Android TV és böngésző

Fórumok

Sziasztok!

Meg vagyok döbbenve. Vettem egy TLC Android alapú okos TV-t kifejezetten azzal a céllal, hogy egy ügyféltérben egy sorszámhúzó rendszer visszajelző készüléke legyen. Semmi más feladata nem lesz, mint hogy egy weboldalt megjelenít.

Első döbbenetem akkor volt, amikor kiderült, hogy alapból nincs rajta böngésző program. Egy androidon.

A második akkor történt, amikor kiderült, hogy a Play áruházból sem tölthető le se a Chrome, se a Firefox. Mert hogy a készülék nem támogatja.....

Tehát akkor keresek böngészőt az áruházban, mert kell. Amiket kipróbáltam:

"Alapszintű webböngésző"
Quick Search Internet Browser
TV webböngésző BrowseHere
Fully Kiosk Browser & Lockdown

A tapasztalatok eléggé vegyesek.
Az első három között volt olyan, amelyik a TV 1366*768-as felbontásán megjelenítette a jóval szélesebb (1680*1024) megjelenítőre optimalizált weboldalt (gondolom arányosan zoomolt), viszont nem játszotta le a hangot. Volt, amelyiknek nem lehetett eltüntetni a címsorát.
Ami egyelőre beválni látszik, az az utolsó, Fully Kiosk Browser. Ennek nincs is címsora, teljes képernyőn nyílik azonnal, nyilván arra készült, amire én is szeretném használni: egyetlen oldal megjelenítése. Az viszont jól működik, megszólaltatja a hangot is js segítségével.
Ennél az alkalmazásnál viszont egyéb érdekességet találtam: olyan, mintha a felbontás csak 980*550 lenne. (tapasztalati érték: csináltam egy html oldalt, ami egy megfelelően méretezett háttérképpel töltötte ki a hátteret).

Együtt tudok élni ezzel a mérettel is, a megjelenített oldalt szépen hozzáigazítottam, csak érdekes, hogy nem a natív felbontást használja.

 

Gábor

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 03. 27., h – 16:42

btw, apkmirror -ról leszedni esetleg egy chrome-ot ? (nem tudom ezek mennyire biztonságosak.. sose használtam)  Azt rá egy pendrive-ra -> tv-be bedug. TV-n play áruházból egy bármilyen file-explorer leszed -> tallóz -> apk telepít? Hátha.

ps: https://www.youtube.com/watch?v=YNeFlHEnipk

a fenti videóból indultam ki. Itt fontos a proci típus, de ha jól láttam akkor az ABI rész a legfontosabb. arvm8 -as volt nála a proci de armv7 az ABI, ehhez való chrome-ot szedett le apkmirror-ról

Igen, én is találtam ilyen megoldásokat a neten, de céges belső hálón lesz a készülék és nem szívesen teszek rá ismeretlen forrású alkalmazást. Még az áruházból is be lehet nagy ritkán szedni nem kívánt dolgokat, de szerintem még mindig kisebb eséllyel, mint ha máshonnan teszek fel valamit.

Gábor

Tv Bro ? Szerintem a play storeba is van

Szerkesztve: 2023. 03. 27., h – 17:43

Régebben volt firefox  for firetv, ami gyakorlatilag androidtv -n is ment távirányítóval, csak 2021-től nem fejlesztik.
https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-fire-tv

Ha minden kötél szakad, akkor android studióban össze lehet kattintgatni egy androidtv projektet egy teljes képernyős webview-val, a megfelelő címet auto megnyitva is.

Azért nincsenek a nagyoknak hivatalos böngészőjük rá, mert ezek az eszközök limitált rammal rendelkeznek, távirányítóval nehezen használhatóak bönglészésre. Egy komolyabb mai oldaltól könnyen elszállhatnak.

Nem biztos, de a fura felbontás azért is lehet, mert sok androidtv eszköz nem natív felbontáson rendeleli a gui-t. Például amlogicok, de talán a mediatekek is 4k kiejlzővel fhd -ben csinálják a gui-t, annak mondják magukat, csak a médialejátszás megy 4k-ban. Tehát a gui skálázott, a videó natív. Így spórolnak azzal a 8GB rammal, amiből mindennek ki kell jönnie. 

Múltkor egy app miatt próbáltam, hogy ezt adb konzolból át lehet állítani natívra is, csak ez teljesítményt erősen ronthatja. 
Például
adb shell wm size 1920x1080
adb shell wm density 240

Az eredeti értéket kiírja, ha nem adod meg a végén.

en is az android studiot javaslom, ha van a tvn webview megvalositas.

shield android tv-re tettem igy fel programot.

neked aztan fura humorod van...