[Megvan, köszönöm!] Billentyűzet és egér felajánlásokat kérek

Iskolában sajnos sorban mennek tönkre az input eszközök. Használt egeret, billentyűzetet (magyar nyelvű!) szeretnénk kérni felajánlásban. Lehet usb, de simán jól jönnek a ps2-es eszközök is! SNI, fogyatékos gyerekeknek kellene.

Helyileg Egerben.

Köszönöm mindenkinek!

Hozzászólások

Szándékosan nem akartam ebbe belemenni. Ha leírnám, hogy a fenntartó nem ad pénzt semmire, azonnal elbocsáthatnak... Ezért nem is írok ilyet, mert ez nem igaz. Kérlek hagyjuk is ezt most.

Az "átkosban" megy egy ember az utcán. Köp egy hatalmasat a földre. Mögötte megszólal valaki.

- Én is így gondolom, de ne csinálja, mert elvisznek mindkettőnket!

Ezzel a jelenséggel szerintem minden szülő találkozik, aztán elmennek behúzni az ikszet ugyan arra...

A szomszéd oviba kértek kölcsön hangszórót (mert az egyik ott dolgozó tudta, informatika vonalomn dolgozom, hátha nekem van), mert az ovi egyetlen laptopjához ugyan van, de mivel 10 csoport van, és kötelező videó vetítés volt (egy időben ofkorz, nem házhatták szét egész napra), az ott dolgozók a magán gépeiket vitték be, hogy le tudják vetíteni a videót minden csoportban, de hanszóró nem volt több. Adtam újat, használtam nem volt. Amikor mondtam, hogy nem kell visszaadni ha már nem kell, jó lesz az még később, teljesen el voltak húlve, hogy hát akik ode hordják a gyereküket, azok sem adnak semmit az ovinak (tőlük is kértek, sajnos senki sem tudott segíteni), akkor én miért...

Szóval nem csak az nem ad pénzt, akinek a dolga lenne, hanem az sem akinek az érdeke lenne...

Nem biztos, hogy értem, ezzel mit szerettél volna mondani.

De ha azt, hogy az alacsony SZJA miatt nincs pénz az iskolákban felszerelésre, de az emberek inkább a zsebükben tartják a pénzt az alacsony SZJA-val (ugyan arra ikszeléssel), és inkább ne jusson több az oktatásra, akkor szerintem ez nem áll meg. Mert abból a "15 százalékból" azért futotta egy csomó teljesen felesleges dologra az évek során, ami helyett akár iskolai felszerelést is vehettek volna...

De ha nem jól értettem, akkor bocs.

Te magad írtad az előbb: "Szóval nem csak az nem ad pénzt, akinek a dolga lenne, hanem az sem akinek az érdeke lenne..."

Tehát a szülők többsége saját anyagi érdekeit prioriálja, szerintem helyesen. Azt is tudják, hogy ha legközelebb nem oda tennék az X-et, akkor 15% rögtön az új kormány felállása után pár héttel legalább a duplájára emelkedne. Azért tudják, mert nem az interneten élik az életüket és így nem a Telexből és társaiból szerzik exkluzívan az ismereteiket, hanem a való életből és emlékeznek milyen volt akkor. 

Egy cocialista - körmösdemokrata koalíciót leszámítva - amelyik egyébként pont egy korábbi fidesz kormánytól vette át a kormányrudat és esélyük sem volt letagadni, hogy rogyásig tele a kassza - minden más esetben ugyanaz volt a választás utáni welcome drink, azaz inkább sucker punch az istenadta népnek: az előző kormány csődbe vitte az országot ezért most áldozat és áldozat és adóemelés és áldozat és járulékemelés és áldozat és gázáremelés...
És ebből az egyik "előző" kormány az ő saját kormányuk volt. 

A ciklus végére rendre kiderült, hogy nemcsak az adóemelésekkel beszedett extra pénzt lopták el a szocik hanem még abból is kevesebb maradt ami volt. Az ovikban ugyanúgy nem volt rendes felszerelés, leszámítva a kakaóbiztos számítógépeket amik egy autó árába kerültek. 

A mostani 15% szja mellett a családi kasszában maradt pénzről a család dönt. Azt is el lehet költeni jól és felesleges dolgokra, de a lényeg: az ő döntésük. Mellette elég szépen támogatja a családokat a mostani színű kormányzat. Ez pedig nem választási porhintés, hanem 14-ik éve következetes politika következménye. Ezért hiteles és jövőbiztos a 15% szja. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ez a kisebbik baj.

