Oroszországban betiltották a 444-et

Fórumok

Oroszországban betiltották a 444-et

A 444.hu az egyetlen magyar híroldal, ami felkerült az orosz külügyminisztérium ma kiadott tiltólistájára.

[...]

Erre válaszul:

A magyar kormány nem ért egyet azzal, hogy orosz médiumokat tiltottak be az EU-ban

Ezért nem járultak hozzá ahhoz az uniós nyilatkozathoz, ami azt ítéli el, hogy európai médiumokat tiltottak be Oroszországban.

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az RTL Híradó érdeklődésére megerősítette, hogy Magyarország volt az egyetlen tagállam, amely nem járult hozzá a közös uniós nyilatkozat elfogadásához. Ennek az az oka, hogy az unió a nyilatkozattal együtt döntött arról is, hogy megvonják három orosz médium európai műsorszórási jogát. Magyarország álláspontja szerint már a három orosz médium kitiltása is ellentétes volt a sajtószabadság európai értékeivel, „az erre adott orosz reakció pedig jól mutatja, hogy minden ilyen irányú döntés és megnyilvánulás súlyos válaszintézkedéseket von maga után orosz részről, ami ellentétes az Unió érdekeivel”. A kormány szerint a nyilatkozat csak újabb orosz válaszlépéseket eredményezhetett volna.

🍿

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 26., sze – 18:51

Magyarországnak spec a három orosz médiumot sem sikerült tiltani, ilyen inkompetens balfaszokkal baromi nehéz diktatúrát építeni ;)

Kedves vezetőnk viszont résen volt, és megvétózta, az EU közös elitélő nyilatkozatát. Kis lépés volt Orbánnak, de nagy lépés a Szovjetuniónak. Isten éltesse a bölcs vezetőt, a béke lagnagyobb barátját, minden magyar ember befektetésének megadóztatóját! :D

Szerkesztve: 2024. 06. 26., sze – 19:36

Súlyos dezinformáció történt velem:

- kiderült, hogy a hűtőben nincs már hideg sör.

Most kit tiltsak be ??

 

Az Európai Bizottság szóvivője ugyanakkor szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta:

a három kitiltott orosz médium szigorú állami kontroll alatt áll, azok a Putyin-rezsim dezinformációs- és propagandaeszközeinek tekinthetők

Nem lehetne, hogy mindenki eldöntse, hogy mi az igaz és mi az ál hír?

pl. én kinyitottam a hűtőt és meggyőződtem a hír valódiságáról vagyis a sör ebben az időpontban és ebben a térben nem van.

"Az Európai Bizottság szóvivője ugyanakkor szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta:

a három kitiltott orosz médium szigorú állami kontroll alatt áll, azok a Putyin-rezsim dezinformációs- és propagandaeszközeinek tekinthetők"

 

Még a háború elején kis színes bulvárhírnek gondoltam, hogy az oroszok mosógépekből kiszerelt chip-ekkel gyártanak rakétákat. Műszaki terület miatt eléggé nagy képzelőerőre van szükség, hogy ezt elfogadjam valóságnak. Úgy voltam vele, hogy horoszkóp rovat mellett elfér.

Amikor viszont Ursula von der Leyen beszédében is megemlítette ugyan ezt, akkor már a dezinformációs- és propagandaeszköz kapcsolatban némi bizonytalanság támadt benne, hogy csak az oroszok élnének ezzel az eszközzel.

Magyar Peti majd itthon is be fogja tiltani. Nagyon helyesen! ;)

Több uniós országban is blokkolták a Ria Novosztyi elérését

Egyes uniós országokban a mobilszolgáltatók elkezdték blokkolni a RIA Novosztyi weboldalát, ezeket az adatokat a Német Szövetségi Köztársaság vezető szolgáltatói megerősítették az ügynökségnek. Az egyik ilyen a legnagyobb európai szolgáltató, a Telekom, amelynek székhelye Bonnban van.

Mint a lap írja, Magyarországon és Csehországban a Telekom helyi leányvállalatai, a Magyar Telekom és a T-mobile blokkolta a hozzáférést az oldalhoz, míg a cseh O2 és a Vodafone révén a domain továbbra is elérhető.

trey @ gépház