Mi a története az oldalnak?

 ( trey | 2006. február 7., kedd - 21:53 )

Az oldalt Micskó Gábor (trey) hozta létre, az itt elírtak céljából. Az oldalnak legelőször trey munkahelye (a Szintézis Rt.) adott otthont. Az ott dolgozó rendszergazda / rendszermérnök Schlakker Zoltán adott az oldalnak először egy statikus IP címet (köszönet érte), amellyel megkezdhette tevékenységét az cybertérben.

Az oldal legelső neve debian.szintezis.hu (R.I.P) volt. A szerver először csak statikus oldalakat szolgált ki, majd az idők során egy PHPNuke alapú portállá alakult (2001. augusztus 11.) át.

Az eredeti helyén az oldal csak 128Kbit/sec sávszélességgel rendelkezett, amely a megnövekedett látogatásokat már nem tudta hatékonyan kiszolgálni. Az oldalt kb. ekkortájt fedezte fel Pásztor György (gyu), aki felajánlotta, hogy az oldal folytassa az életét az FSN projekt keretein belül.

Így került Nagy Attilának (bra) köszönhetően a gép a jelenlegi helyére, az T-Online Rt. Adatparkjába. Ekkor az oldal a portal.fsn.hu névre hallgatott.

Jelenleg az oldal 1 000 Mbit/sec sávszélességgel rendelkezik, és szolgálja a magyar nyílt forrású közösséget. A neve HUP azaz, Hungarian Unix Portal.