A nagyobbik baj, hogy az egyes hősies magatartással bíró emberek valójában többet ártanak, mint ami jót tesznek. Ugyanis tovább éltetik a szar rendszert, erősítik a kontraszelekciót, normálissá és elvárttá teszik a helyzetet. És akkor a vezetők azt gondolják, hogy minek javítani bármit, ha így is működik? Szóval én elismerem, hogy jár evvel némi szenvedés, de összességében haragszok mindenkire, aki akár egy darab krétát is bevesz. Ha valaki tenni akar a helyzetért, akkor hajrá, van más módja is a problémák szőnyeg alá söprésén kívül is.

Amúgy ha már IT portál, megjegyzem, hogy ez a viselkedés IT cégeknél is jellemző. Nálunk a szokásjog része, hogy észrevesszük és írtjuk az ilyen helyzeteket. Sokszor, ha a hősök betartanak, hogy nekik elegük van, felőlük most már akár össze is borulhat a rendszer, akkor elő szoktak jönni az igazi megoldások. Vagy nem, de akkor meg kiderül, hogy valójában nem is volt szükség arra a dologra.

Hát, van az elv, meg van a valóság. Ha most mindenki azt mondja, hogy álljunk ellen, adjon a franc neked billentyűzetet meg egeret, oldja meg a fenntartó, az a dolga, akkor egyszerűen az történik, hogy nem lesz billentyűzet és egér.

A fenntartónak teljesen mindegy, hogy van-e vagy nincs, és ha van, honnan van, ha nincs, milyen gondot okoz. Ergo nem fogja úgy gondolni, hogy "naugye, valaki adott, megoldódott ingyen", mert igazából le se sz@rja, nem foglalkozik ezzel semennyire...

Ilyen rendszer szintű problémát csak rendszer szinten lehet kezelni. Ha az összes iskola összes magánszemélyes "támogatását" megszűntetnénk "ellenállásból" (rendszer szint alatt próbálunk változtatni), akkor az iskoláknak azokat a dolgokat simán csak nélkülözniük kellene, mert országos mértékű ilyen probléma sem érdekli a fenntartókat. Ki van adva, hogy mit lehet és mit nem, és bármi történik (bármilyen hiány lép fel), azt csak felsőbb szinű utasítás alapján tudják lereagálni, saját hatáskörben, vagy az alatt kezdeményezve nem. Felsőbb szintről meg nem fog olyan utasítás jönni, hogy adjatok már neki pénzt 10 billentyűzetre, mert: le se sz@rják...

Testvérem kislányának az általános iskolába pl. többek között WC papírt kell vinni, mert nincs. Nem ellopják, hanem nem tud venni az iskola, mert nem kap rá pénzt. Ha a szülők dacból nem küldenek a gyerekkel, akkor simán csak nincs WC papír a suliban (vagy addig van, amíg a tanárok a saját pénzükből bírják venni a gyerekeknek meg maguknak). Sajnos nem kap senki az eszébe a tankerületnél, hogy "milyen dolog már az, hogy nincs WC papír az általános iskolásoknak, küldjünk!".

Én még hiszek az igazságszolgáltatás függetlenségében. Szóval ha a tanár megtagadja a munkát, mert nincs kréta meg ez meg az, akkor nagyon megnézném, hogy elítélik-e munkaügyi perben. Biztos arra is van hatóság, hogy egy WC nem számít WC-nek papír nélkül, de a rendszeres falra szarás is tud üzenetet küldeni. Szóval te azt mondod, hogy meg se érdemes próbálni, én meg azt, hogy elhiszem, hogy nem könnyű, de minimum meg kell próbálni.

Pontosan.

Sajnos van egy kivétel ez alól, az EÜ. Ugyebár ott nem túl etikus magukra hagyni az embereket, hogy meghaljanak. És sajnos így iszonyatos nyomás van a dolgozókon, akik még ottmaradtak. A statisztikák nem romlanak elég gyorsan ahhoz, hogy észbe kapjanak a döntéshozók, a lassan főzött béka esete.

Nem mondom, hogy nem érdemes. De akkor is valahogy úgy kell, hogy aminek működnie kell, az működjön addig is. Jelen esetben nem függeszthetjük fel az oktatást komplettan addig, amíg erre megnyugtató rendszer szintű megoldás születik. Mert az nem 1-2 nap alatt születne, ha egyáltalán erre esély lenne.

Sok-sok esetben bebizonyosodott már az utóbbi években, hogy nincs független igazságszolgáltatás.

