A narancsos hackerek támadása :)

Fórumok

"A Fidesz gépével töltötték le az MSZP kampányanyagait tároló szerverről Hiller Istvánnak azokat választásiszórónyomtatvány-terveit, amelyek a Magyar Nemzet landoltak, a lap pénteken dupla oldalon közölte őket. Az MSZP-szerver letöltési naplója szerint a behatolás február 3-án történt a server.fidesz.hu azonosítójú gépről."

"Az MSZP-elnök hétfőn bejelentette: alapos oka van feltételezni, hogy február 3-án a Fidesz számítógépéről hatoltak az MSZP szerverére. A párt kampánykiadványait tároló ftp-szerverre a letöltési naplóban rögzített adatok szerint a server.fidesz.hu gépről léptek be, és onnan töltötték le a gyártás-előkészítésre elhelyezett anyagokat. A tárhelyen jelölt portfoliók, plakátok, szóróanyagok tervei, óriásplakátok és a választókerületeknek előkészített, letölthető pártreklámok dokumentumai voltak. Az Index információi szerint a szocialisták kampányteveit készítő Relatív Kft.-nek fenntartott szervert nem törték fel, a február 3-i behatoló tudta "Hiller-prezi" nevű állomány kódját."

forrás:
http://index.hu/politika/belfold/szerver.fid0/

De mi lehetett a jelszó? :)

Hozzászólások

Tovabbra is az a velemenyem, hogy politika nem kellene meg a Fun kategoriaba se. Index-rol jovo informacioknak kellene egy 'Vomit' kategoria. Az ilyesmire mashol vannak jo kis forumok. Ez a 'server.fidesz.hu azonositoju gep' melyrehato szakmaisagrol tesz tanubizonysagot. Bravo. Na nezzuk csak, mi legyen a mai napi hostname...

há az eftépé dozablakbul indul, az HEKKERPROGRAM!!!

1. Bizalmas anyagokat meg nem pakolunk ki a netre. Jelszóval sem, csak ha az minimum 512, /dev/urandom-ból vett karakterből áll.
2. Tűzfal is van a világon, a belhálós FTP portja tiltható. Sőt az MS új (SP2es) tűzfala egész használható. (gondolom azon voltak a csoda anyagok...)
3. Ha már szarok vagyunk, csináljuk elegánsan, engedjük ki az NFS démont "/ *(rw)" exporttal a netre :P
Erre már mást nem lehet mondani, kérem kapcsojja ki...

most volt a hiradóba... (legalábbis Bukaresti időszámitás szerint)
hát tiszta komédi az egész..

Azt mondja meg nekem valaki mi a ráknak kell egy FTP serveren tárolni a féltve őrzött kampányanyagokat? Újabban a nyomdák már csak FTP-ről fogadják az anyagot, titkosítás nuku átvitellel? A másik meg server.fidesz.hu címről nyomja fel? Otthagy minden nyomot maga után? Ilyen pancsereket :D :D
Még műbalhénak is sz@r. Ezek beszélnek információs társadalomról?? hihihi :)

"Újabban a nyomdák már csak FTP-ről fogadják az anyagot, titkosítás nuku átvitellel?"

És ha tudnád, hogy sokszor még azt is magyarázni kell, hogy hogyan lehet valamit leszedni ftp-ről, és meg kell magyarázni, hogy egy 200 megás postscript-et miért nem lehet email-ben elküldeni...

van olyan ugynokseg ahol 100-150k hufe egy kep. a poen ha veszel egy kepet akkor az osszes ugyfeluk osszekepehez hozzafersz a szerverukon :)

mondjuk sok ertelme nincs letolteni, de mar az is durva, hogy belepsz az ftp szerverukre es kapsz egy ugyfellistat is, es tudod hogy egy-egy ujsag kov szamaban milyen kepek lesznek. Jahh! nem kis ceg akirol beszelek, talan ok a legnagyobbak hazankban.

