a régi. Ez kb. két és fél hete volt, azóta se produkált hasonló hibát a rendszer. A vmstat pedig nem mutat laphibát, akárhányszor nézem is meg, pedig most is használja a swap-et a rendszer, mert a java felzabálja a RAM-ot...
Szóval nálam egyértelműen valamilyen szoftveres gond volt.

Szabi