Scanner - console

 ( e704112 | 2006. január 5., csütörtök - 22:06 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:08cb2965a8="e704112"]A másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet érzékelni, hogy ha a scanneren megnyomunk egy gombot, de valahogy nagyon egyszerűen, mondjuk egy kis C progival.[/quote:08cb2965a8]
Itt [url]http://gentoo-wiki.com/Scanner_buttons_and_one-touch_scanning[/url] le van írva, hogy kell beállítani, de nem mindegyik szkenner műkődik vele.

Sziasztok!

Nekem pont az lenne a problémám, hogy a scanner csak konzolról működik és szeretnék valamilyen grafikus előtétet használni (xsane vagy kooka), de azok nem érzékelnek scannert.

UHU 1.2-t használok amin alapból egy sane 1.0.15 van fent, de az nem ismeri az én HP3500c scanneremet. Leszedtem a sane 1.0.17-es verzióját ami még nem ismeri ezt a típust, de van hozzá egy hivatalos patch (1.0.18-as sane-ban már benne lesz ez a scanner is) amivel már igen. Forrás megpatchelve, befordítva.
Ezután már a scanimage -L szépen látja a scannert és kiadva egy scanimage > nev.png parancsot a scanner beolvassa a betett képeket.
Sajnos a két fentebb említett grafikus program nem talál scannert. Mi lehet a gond?

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben egy scanner elvezérelni konzolról? Leginkább csak egyetlen dolog érdekel: annyi, hogy beolvassa az adott lapot.

A másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet érzékelni, hogy ha a scanneren megnyomunk egy gombot, de valahogy nagyon egyszerűen, mondjuk egy kis C progival.

Köszi a válaszokat.

Nem lett volna nagy baj, ha picit bővebb vagy, de ha neadjúristen pl. Linux, vagy *BSD-k alatt akarod elvezérelgetni a nemtudnimilyen szkenneredet, akkor tedd fel a sane-t. No annak alapból része a scanimage nevű parancs, ami pont erre való (én ezzel csináltam fénymásoló szkriptet).

oregon:~$ man scanadf
oregon:~$ man saned

[quote:458fc5def4]Leginkább csak egyetlen dolog érdekel: annyi, hogy beolvassa az adott lapot.
[/quote:458fc5def4]
Ha tényleg csak ennyi érdekel, akkor valahogy így:
scanimage > scanned.file.pnm

Mondjuk én a saját szkriptemben ennél bonyolultabb parancssort használok, mert pl. A7-es lapot nem szoktam A4-ben szkennelni.
Meg hát az alapértelmezett brightness/contrast/mode/resolution értékekkel sem vagyok valami elégedett az epson szkenneremnél.

Plusz a beszkennelt lapokat egyból pdf-be is konvertáltatom, meg a helyükre pakoltatom, aztán a szkript még kávét főz, és megvakarja a hátam. :)

A viccet félretéve: tényleg olvasd el a saned doksit, mert a parancssoron használható opciók szkenner (driver) függők lehetnek.
[quote:458fc5def4]A másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet érzékelni, hogy ha a scanneren megnyomunk egy gombot, de valahogy nagyon egyszerűen, mondjuk egy kis C progival. [/quote:458fc5def4]
Nem hiszem, hogy ez megvalósítható lenne - hacsak a driver nem támogatja ezt - de ez szerintem elég valószínűtlen.