muha! :-D
"Hiller István azt mondta: bár múlt hét szombaton értesült az esetről, azért csak most tájékoztatta a sajtót, mert azt kérte a kft.-től: alaposan vizsgálják ki az ügyet."
Forrás: MNO

"[...]A napló világosan rögzíti az IP számot, amely 212.108.197.155. Az IP szám szerver azonosítója pedig: server.fidesz.hu.[...]" MSZP.HU

a StarWars kutyaf!szaba sincs :P

Csak poénból fussatok végig nessussal az mszp.hu-n. Nem fogtok csalódni, megígérem ;-)

nekem csak az az erdekes, h alapbol nem rejecteli a ket part servere egymas :D

Ez annyira nagyon szánalmas. Az egyiknek annyi esze sincs, hogy ha már ilyen primitiv a jelszava, azt legalább ne nyilvános fórumokon osztogassa. A másik meg ahhoz is hülye, hogy felfogja: ilyesmit nem a pártházból, mindenféle védelem nélkül töltögetünk lefelé...

És nem csak a politikusaink ilyen barmok...

De tényleg vazz, beismerte a Fidesz, ez a nagy Fun, hihetetlen... el technobla-blázták volna az egészet, hogy nem ők voltak, sőt az MSZP-ét befeketíthették volna, de ilyen bénákat...
Már csak azt nem tudom kire fogok szavazni :S

Ez a naracs már rég nem az a narancs...
Egyébként meg tényleg Vomit az egész téma (minden, ami politika).
De ha már sztech-szemszögből javallott nézni: ugyan honnan veszik a webdizájnereiket a pártjaink? Egyik oldal borzalmasabb, mint a másik, függetlenül a bal- avagy jobboldaltól. :/

"Hiller István a tényeket ismertetve elmondta, hogy a Magyar Szocialista Párt szerződést kötött a Relatív Kft-vel, amely saját számítógépes rendszerén vállalta a szocialisták választási- és kreatív anyagainak előkészítését, elkészítését.

2006. február 3-án, 14 óra 55 perckor a kft. szervere rögzítette, hogy számítógépére külső behatolás történt. A szerver naplója szerint választási terveket, dokumentumokat, egyéni képviselői kampányanyagokat töltöttek le. A napló világosan rögzíti az IP számot, amely 212.108.197.155. Az IP szám szerver azonosítója pedig: server.fidesz.hu."

... és a Relatív Kft. kitette azt ftp-re. Nem őket kellene b..ogatni elvtársak? (Jó, persze, műbalhé sosem árt).

Ha elhagyod a bankkártyád, mellette a pinkódod, valaki megtalálja és leveszi a pénzed:
1. bűncselekményt követ el, aki felhasználja a kódot és pénzt vesz le a kártyádról?
2. a bank követett el törvénysértést, vagy aki felvette a pénzt?

Szerintem ezek a kérdések.
Én nem csináltam volna ekkora hype-ot. Be kell menni a rendőrségre, megvan ennek a bűntetőjogi kategóriája. Azt ennyi...

Misi

Igen, igen... Ezt én is megtaláltam... Aki kételkedne annak egy kis ízelítő a jóságból, rég borultam ekkorát. Hihetetlen hogy ugye kvázi "sajtóból" ilyen kicsit kiborulós-mennyanyádba dolog jön, de a cikk("jegyzet") önmagában mókás.

"Kyrie eleison, basszameg, Achtung!"
"Hát szóval egy faf."
"De ez most akkora, hogy XY - logopédusai tanácsa ellenére - egy hétig ismételgeti, hogy szerver."

