Klarika, haza lehet menni

Ugy nez ki a reszeredmenyekbol, hogy meg az ellenzeki szavazok felenek is van annyi esze es/vagy memoriaja, hogy ne a Dobrev-Apro-Gyurcsany-Demszky-Kuncze-GönczK-Oszko komboban lassak az eselyt.

Hozzászólások

Ez nem korai még? Budaik nem Budapest.

Ez is gyanus:

Dobrev Klára nem tart nyilvános eredményvárót 

Korábban megírtuk, Márki-Zay Péter nyilvános eredményváró rendezvényt tart este 19 órától az Anker közben.

(Index)

De nincs kizarva egyelore, hogy a blogposztom fog rosszul oregedni. :)

Amennyire taccsra teszi a jelenlegi hatalom az országot, jobb is, hogy egy "tiszta kezű" krumplifejű fog belebukni, ha netán sikerül a kormányváltás...

Azért érdemes 1x kipróbálni a uniq optional feature adta lehetőséget: Legyen olyan miniszterelnök, aki már korábban dolgozott is. (Vezsérigazsgató és Tanár nem számít :-)

Elnézve a kormány és ellenzéki oldalt, egyenesen következik, hogy régen minden jobb volt. Visszasírom Torgyán Józsi bácsit!

A fentiből aztán kijön az is, hogy minden választónak összesen egy csöpp esze sincsen. Mert, ha lenne, akkor a kutyák győznének 4-5 harmaddal! :-D

Hódmezővásárhely 70%-os stabil Fidesz szavazó bázis volt. Ha MZP - nek itt ilyen rajongói tábora van, akkor máshol is. A helyi kampánya kb ugyanaz volt, mint amit most produkált. Neki az is lényegtelen, hogy nem all mögötte semmilyen part; helyileg is bedaralta a barátait is. Maradt az mmm, meg a Fidesz. Országosan is simán legyalulja az ellenfeleket. Ezek a tények. Nem kell szeretni, de a számok alapján a csávó simán beul a kis helyére és utána senki ki nem rakja. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Rád sem ismerek, Carlcolt. Te, aki a trumpista választási konteók legnagyobb HUP-os védelmezője vagy, végeredményt hirdetsz alig ~10%-os feldolgozás mellett? :D Aztán, ha fordulni látszik az állás a "levélszavazatok" beérkezése után, akkor lehet kiabálni a jól ismert "STOP THE COUNT!" szólamot? :)

"a trumpista választási konteók legnagyobb HUP-os védelmezője vagy"

Oooo, nem eppen. Csak furcsallottam par dolgot, peldaul hogy 40 ev utan eloszor kapott ki olyan, aki vitte Ohiot es Floridat, mikozben ott kapott ki, ahol a vegere hagytak a levelszavazatok szamolasat. Es olyankorra szamoltak ossze a megfordito levelszavazatokat, amikorra mar reg van altalaban vegeredmeny. Az mas kerdes, hogy utana Trump hulyeseget hulyesegre halmozott, mikozben az eredmenyt tamadta.

A levelszavazasnal vigyazz mit kivansz. 2022 aprilisaban konnyen lehet 99-bol 101 narancsmandatum levelszavazatokon keresztul, es en meg vehetem elo rad az Uno reverse kartyat, mint valasztasi konteosra.

"végeredményt hirdetsz alig ~10%-os feldolgozás mellett"

Statisztika tudasom all azon a szinten, hogy lattam, hogy 90% folotti esellyel igaz az allitasom. Persze benne volt az a 10% (mostmar inkabb 1% tovabbi reszeredmenyek ismereteben), hogy "rosszul oregedik" ez a blogposzt. De hat aki nem jatszik, az nem is nyer. :)

Az Uno reverse kard is felig vicc volt reszemrol.

En is majd felig viccbol "valasztasi csalasos konteosozlak" le majd jovore, ha veletlen pont a levelszavazatok forditanak (ismet a bennem rejlo statisztikus mondatja velem, hogy szoros eredmenynel ez siman elofordulhat).

