[Megoldva] LibreOffice rejtett oszlop

Fórumok

Sziasztok!

Win alatt 7.6.1-gyel és FreeBSD alatt 7.6.2-vel is ugyanazt tapasztalom: elrejtek egy oszlopot, de nem tudom újra megjeleníteni. Ha jól tudom úgy kell, hogy kijelölöm a két "körülötte" levő oszlopot, majd az oszlopfejlécen jobb gomb, és oszlop megjelenítés. Nem megy. A Nézet menüben tudom ki- és bekapcsolni a Rejtett sor/oszlop jelölőt, látom is, hogy hol van. Nehezítés: az elrejtett sorokat a neki megfelelő módon láthatóvá tudom tenni.

Mit rontok el? (Aki azt választolja, hogy az LO használatot, az kérem telepítsen nekem FreeBSD alá MSO-t.)

Hátulról súgtak:

Amikor kijelölöd a két oszlopot, ami közötti rejtett oszlopot szeretnéd megjeleníteni, akkor baromira nem mindegy, hogy azt hogyan teszed. Az elsőt értelemszerűen a fejlécre kattintással jelölöd ki. Node a másodikat? Ha Ctrl+katt, akkor nem működik, míg ha Shift+katt, akkor már működik. Baromi logikusan amúgy, de azért na.

Hozzászólások

Win64 7.5.1 és 7.6.2 alatt nálam működik az általad is írtak szerint

A helyzet távolról sem olyan rossz mint közelről...

Szerkesztve: 2023. 10. 04., sze – 19:42

Nálam is hibátlanul működik, úgy csináltam ahogy leírtad. (Amúgy soha nem használtam ezt a funkciót)

Szerk: Linux alatt, Flatpak-os LibreOffice-al

Ubi alatt pont ugy szoktam, ahogy irtad.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

"Hátulról súgtak:

Amikor kijelölöd a két oszlopot, ami közötti rejtett oszlopot szeretnéd megjeleníteni, akkor baromira nem mindegy, hogy azt hogyan teszed. Az elsőt értelemszerűen a fejlécre kattintással jelölöd ki. Node a másodikat? Ha Ctrl+katt, akkor nem működik, míg ha Shift+katt, akkor már működik. Baromi logikusan amúgy, de azért na."

 

Ez eléggé fura, hogy a billentyűzetet használod hozzá a kattintás után.

Gondolom a felhasználók 99+ százaléka simán rákattint a fejlécre, majd nyomva tartja az egérgombot, és pár millimétert ráhúzva a másik oszlop fejlécére azonmód kijelöli azt is. Nyilván, ha te a billentyűzetet is be akarod vetni a feladathoz, az nem gond (a te dolgod), csak szokatlan bonyolítása a feladatnak.