Én meg azért nem szeretem tótawét, mert még nem olvastam tőle olyat, hogy ne fikázott volna valamit, bár ez még nem is lenne olyan nagy baj, de minden koncepció nélkül teszi, neki tök mindegy, hogy ki/micsodáról van szó, a lényeg a fikázás. Ha egy depresszív savanyúvendel lenne, érthető volna, de így kicsit olyan "rövid láncon tartott bércsahos megmondóember"-jellege van, akit most épp erre a témára uszítottak rá, egy újságírótól meg ennél több gerincességet várok el. Véleményt, hozzáállást, nézetet, ilyesmit, de emögött a "mindenkit lefikázok jól"-hozzáállás mögött max. egy bartosizmussal kevert önteltség van, amit pedig nagyon nem állok.

Nem ertelek. Tok jo humorod van, es ilyenkor meg elveszted a humorerzeked. Ez a mufaj ilyen. Glossza. Fanyar humor. Szerintem semmi bercsahos meg egyebek, de tavol all tolem a nyilvanos politizalas, szoval nehogy annak vedd, na meg a valasztasokban is mar csak kozvetetten vagyok erdekelt, szavazati jogom sincs.
Egyszeruen szerintem az udvari bolondra nem erdemes haragudni.

Azt hiszem, azért nem látom benne a humort, mert néha jócskán túllépi a csipkelődés határát, és bicskanyitásig sértő módon szólja le az aktuálisan kipécézett tárgyat, lásd pl. az előző pápa halálának az esetét, amikor mondhatni szöges bakanccsal járt guggolóst a gyászolók érzésein. (Nem lévén katolikus, személyesen nem voltam érintve, de sajnos tudom, hogy mi a gyász, és amit ő akkor levágott, az már túlment az érzéketlen taplóság fogalmán, egész egyszerűen szándékos bunkózás volt azokkal szemben, akik akkor épp le voltak sújtva.)
Erre persze lehetett volna magyarázat, ha történetesen ez lenne a meggyőződése, de még csak nem is ez a helyzet, mert más esetekben meg pont az ilyen hozzáállásúakat marta, egész egyszerűen csak ott volt egy téma, amiben megcsillogtathatta a szókincsét.
Lehet, hogy tévedek, de az írásai alapján úgy látom, hogy neki teljesen mindegy, hogy kit, mikor, miért, milyen mértékben gyaláz, hogy az illető kiérdemelte-e ezt, _vissza tudja-e adni_, stb., a lényeg az, hogy minél maróbban beszóljon valakinek, és az minél jobban üssön rajta.
Aki pedig különösebb indok nélkül, pusztán a dolog öröméért válogatás nélkül sérteget másokat, azt annyira alávalóságnak tartom, hogy még akkor sem látom benne a humort, ha történetesen én sem szeretem az aktuális célpontot. Lehet bántani valakit, akit útálunk valamiért, de csak úgy marni valakit 'mert az milyen vicces', az olyan, mint 'poénból' óvodásokat rugdalni a játszótéren.
Aztán persze lehet, hogy azért ilyen, mert a világon mindenkit útál, de azt meg inkább szánalmasnak tartanám.

No mindegy, biztos van a világon olyan is, akinek meg éntőlem fordul fel a gyomra :), de hát elég nagy a világ, csak megférünk benne...

Igy mar azert ertelek. :-) Tenyleg vannak meredek irasai, Janos Pal halalarol szolon meg olyanok is kiakadtak, akik amugy szeretik az irasait. En egy sajatos vilaglatast erzek ki az irasai mogott, es megprobalom a gondolatokat megerteni belole, ha esetleg az eszkozok idonken tul durvak is. Egyeterteni persze nem kell vele, de gyakran elgondolkodtato. Szamomra egy masik szemszog.

Távol álljon tőlem, hogy Worlukot védjem, de szerintem nem a pápa halálán viccelődött és nem is a gyászolókon, hanem azon a felhajtáson és azon a mű-gyászon, amely az egész körül volt... A halála előtt is szörnyű volt már, hogy odarakták az ablakba, mint egy kirakatbábút és szerencsétlen alig tudott kinyögni akár egy szót is. A többi pápa jelölt meg nem aggódott és ápolta, hanem arra várt, mikor patkol már el szerencsétlen, hogy ő ülhessen fel a "trónra". Aztán a halála után a holttest még ki sem hült, de már megy a tanakodás, hogy ki lesz az utód és mennyire lesz sikeres a temetés médiavisszhangja. Undorító és hányingerkeltő, ezt akarta érzékeltetni szerintem ő is.

