S10e tapasztalatok

Első benyomásom: a telefon jó. Főként a mérete. Köszönöm mindenkinek különösen lcsaszar fórumtársnak a konkrét tapasztalatokat. Még soha nem vettem használt/refubised telefont, habár az eddigi összes laptopom ilyen volt és csak jó tapasztalataim voltak vele. Így hát elhatároztam, hogy a telefon is használt lesz. Nem bántam meg.

Jó állapotban gyári dobozában gyári töltővel érkezett. Sehol egy karc, sehol repedés. Szuper. Feltöltöm, bekapcsolom, megkérdezte milyen bloat programot akarok telepíteni? Kiválasztottam, hogy egyiket sem. És nincs bloat. Kellemes meglepetés a Samsungtól. Eddig elégedett vagyok a gyári android 12 oprendszerrel még nem tervezem a LineageOS cserét. Mindenesetre bootloader nyitása után twrp, vagy lineage recovery fog rá kerülni. Csak a rendszermentés miatt. És mert szeretem. Az akkuidő, -amiől a legjobban féltem- az én használatom mellett 1,5 nap simán megvan. Ez elegendő. 

Negatívumok. Igazából két dolog lenne. Az egyik a bixby gomb. Csak akkor tudnám letilani, vagy más funkciókkal felruházni, ha samsung-accountot regisztrálnék. Ezt nem akarom. Így most van egy felesleges fizikai gombom, amit semmire nem tudok használni. Workaround: egy eldobható email címre regisztrálok egy accot. A másik komolyabb hiba a gyorstöltés hiánya. Pontosabban elvileg tud ilyet, de gyakorlatilag nem működik a gyorstöltés. Következhet a szokásos kábel keresés, szoftveres buzerálás, fórumok olvasgatása kör. Ezt megspóroltam volna magamnak, de sajnos nincs OOB gyorstöltésem. 

Hozzászólások

Gratulálok, szerintem jó választás.

Elvileg 15W gyorstöltést tud megfelelő töltővel és kábellel. Eddig nem használtam a gyorstöltést, mert féltem, hogy kevésbé kíméli az akkut. És éjszaka van elég ideje feltöltődni, nappal pedig nincs lemerülve. De ki fogom próbálni, hogy ténylegesen hány wattal tölt.

A gyorstöltés hiányára láttam ezt az elrettentő videot:

https://www.youtube.com/watch?v=AvCFdbg9Jxg

Remélem esetedben nem erről van szó.

Milyen töltővel próbálod? Settingsben be van kapcsolva a gyorstöltés?

Én S8-on egy Bixbi Button Remapper - bxActions nevű appot használok hogy a Bixbi gombra Elemlámpa módba váltson, vagy hogy kell ezt szépen magyarul mondani. Az app értékelése vegyes, van akinek nem megy, de nálam 10-ből 9-szer működik és még nem lopta el az adataimat. Annyi a hátulütője hogy általában felugrik egy jelentkezz be a Samsung accountoddal a folytatáshoz képernyő is.

Én anno csináltam Samsung accot, de annak birtokában sem lehetett a Bixbi gombot átprogramozni csak elemlámpázásra.

A történeti hűség kedvéért. A sarki mobilos kisboltban qc3.0 töltőfejet és rendes kábelt kipróbálva hibátlanul megy a gyorstöltés is. Mindösszesen 5000 rossz magyar forint volt az ára (sokkal többre számítottam), de a laptopot is tölthetem a kisebb töltőfejjel.

Öröm boldogság.