courier-imap + squirrelmail

 ( e704112 | 2006. április 11., kedd - 11:19 )

Sziasztok!

Adva van egy szerver, amin megy egy működő courier- imap szervert, ezt használva a winuserek tudnak levelet küldeni/ kapni outlook expressel. Erre a rendszerre próbálok felhúzni egy squirrelmailt, de gondokba ütköztem.

Az imap a /etc/courier/userdb file- ból veszi a beállításokat, pl. hogy mi a jelszó, és mi a maildir (/etc/courier/authdaemonrc- ben: authmodulelist="authuserdb"). Arra lenne szükségem, hogy a squirrelmail(SM) is innen vegye a maildir- t, bár ezt elvileg ugye imapon keresztül kellene neki. Mindegy. Pl. adva van egy user, mondjuk gabor, és elküldök vele SM- mel egy levelet. Na most ez a Gabor user outlookal (keresztul) a /var/mail/valami.hu/gabor/ könyvtárat használja, amiben csak egy Maildir könyvtár van, amiben pedig az alábbiak: cur, new, tmp (ezek könyvtárak), courierimapsubscribed courierimapuidd (ezek filek). Ha most elküldok SM- en keresztül gaborral bejelentkezve egy levelet, akkor létrehozza a Maildir- ben a köv. könyvtárakat: .Drafts, .Sent, ".Sent Items", .Drafts . Na most arra lenne szükségem, hogy a cur, new, tmp könyvtárakat használja inkább a fentiek helyett, tehát hogy az eddig elküldött leveleket is tudja olvasni SM- ben, és el tudja érni SM- ből az ide érkező leveleket is. Ezt hol/ hogyan tudom beállítani? SM conf scriptjével beállítottam, hogy courier- t használjon, viszont sem ott, sem a config.pl- ben nem találtam olyat, hogy honnan vegye a beállításait (bár könnyen lehet, hogy csak nem vettem észre).

Köszi a válaszkoat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hehh, az OL nem szereti a szabvány imap könyvtárakat használni.
Nem lehet symlinkelni?

Mi az az OL? (openldap? :- ) ).

Neeeem, tárgytalan, pont most akartam megírni, bocsi, az elmúlt 30 percet azért szívtam ezzel, mert valaki törölte alólam a leveleket, s így persze, hogy nem láttam ... .