Nem mondom, hogy ebben nincs igazság, viszont azért azt is gusztustalannak tartottam, hogy "a holttest még ki sem hült", de tótawé már nyitotta is a fikástarisznyáját, csak hogy "sikeres legyen a médiavisszhangja"... No pláne, hogy még az ő "dühödt liberalizmusától" is elvártam volna annyit, hogy tiszteletben tartja mások érzékenységét (kulcsszó: tolerancia), pláne ha nem kerül semmibe, csak a bagólesőt kell alapállásba tenni.
De nem ezzel van a baj, ettől még elkönyvelném bunkónak, van ilyen.
A gond az, hogy khm, szóval következetlen egy kicsit.

Pl. ha ő ebben a stílusban játszik, akkor miért fikázza Sváby-t, aki pont ugyanezt csinálja, csak a tv-ben?
Beszól a nemzeti érzelműeknek (turul-ügy), ugyanakkor a Gyurcsány-Kóka-brigádnak is.
Vadul kiáll a sajtószabadság mellett ("Kuszkusz vagy szalámi"), máskor meg fikázza az ezen szellemben megjelent kiadványokat ("Szellemkutya").
A demokratizmus lánglelkű apostolaként gyaláz másokat ("Bűzszínű zászló"), ugyanakkor a párizsi zavargásoknál már a másik oldalt erősíti ("Barbárkommün").

Amúgy az index-en lehet szerző szerint keresni, olvass kicsit bele az írásaiba, ennek az embernek soha semmi sem jó, mindenben csak kötözködni tud, ezért mondom, hogy vagy egy végtelenül frusztrált, depresszív lélek szegény (csak akkor nem írna róla), vagy egyszerűen hobbiból fikáz mindent, nehogy már másnak jó legyen.
Ha már egyszer ő olyan üres belül, hogy semmi sem jelent neki semmit, akkor én ezt nem poénosnak, hanem inkább szánalmasnak tartom, egész addig a pontig, amíg bele nem köpi az epéjét olyasmibe is, ami nekem valamilyen értékkel bír. Ha pl. egy muszlim szól be a kereszténységre, (vagy egy openbsd-s egy freebsd-snek :)...), annak van egy saját véleménye, le lehet vele ülni megvitatni a kérdést, tisztázni a dolgot, tisztázni, hogy ki hogy látja, és ha csepp jóérzés is van benne, rendeződik a helyzet. De ezzel az üres, trollozós acsargással mit lehet tenni? Nincs véleménye, nincs hozzáállása, nem _valamiért_, _valami mellett_ beszél, hanem mindig csak _valami ellen_, semmit sem épít, mindig csak beleköt.
Ha moralizálnék, azt kérdezném, hogy mit tett le az asztalra, hogy jogot érez véleményezni olyasmiket, amikhez arra sem vette a fáradságot, hogy a másik oldalról is megnézze a dolgot?
Ha etikailag nézném, azt kérdezném, hogy nevezheti magát "liberálisnak" valaki, aki a saját (nem létező) véleményén kívül minden mást leszólandónak tart, és még olyasmi mellett sem tud elmenni szó nélkül, amihez köze sincsen?
Ha emberileg nézném, azt kérdezném, milyen jogon sérteget mindenkit, akit fikáz, miért futkos azonnal a szólásszabadság pajzsa mögé azonnal, ha valaki visszaszól neki azért, amit ő mondott róla?
Ha filozófikusan nézném, azt kérdezném, hogy minek él, ha semmiben sem leli örömét?
Ha gyakorlatiasan nézném, azt kérdezném, vajon szemtől szembe is így beszél-e az emberekkel, és ha igen, akkor kungfu-mester-e, hogy még nem verték laposra ezért?

