QR kód olvasóval beolvasott adatok két eszköz felé továbbítása

Sziasztok!

Van olyan fizikai eszköz, amibe bedugok USB-n egy QR kód olvasót és az adatokat két eszköz felé leduplikálja?
Az volna igazán jó, hogy az egyik eszköz USB-n a másik meg COM porton kapná meg az adatokat.

- A KVM switch gondolom nem jöhet szóba, mert azt ugye mindig át kell kapcsolni és akkor újra beolvasni a kódot.
- Van erre esetleg valami szoftveres megoldás?

Egy kicsit részletesebben is leírom, hátha teljesen más megoldások is előtérbe kerülnek így:
Node-RED-ben próbáltam megoldani, hogy a PC-re kötve az olvasót COM porton továbbítom a pénztárgép felé az adatokat, ami elvileg meg is történik.
Viszont a pénztárgép nem csinált semmit, gondolom azért, mert a COM porton is valami billentyűzetből érkező adatokat várna és nem csak sima karaktereket.
A pénztárgép be volt állítva arra amire kell (ez egyeztetve lett a pénztárgépesekkel) és a többi paraméter is egyezett a kommunikáció során: 9600bps 8N1
Azonban azt sem zárnám ki még, hogy valami mégsem stimmelt a teszt során.

Sajnos fizikailag messzebb vannak tőlem az eszközök így nem tudok "játszani" velük és ha legközelebb megyek már több megoldást is szeretnék kipróbálni.

Előre is köszi a válaszokat!
 

Hozzászólások

Segiteni nem tudok, de szerintem hasznos info lenne az olvaso tipusa is.

Hasznaltam olyan vonalkod (QR is) olvasot, aminek konfiguralhato volt a kimenete es volt hozza kulonbozo kabel azt hiszem, igy tudott COM-ot, PS2 billentyuzetet is - mar nem emlekszek, hogy fizikailag hogyan volt, de USB csatis kablel volt hozza az biztos es szerintem PS2 is.

Akinek van kalapacsa mindent szognek nez, en valoszinuleg egy mikrokontrollerrel oldanam meg aminek van USB Host (az olvasonak) + USB device (a nemtudomminek) + UART (a penztargepnek) portja, de kozel sem biztos, hogy neked ilyen megoldasra van szukseged.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Megnézem majd hogy milyen az olvasó, mert COM porton bekötve, a PC-n akkor nem is kellene átkattintani mindig a másik alkalmazásba a beolvasáshoz, utána meg vissza abba, aminek mindig a képernyőn kell lennie.
A PC-t a pénztárgéppel jelenleg ezzel az átalakító kábellel kötöttük össze: https://www.pcx.hu/delock-atalakito-rs-232-db9-female-1x-soros-rs-232-r…
A pénztárgép bemenetei: https://penztargepwebshop.hu/media/product/1000/sam4snr300ht.jpg

Elvileg ha veszek egy ilyen kábelt, meg hozzá az anya-anya adaptert, akkor a PC com portját be tudom kötni az olvasó USB portjára.
Ez a megoldás elviekben működhet?
- https://www.pcx.hu/delock-atalakito-usb-2-0-type-a-1x-soros-db9-rs-232-…
- https://www.pcx.hu/ada-delock-65008-gender-changer-sub-d9-anya-anya-ada…