Amikor véletlenül belefutottunk olyan esetbe, amikor épp függetlennek tűnő igazságszolgáltatás történt és megfelelő igazságos ítéletet hozott, ami viszont nem csengett egybe az érdekekkel, akkor következő kedd éjszaka megjelent egy új kormányrendelet vagy törvény a kérdéses jogszabály "megfelelő" változásával, olyakor visszamenőleges hatállyal...

Szertintem ha megtagadná, azonnal kirúgnák. Ha menne munkaügyi bíróságra, akkor esélyes, hogy visszaállítanák a munkaviszonyát, ahol is továbbra sem lenne kréta amivel írjon. Kezdődhet elölről.
Vagy nem állítanák vissza, mert lehet van valamelyik éjszakai 1200 oldalas salátatörvényben egy kitétel, hogy eszközök hiányában is a tanárnak kell megoldania az oktatást, ez nem lehet kifogás a munka el nem végzésére...
De ugye tanár, így (szerencsés esetben) tanítani akarja a gyerekeket, tehát valahogy csak megoldja, mert a gyerek nem tehet az egészről, de ha nem tanítja, Ő lesz az elszenvedője a felnőttek "játékának".

Nem is kell messzire menni, hogy mi lenne akkor, ha országos szintre emelnénk, hogy kréta hiányában megtagadják a munkát: pont a tanárok esetében láttuk, hogy mi lett az összefogás eredménye: jött egy új törvény, ami választás elé állította őket: vagy mennek mást csinálni, vagy ha maradnak, szorítják a szájukat, a jogaik megszűnnek, és cserébe kapnak egy kicsivel több pénzt. Aki maradt, arra sokan azt hiszik, hogy befogta a száját a több pénzért, pedig a valóságban 1) tanítani szeretne, mert elhivatott, és/vagy 2) nem ért máshoz, és az nem úgy van, hogy "akkor menjetek a francba, elmegyek tök mást dolgozni, mint mint eddig egész életemben".

Az a szomorú, hogy egy ilyen hülyeség, hogy kellene pár billentyűzet, azonnal politikai diskurzust vált ki, mert ott gyökerezik a probléma forrása... Sajna nem csupán arról van szó, hogy a büdös kölkök tönkretették a 13. garnitúrát is, és a tanár nem mer szólni, hogy kellene a 14. szett hamarabb, mint tervezték, mert nem figyelt rájuk oda eléggé szünetben.

Szia, gondolom nem csak hasznalt jatszik, alabbi kerdeseim lennenek,

- hany darab kellene bill+eger? (+ spare)
- van valami preferalt/bevalt tipus ami jobban birja ezt a fajta terhelest?

Megnézem holnap a használtas raktárat elsőre, és írok, ha van normális.

Ha ráér jövő héten, pár darab egeret tudok adni, ha megvannak még. Úgy tudom még nem dobtuk ki a régi cuccokat.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Jovo het utan megyek arra, ha nem surgos, van nekem is elfekvoben par darab amit el tudok vinni.

Sajnos nekem Eger nem esik útba. Pedig mindíg van egy kupac működő képes billentyűzet a raktárban, egyetlen hibával, a kedves kollégák rendszeresen letörik/elhagyják az aljáról azt a megemeléshez használatos kis műanyag pöcköt.

Szia!

Pár darab használt, de újszerű PS/2 ill USB billentyűzetet tudunk adni és egeret is. A nyelvet meg kell nézzem.

Majd írj privát üzenetet és egyeztetünk. 

1 billentyűzetet (magyar) és 1 egeret tudok felajánlani, ha valaki elviszi Bp Újbudáról. PS/2, látszólag remek állapotban, legutóbb (kb. 15 éve) még működtek, most nem tudom kipróbálni. Ha itt válaszolsz, azt nem nézem, helyette emil: login nevem kukac dzsíméjl.

Szerkesztve: 2024. 02. 21., sze – 09:54

Sub. Ha szükség van még rá, szétnézek nálunk mi van. Útba nem esik, de foxpost gondolom szóva jöhet.

"Sose a gép a hülye."

Szerkesztve: 2024. 02. 21., sze – 09:59

Adj egy intézmény postacímet, veszek 10 darab új billentyűzetet és elküldöm nektek futárral. Ha nem publikus, akkor privátban dobd át!

trey @ gépház

Ha még kell, én is szívesen beszállok 5 db billentyűzettel + 5 db egérrel

Nekem is van otthon pár darab felesleges USB-s és PS/2-es is. Eger mellett lakom. Budapestről tudok akár elhozni is cuccokat ingyen, ha szükség van rá.

Valójában a tervezettnél több felajánlást kaptunk, így több évre biztosítva van az Iskolánk periféria ellátása.

Köszönöm mindenkinek!