Szóval még bohócnak sem tartom, mert még a bohóc sminkje mögött is van ember, ez a tótawé meg egy zajos nulla, egy nagy darab semmi, körülvéve egy rosszindulatú acsargással.

Hát kb. ezért útálom.

Valószínűleg ő az a típusú újságíró, aki igazából a fikázós cikkeiben tudja kiélni nyelvi leleményeit, ezekben tudja megvalósítani önmagát. Egyébként tény, hogy pozitív cikket szórakoztatóra megírni sokkal nehezebb. Ő az, aki a legprofibban tud fikázni az indexesek között, ezért az ilyen típusú cikkeket ő írja. Profi szakember. Fikazológus.

Sztem felesleges ennyire komolyan venni a dolgot, ő csak egy bohóc - az a dolga, hogy engem, Az Olvasót szórakoztasson. Tökéletesen hidegen hagy az álláspontja bármely témában, hiszen nyilván nem egy bohóc fogja formálni a véleményem, ellenben azt elvárom, hogy mindent megtegyen azért, hogy jót kuncogjak az írásán, különben nem kattintok a xaros lapjukra, és befuccsolnak mint reklámfelület. Tehát: nem az a lényeg mit ír (mert a kutyát nem érdekli), hanem hogy hogyan.

A demokratizmus lánglelkű apostolaként gyaláz másokat ("Bűzszínű zászló"), ugyanakkor a párizsi zavargásoknál már a másik oldalt erősíti ("Barbárkommün").

Miért kellene mindenképp valamelyik oldalra állnia? Nem tudom, ez ilyen tipikus kényszerképzet. Itt a hupon is megfigyelhető... "Nem tetszik a Linux fejlesztési modellje? Köcsög m$ bérenc vagy. Vindózbuzi!"

ennek az embernek soha semmi sem jó, mindenben csak kötözködni tud

Lehet ezért nevezik ezt a fajtát 'kritikus'-nak? :)

Asszem, ez kifejezi az en velemenyemet is :)
Nem ertem, ha az egyik oldalt szidom, akkor a masikat miert kell dicser nem es vice versa. Az embernek lehet olyan, hogy ez is taszitja meg az is. Ilyenkor jon a "legkisebb rossz", amit jopar ember gyakorol Magyarorszagon pl. valasztasokkor. Egy realista part nem arra lenne buszke, hogy nyert, hanem arra, hogy nem bukott meg...Ugyanis nemigazan a szimpatizansain mulik, akik mondjuk vannak mindket oldalon ketmillioan, deugye meg van rajtuk kivul kb. negymillio masik, aki bizonytalan, nem erdekli, vagy merlegel, melyik nem annyira rossz.

Egyebkent most lattam az Indexen flash-reklamban :)
http://index.hu/info/eagleeyeos/

Az embernek lehet olyan, hogy ez is taszitja meg az is

hat, en nem tudom...
hal'istennek nalam azert van olyan, amivel egyet tudok erteni.
szar egy erzes lehet az "ez is taszit, meg az is". meg szerintem faraszto is hosszu tavon.
a legkisebb rosszra meg annyit, hogy ismerek embereket, akik nem mennek el szavazni, mert "ugyis mindegy", vagy "lop ez is, meg az is", aztan szidjak az aktualis kormanyt...

Szar erzes, de az emberek tobbseget jobban erdekli a sajat, csaladja es kornyezete sorsa, mint az, hogy hol legyen a Szent Korona vagy hogy vmelyik part privatizalja a Budapest Airportot. Erdekes, de igy van.
Es ilyenkor lehet jonni a "haza sorsa, magyarsag, makrogazdasag" meg a hasonlo szovegekkel, de az elso ketto csak addig erdekli az atlagembert, amig erzi, a harmadikhoz meg koze sincs, "uri huncutsag"-nak gondolja. En arra a partra szavaznek, amelyik bevezetne az alt. iskola felso tagozatan az alapfoku kozgaz-oktatast, hogy ne legyen olyan konnyu se valasztasi igeretekkel, se "vegkiarusitas, 90% arcsokkenes" feliratu tablakkal elhulyetinei a T. lakossagot. Ilyen part nincs, egyszerubb a jovendo honpolgart sotetsegben tartani.

