nyomtatás lpr-rel IP cimre

 ( doc | 2006. április 7., péntek - 12:31 )

Sziasztok!

egy faxservert szeretnék csinálni a hylafax-szal. az hiányzik még hogy a beérkező faxokat a hálózaton saját IP címmel rendelkező nyomtatóra (HP LaserJet1100) nyomtassa. a doksikat olvasgatva úgy látom, lpr-en keresztül tud nyomtatni, cask azt nem tudom, hogy mondjam meg az lpr-nek hogy a nyomtató nem fizikailag csatlakozik a gépre, meg nem másik gép megosztásán van hanem külön...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mivel semmilyen infot nem adtal, elkepzelesem sincs arrol, milyen nyomtato-spooler-t hasznalsz. Raadasul a halozati nyomtatok eleg sokfele protokollal kommunikalnak. LPR/LPD vagy JetDirect/AppSocket, vagy akar az, hogy rakuldod a nyomtatod (altalaban) 9100-s TCP-portjara. (De letezik mas is, akar SMB, FTP, HTTP is.) Szoval minimum ennyit arulj mar el: LPD-t hasznalsz? LPRNG-t? CUPS-ot (ebben egyebkent kb 5 kattintas - de a tobbiben se nehez.) Esetleg www.linuxprinting.org, bar nem elsosorban erre van kitalalva.

...hát, a nyomtató alapján valószínű egy JetDirect van neki felnyomva rá, de persze ez csak tipp.

M.

http://www.pingit.homelinux.org a megoldás.

Az lpr-nek sehogy ;-)

A printcap-ben kell letrehozni egy remote printert...

Zsiraf

p.s.: oszt arra kell nyomtatni (lpr -Pxxxx) mielott kerded ;-)

köszi a hozzászólásokat. a printcapet megnézem, ha tényleg úgy működik ahogy mondod, akkor ez lesz a megoldás - remélem be is tudom állítani... a JetDirect stimmel :)

A JetDirect az jo... majdnem annyiba kerul mint egy 1100-as ;-)

Zsiraf

p.s.: telleg, mukodik, persze kell valami filter /gs/ ami HPL-t csinal a PS-bol, es ha jol emlekszem a JetDirect binps vagy raw? portjat kell megloni vele.