EPSON SX115 mindhárom led villog

Fórumok

Van egy EPSON SX115 nyomtatóm, amin most mindhárom led elkezdett villogni.

Ritkán használom, mégis eddig jól bírta. Most is hosszú állás után vettem elő. 3 patront is kicseréltetett velem, aztán átállt erre a mindhárom led villogó dologra. Érdekessége, hogy a beépített tesztet indítva kapcsolom be, az lefut, vonalakat kirajzol, de rendesen mégsem akar működni. Az Epson általános led-villogásmagyarázatai nem igazán segítettek.

Hátha valakinek van ötlete/tapasztalata ebből a nyomtatócsaládból.

Hozzászólások

Mechanikai hibára gyanakodtam én is, mivel bekapcsoláskor rendesen világít az online, de amint elkezdené behúzni a papírt, megáll, és elkezd a 3 led villogni.

A baj csak az, hogyha bekapcsolás közben nyomom a teszt gombot, és ezzel elindítom a beépített tesztet, akkor gond nélkül be tudja húzni a papírt elsőre, és semmilyen mechanikai problémája nincs a lap behúzásával, görgetésével.

Tehát ...

Nem lehett hogy a "waste-tank" számláló telt meg? Tipikus EPSON dolog. Cserélni vagy kimosni kell a szivacsot ami a csepegő tintát fogja fel. Majd valami "orosz weboldalról", ha elérsz még ilyet, szerezned kell egy nullázó programot is.

Csak nullázás tesztnek jó lehet, de mindenképp takarítani is kell, mert máskép majd az asztalod fog tintában úszni.

Azért szerezz csak hozzá egy programot, ami lényegében diagnosztikai program is. Kiderül mi a karácsonyfa üzemmód. 

Manual-ban természetesen azt találod, hogy mechanikai hiba. Mert miért is kötné az orrodra, hogy csak ki kell ütni egy számlálót, vagy kalibrálni valamit? Akkor nem vinnéd szervízbe ahol megmondják hogy 30k a javítás, majd nem dobnád ki.

Jó látni ezt a nyomorult tintás nyomtató bizniszt, hogy semmit nem fejlődött 30 év alatt. '96-os hápé deskjet is csak a tintát pocsékolta, meg fejtisztás minden pár oldal nyomtatás után. Úgy látszik ugyanez megy 2022-ben is. Ez a tintafelszívó szivacs a tintás nyomtatók kettőstömegűlendkerék-rákja lehet.

Lézert kell venni. Főleg ha csak ritkán használja az ember. Mert abba legalább nem szárad bele a tinta ha csak 3havonta kell nyomtatni 2 oldalt. A színes lézer mondjuk már drága játék, de akkor meg már inkább a fénymásoló bót, ha tényleg csak havi 2 oldal kell.

A csöpögős tintás szarokat meg dugják fel a gyártók ahová való.

Szerintem pedig rengeteget fejlődött a tintás nyomtatás, és ma már teljesen jól használható példányok is vannak. Ha egyszer lesz lehetőséged megnézni/használni pl. egy Epson EcoTank sorozatú nyomtatót, akkor talán meg fog változni a véleményed. Gyors, csendes, nagyon gazdaságosan üzemeltethető gyári tintával is, kicsi az áramfelvétele (szünetmentesről is megy), és ha hónapokra magára hagyod akkor sem szárad be (csak ne húzd ki a konnektorból), van Linuxos driver is hozzá, stb. Annó a beszáradós StylusColor-ok korában én is úgy voltam vele, hogy soha többet tintásat, de amióta Epson WorkForce meg EcoTank ennyire feljött, már inkább ezeket javasoljuk ügyfeleknek és nagyon pozitív visszajelzések vannak.

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Nekem is hasonló tapasztalatim vannak. Fél évig raktárban, dobozban száradó nyomtató bekapcsolás után hibátlanul működött.

Igaz, csak addig, amíg meg nem adta magát, bár ez meg a szokásos, tervezett élettartam dolog (bár elvileg munkacsoport nyomtató volt, szerintem bírnia kellett volna, bőben a megadott oldalszámon belül voltunk).

A sajátom is olyan, hogy pár havonta nyomtatok vele, semmi gond. Igaz, a tinta gyorsabban fogy mint szeretném, de kb. kétévente fogy el egy készlet, talán belefér.

Van laser nyomtatóm a pincébe. Nem nyomtattam vele. Legutóbb néztem a pár évvel ezelőtti cucc ott van halványan. Elvileg "rajtamaradt?" a dobon, szóval dobcserés. Ezért van a pincébe. És pont azért vettem lasert mert ritkán kell nyomtatni.