"szar egy erzes lehet az "ez is taszit, meg az is". meg szerintem faraszto is hosszu tavon."

Kultúrált barátom figyelmébe ajánlanám a törvény szövegét, ami a belinkelt hmmm, dokumentumban található. Aminek a betartása még az erős küldetéstudattól szenvedő polgártársaknak is kötelező, még a jobboldalon is. Vagy lehet forradalomnak nevezett puccsért kiáltani, és újra bevezetni a diktatúrát, amiben a törvény nem vonatkozik mindenkire.

Kövér haverod szerint ez neked állampolgári jogod. Mellesleg lemondok a hillerhaveros öngyújtóról a javadra, neked nagyobb szükséged van rá.
Az én haverjaim egyébként pillanatnyilag másfelé sétálnak, nem izgatja őket sem a parlamentáris demokrácia, sem a diktatúra lehetősége, de látom, ez utóbbira te jobban rá vagy gerjedve. Viszont kétségkívül nem vagy a haverom, ahhoz még képezned kellene magadat. (Csonti viszont, akinek az eredeti beírására reagáltam, jó haverom, sőt barátom. Úgyhogy nem is értem, minek szólsz bele...)

>> Kövér haverod
nem feltétlenül fideszes plakátragasztó az, aki balfaszokon röhög

>> lemondok a hillerhaveros öngyújtóról a javadra
aztán megírod a Nép Hangjában, hogy orgazda vagyok?

>> Csonti viszont, akinek az eredeti beírására reagáltam, jó haverom, sőt barátom.
gondolom ezt a nagyszerű és közérdekű tényt nem kéne leszarnom

én elfogadom, hogy hülye vagyok, de ha vmi hemzseg a nagyszerű

- "A hajdani polgári szövetség újabb fejlődési irányt vett: választási bűnszövetséggé alakult",
- "A csoportosulás veszélyezteti a köz- és jogbiztonságot",
- "A túlburjánzó, intézményesített és már-már természetesnek tartott erkölcstelenség"
- "Akik [...] rájuk szavaznának, azok a megbízhatatlanságra, országrontó és emberpróbáló erkölcstelenségre voksolnak"
- <további random bullshit>

észérvektől, azt továbbra sem tudom komolyan venni - és továbbra is fenntartom, hogy fröcsögő, demagóg propagandát nem feltétlenül kéne idelinkelni

Hiller István MSZP-elnök szerint "2912 dokumentum tűnt el".

Bakker a szocik feltalálták az egyszer letölthető dokumentumokat. A Fidesz letöltötte most meg a szocik nem találják... :)))))))))

azért a digitális társadalomra jellemző, hogy vannak akik pajszerrel és légkalapáccsal képzelték el a betörést... pár helyi okoska már előadta, hogy azok a mocskos kommunisták semmi gyalázattól nem riadnak vissza, igy betörni egy lakasba... (nem viccelek, okoskától hallottam és biztos, hogy igaza van mert ért az ámítógépheee, van róla papirgya...)

kár, hogy nem volt nálam diktafon, kész röhely modon adta elő, föleg mert egy volt 3/2-essel voltunk aki még tudta is irányítani az beszélgetést... (föleg a tűzfal program feltörése vésővel feküdt jól a témaban)

Valahogy elsikkad az a kérdés, hogy mégha semmilyen jelszó sem védi az adatokat, akkor is szvsz illegális letölteni, továbbadni, felhasználni azokat. Ez kb olyan, hogy egy lakásból akkor sem hozok el cuccokat, ha amugy tárva nyitva van, avagy egy pont a zárba illő kulcsokat találok a parkban. S ha több száz dokumentumot töltöttek le, akkor még azt sem mondhatják, hogy véletlenül kattintottak és megnyilt egy-egy ablak.
Persze, lehet röhögni, vinnyogni, lesajnálni az áldozatot, hogy igy járt, miért nem zárja jobban a lakását. Ami kétségtelenül buta hiba, de nem büncselekmény szvsz.

