Csomag készítése forrásból

 ( Gollam | 2006. február 21., kedd - 10:42 )

Sziasztok!
Melóhelyen Frugal 0.4pre2-t használok. Igazi meglepetés volt számomra. Tetszik. Eddig munkára Slack vagy FreeBSD (v. PCBSD)-t használtam, de irodai munkára nekem bejön a frugal.
Egyetlen problémám volna vele (azonkívül, hogy teljes rendszerfrissítés után kézzel kellett rendbe rakni pár csomagot), hogy nem tudom hogyan kell csomagot létrehozni forrásból.
Valami olyasmire vágynék, mint Slackware alatt a checkinstall.
Neten találtam pár utalást arra, hogyankell a Pacman-t használni csomagkészítésre, de elég bonyolultnak tűnik. (rengeteg paraméter, file-ok .... stb). Bízom benne, hogy van egyszerűbb megoldás is, csak kevéssé populáris. Semmi extra optimlizációs stb. igényem nincs, csak egyszerűen egy csomagot szeretnék forrásból, ami későbbiekben eltávolítható (tehát látható) a csomagkezelővel.

Pls hlp

Előre is köszönöm a segítséget!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hali,

man makepkg, illetve a frugalware.org-on a források között nézegessél "FrugalBuild" fájlokat.

Köszönöm, megnéztem...

Most már csak egy nem világos nekem, nevezetesen: nekem kell létrehoznom a FrugalBuild file-t? Ezt nem lehet kikerülni? Semmilyen egyébb info-ra nincs szükségem a csomaggal kapcsolatban (pl. md5). Ott tartanék, hogy a make megvolt, s a make install-t szeretném kiváltani, úgy, hogy belekerüljön a csomaglistába a lefordított csomag.

Létezik egy makró csomag (/usr/lib/frugalware/fwmakepkg), amivel a fordítással kapcsolatos dolgokat lehet még egyszerűbbé tenni.

(Szerintem a FrugalBuild meglehetősen tömör, ettől kevesebb információval már nemigen lehet csomagot leírni.)

De tényleg nézegesd a kész csomagok csomakleíróit, a makrók (Fmake, Fbuild stb.) használatára számtalan példát találhatsz. Sajnos azt hiszem a makróhasználatról nincs (egyenlőre) külön leírás.