Az amerikai rendőrök rájöttek, hogy mire jók az összehajtható Samsung telefonok

A Samsung rendőrségi testkameraként reklámozza a Galaxy Z Flip okostelefonokat az Egyesült Államokban. A készülékeket egy kísérleti program keretében öt államban, összesen 25 város rendőrkapitányságán tesztelik a járőrök – írja az Engadget.com.

[...]

A Samsung készülékeit először két évvel ezelőtt tesztelték két rendőrkapitányságon. A hat hónapos projekt sikeres volt, ezért a Samsung elkezdett dolgozni azon, hogy több rendőrség számára is kiterjesszék a lehetőséget. Jelenleg öt államban, 25 városban dolgoznak a Samsung telefonjaival a járőrök.

[...]

Link https://telex.hu/techtud/2024/07/31/samsung-hajtogathatos-okostelefon-r…

Hozzászólások

Kár, hogy nincsenek összehajtható iPhone-ok. Akkor használhatnának ameri kínai amerikai telefonokat erre a célra ... így marad a koreai.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 07. 31., sze – 17:14

Viszlát céleszköz, sziasztok biztonsági rések! (A linkben a hajtogathatós kifejezetten tetszik, origami telefon még úgy sincs a piacon.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerintem is jobb erre a celeszkoz. Viszont a celeszkozbol kevesebb kell, valoszinuleg aranyaiban dragabb, mint egy altalanos. Az meg kulon jo, hogy a rendorseg gepeire tudja streamelni, szoval az operator bele tud nezni ha baj van, es be tud avatkozni (szol masik rendornek, hogy mi a helyzet).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ezzel az App dologgal az a baj, hogy más appok (valamint pl a hw különbségek, ha nem egy konkrét típust használunk) bezavarhatnak. Valami herélt droid is kellene, amin tényleg csak a legszükségesebb cuccok vannak és erre az app-ra van optimalizálva.

Nem tudják? A Content Authenticity Initiative már marha rég létezik, és persze meg is törték már az implementációkat, de a technológia létezik, és kulcsos aláírás csak egy, a viszonylag sok eszközből, hogy a manipulációkat leleplezzék.

Törlésvédelem ellen meg a célhardvert is úgy használták, hogy jajjbocs, épp nem volt bekapcsolva. Az ellen nem véd. És pont a telefont könnyebb nyomon követni, hogy hé ofiszer, ez már rég nem a kávészünet.

ls miért a hajtogatós szar van laposra kihajtva, ahelyett, hogy valami normál telefon lenne? Csak a kockát értik a fakabátok és nem jó a téglalap alakú telefon?

Mondjuk ez fura lenne, mert azt hiszem, pont sérülékenyebb és problémásabb a hajtogatós kijelző. Ők meg kb mindig kihajtva használnák. Esetleg, ha szélesvászon nem jó képarány a szoftvereiknek... tablet meg túl nagy.

De persze én is tudok olyan saját példát, amikor a két filéres eszköz helyett csúcskészüléket használtunk egy proof of concept szituációban. Mert nem kaptunk licenszet/fizetős api hozzáférést a két filléres symbian készülékekhez sms küldéshez, ellenben volt kéznél "linux" maemo alapú okostelefon, ahol lehetett futtatni a demo szolgáltatást :D

jó sokáig lesz támogatás ezen a telefonon, szóval biztosan beválik 2025 áprilisig. Utána majd jön valami más, új hw, új akármi, fragmentált telefonéria, tökszipiszupi.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Kapaszkodik az iparag, hogy bevonzzon fizetokepes keresletet. Ez a telefon csak a jeghegy csucsa, ami atutotte a magyar internet ingerkuszobet.

Keresokifejezes: mission critical networks

A mechanikus irogeppel kuzdo korzeti meghizott (nagy megkonnyebbulesere anyukam gepelte le a feljelentest inkabb) ota jottunk am egy picit :)