Én igazából arra lennék kiváncsi, hogy valóban börtönben végzi-e a "hacker" vagy legalábbis példás büntetésben lesz része. Mert ha elsikkad a dolog akkor lehet törni a szervereket ezerrel. Tudom amit szabad jupiternek...

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Ha te magad kiadod és megengeded akkor igen, de így, hogy megjelenik egy fórumon attól még az nem lesz legális, legalábbis ilyen formában nem.
Most a pdamania.hu jut eszembe, ahol a cuccok egy ftp szerveren vannak és ftp://pdamania:pdamania@szerver/cucc címen hivatkoznak rá. Ez így legális.

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

azert ezt en atgondolnam kicsit, mert egy szerver, amit nem tesznek kozszemlere azt nem nyilvanos dolog, egy part (megha nem is a kedvencem) anyaga, amit nem tesz kozszemlere az nem nyilvanos dolog.

azert elgondolkodnek azon is, hogy miota nyilvanos dolog az en szerverem, gepem...

illetve azon is, hogy ha ez a dolog nem lesz szankcionalva (akar a laptoprol szarmazik akar a netrol, akar a marslakok adtak meg a pass-t, DE NEM a jogtulajdonos), akkor ez egy precedens erteku dolog lesz, amire lehet hivatkozni: hiszen akkor es ott sem lett belole balhe, tehat ugy gondolhattam, hogy lehet... esetleg mondjuk egy olyan helyrol is le lehet ennek az analogiajan szedni dolgokat, amit eppen az en szemelyes dolgaimat is tartalmazza...

mondjuk mindket fel hulye volt, de ez mar mas kerdes...

Magyar jog nem ismeri a precedens fogalmát. Egy perben csak és kizárólag az számít, hogy a bíró mit mond, emiatt előfordulhat, hogy két hasonló ügyben más döntés születik (eltérő jogértelmezés). Persze az már más kérdés, hogy ez jó vagy nemjó, de ez van.

Másrészről mert ez történt, és esetleg nem lesz büntetés, attól még nem kéne szervereket felnyomni, és nem azért mert bünteti/nem bünteti a törvény, hanem mert egyszerűen nem helyes.

Harmadrészről, ha a jövő hax0rjai arra hivatkoznak (ha esetleg nem lesz büntetés), hogy "most engem miért büntetnek meg, ha őt sem" akkor vissza kell küldeni őket az oviba, mert ez az érv oda való.

"Harmadrészről, ha a jövő hax0rjai arra hivatkoznak (ha esetleg nem lesz büntetés), hogy "most engem miért büntetnek meg, ha őt sem" akkor vissza kell küldeni őket az oviba, mert ez az érv oda való."

Ebben tökéletesen egyet értünk.
Csak a problémám a következő:
szerintem nagyon aláássa a társadalmi morált, hogy egyeseknek néhány dolgot szabad, míg másokat keményen büntetnek érte. Mondok példákat:
- képvielőként ittasan vezetek, de nem lehet szondáztatni, mert mentelmi jogom van (megtehetem polgárként?)
- képviselőként havonta x ft költséget elismernek és elszámolhatok MINDENFÉLE SZÁMLA NÉLKÜL (megtehetem ezt akár magánemberként, akár vállalatként/vállalkozóként?)

Direkt ezeket a példákat hoztam, mert ezek pártfüggetlenek. Ettől az emberek jogbiztonságban érzik magukat?

