Nyomtató és Mac összedrótozása

Fórumok

Sziasztok.

Egy kedves ismerősöm Siófokon lakik, és nem szakterülete az informatika. Segítséget kérnék neki itt valakitől, ha Siófok épp aktuális valakinek.

A  probléma lényege az, hogy egy Mac laptopot kellene vagy wifin, vagy kábellel összehangolni. Természetesen a fáradozásért illő az anyagi ellenérték. Szerintem egy félórás feladat, ha nincs komoly baj. (Annak is van ára.)
Privátban küldöm az infókat, elérhetőséget.

Hozzászólások

hát, nekem 8, csak valszeg gyorsabb és olcsobb új (kompatibilis) nyomtatót venni, mint találni valakit az ünnepek alatt, aki személyesen odamegy és beállítja neki. Amúgymeg elég hülyebiztos a mac, ha bedugod akkor felrakja, ha nem, akkor valszeg ugyse kompatibilis vele.

en sem ertem a problemat, ha kompatibilis akkor plug'n'play, de nem ugy mint anno billgatesnek a kekhalalos bemutato, hanem ahogy microsoftek elkepzeltek... ha meg nem akkor ugyse fog menni.

de sok nyomtato GDI-s, foleg a regebbi olcso usb-sek (pl. hp P10xx szeria), azoknak a speci windozos usb drivere tolti bele a firmwaret valami zart protokollon a nyomiba, es utana eled fel egyaltalan. azok meg linuxon se vagy csak nagy hakolassal mukodnek.

es azert nem biztos hogy fizet a juzer, ha odamesz szenvedsz vele 1-2 orat majd kozlod hogy ezt nem lehet megoldani.

Ne írjál nyomtató típust mert akkor lehet tudnánk remote is segíteni.

Gábriel Ákos