Misi

Természetesen igazad van abban, hogy mindenkit egyenlően kell elbírálni, és ha ez nincs így akkor az nem jó.

ps: a pédák nem teljesen jók, mert a képviselőknek jár a mentelmi jog, az más kérdés, hogy elég nagy pofa kell hozzá, hogy erre hivatkozva nem lehet megszondáztatni őket :| A másik, hogy mindenféle számla nélkül elszámolhatnak x összeget, ezt egy vállalkozó is megteheti az útvonalnyilvántartásával. (A havonta levezetett km után az apeh által az adott autóra megállapított fogyasztás és a mol által megadott benzinár szerint elszámolhatja mint költség. És nem kell hozzá számla. (persze azért itt több dolognak is teljesülnie kell, de nem ismerem a képviselők adókedvezményeit ahhoz, hogy valóban párhuzamot tudjak vonni))

pps: a fenti ps csak kiigazításként van, de egyébként egyetérünk :)

Par perce volt itt egy Fidesz-es aktivista kopogtatot gyujteni. Biztos igy akarjak kicsalni tolem a ceges serverre a jelszavaimat! P:

Ha én megszerzek egy felhasználónevet/jelszót, az egy dolog. Ha használom is, és az ott található dolgokat letöltögetve, azokat saját előnyömre fordítom, akkor szemét vagyok, de ügyes. Ha viszont még ezek után le is bukok, akkor nem csak szemét vagyok, de hülye is. Ha viszont kikerül tőlem egy fontos jelszó, akkor rettenetesen balek vagyok. Ezek után mégis, ki a fenére szavazzak? Emberek, nem akarunk HUP pártot alakítani?!

Hungarian Unix Párt :-) Ez jó...
Kinek fizessem a tagdíjat??

Amúgy ha ellopnak egy laptopot, tudják, hogy az azon lévő jelszavak, amik hogyan is vannak tárolva? Az asztalon txt-ben? Szóval akkor illő lett volna ezeket a jelszavakat megváltoztatni, nem? Persze, mi itt jól elokoskudunk ezen, ahogy valószínűleg az illetékesek ezeket mind tudták, nem is erről van szó, hanem megint nagy feneket akarnak valaminek keríteni, hogy tudjanak miért a másikra mutogatni.
2006: a server alapú választás éve

állítólag (mszp fórum hír illetve asszem mszp politikusok is mondták) az ellopott laptopon megtalálható volt a jelszó. szal laptop lopással is vádolják most a narancs brigádot.
az a szép hogy a laptopot vagy egy hónapja lopták el de jelszót változtani smafu. jah meg minden mszp tag ugyanazt a user/passw párost használta :D
hát, asszem most sem fogok szavazni :D

Jut is eszembe, ha valaki megint lenyúlja a maszop jelszavait, akkor _ne_ a doksikat magukat nyúlja le, hanem csak tegye ki a linket ftp://luser:jelszo@maszop.hu/ize/hoze/hacienda.doc stílusban, azt viszont publikusan bele a fél világba.
Ha már annyira jogászkodni akarnak a szegfűvitézek, akkor vitázgassanak azon, hogy most akkor így ez doksilopás vagy sem, legalább ellesznek valamivel :)...

Én nagyon megijedtem, és bár nem vagyok tagja egy politikai szervezetnek sem, megváltoztattam a jelszavaimat, nehogy velem is megessen egy ekkora szégyen!
Az új jelszavak: mszp/mszp és fidesz/fidesz.
Most, ha valaki ezzel jól letölti a dokumentumaimat, megnézheti magát!

Ami elől menekülnek, az után szaladnak.

Betörtek az én serveremre is!!!!!

Itt van a Bizonyíték:

Név: topscale.nsa.gov
Address: 144.51.68.4

Követelem, hogy az interpol haladéktalanul foglalja le és szállítsa ide a címemre az NSA összes titkos quantum-számítógépét, hogy átvizsgálhassam azokat, megkeresve a tőlem ellopott adatokat!!!

:-)))