Legyek majd pont annyira megerto, mint akik a demek altal uralt mediatermekeket fogyasztottak? :)

(Nem leszek ilyen geci. Csak annyit varok majd el, hogy ismerjetek el, hogy 2020 nyaran(!) igazam volt a levelszavazassal kapcsolatban - bar ebben nem te vagy a csucs, xclusiv adta elo a leghangosabban, hogy hulye mindenki, aki ketelkedik a levelszavazatok tisztasagaban. Te csak "priorizaltad", hogy ne kapjak el a Covidot a szavazofulkeben. Emlekszem en.)

Én sosem vontam kétségbe a magyar választásoknál a levélszavazatok hitelességét, teljesen hihető részemről, hogy ilyen arányba szavaznak narancsra. Ha 22-ben is hasonló lesz az arány, nem fogok konteót kiáltani. :) Meg ha tényleg csak ezen múlna 1-1 mandátummal a többség, akkor van nagyobb gondja is az összefogásnak, mert biztos akad közöttük egy-két "bizonytalanabb" képviselő.

Szerkesztve: 2021. 10. 17., v – 18:46

>> az ellenzeki szavazok felenek is van annyi esze es/vagy memoriaja, hogy ne a Dobrev-Apro-Gyurcsany-Demszky-Kuncze-GönczK-Oszko komboban lassak az eselyt

ez onnan is látszik (nem), hogy a dk/mszp kombó támogatottságban legyűri a teljes nem-fidesz palettát, és az első előválasztási körben sikerült asszisztálni hozzá, hogy a dk legyen a legnagyobb tisztakezű frakció (a második körnek igazi gyakorlati jelentősége nincs)

2022: fidesz kormány vagy dk kormány

Ertelek, de akkor se tudom karorom nelkul nezni, hogy Klarika kikapott amikor tenyleg a valasztokat kerdeztek. A felsorolt 2010 elotti kiemelt faszkalapok altal endorse-olt Klari kikapott.

Hiaba lesz MZP-t DK-stol nehezebb megverni es hiaba lesz nehezebb megmutatni, hogy ez egyeni korzetekben es listan hany DK mandatumot jelent, akkor is keptelen vagyok nem orulni annak, hogy Klari kikapott.

Infostart.hu

Azért vannak izgalmas dolgok: 18:12 MZP 188646

18:21 kap két körzetben 7616 + 8611 -et szum 141852

19:11 kap két körzetben 8699 + 4448 -et szum 213572

19:56 kap két körzetben 7902 + 4085 -et szum XXXXX

A progresszív matematika újabb példája.

Nem értelek. A Párt már megmondta, hogy mindenképp Gyurcsány nyer, akármi is lesz.

Előválasztáson igen.  A legnagyobb ellenzéki párt a DK. Tud erőből tárgyalni.

Szerencsére van két párt ami segíti a fidesz győzelmet. Kétfarkú és a mi hazánk.  Reményeim és a logika szerint a fidesz segíteni fogja ezeket.

Ehhez be kell jutni a parlamentbe a jelenlegi szabályozás szerint. Úgy tudom, képviselőnek kell lennie. Mivel legutóbb Lázár nyert a körzetben, most biztos - ami - biztos alapon a lista élén kell lennie. Kérdés, melyik párt listáján. Ha jól emlékszem, a Jobbiknak tett ígéretet, de mi van, ha a Jobbik nem jut be? 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem érzed már te is egy kicsit röhejesnek ezt a "hozzáigazítjuk a mesénket a történésekhez" dolgot? Ha papírforma szerint Karácsony nyert volna az előválasztáson, akkor talán páran elhitték volna ezt. De már annyiszor változott a mese, hogy teljesen követhetetlenné vált. Szerintem lassan elengedi az állampárt is, mert magukat járatják le vele a bizonytalan szavazók szemében.

nem

 

>> Ha papírforma szerint Karácsony nyert volna az előválasztáson

az előválasztáson, az első fordulójában - aminek tétje is volt -, a dk nyert

a második fordulóban - ami a reklámarc szerepéért ment -, biztos vagyok benne, hogy a geli volt a favorit, bele is öltek rengeteg pénzt, és az első fordulós sorrend is  a várakozásaik szerint alakult, max klárira több jött valamivel

a feri ott mérhette el a pöcsét, hogy biztosra vette, hogy mzp visszlép geli javára

 

ezzel együtt hiába nyilatkozik most olyan hülyeségeket a clinton-konzervatív, "bal"oldali programmal kampányoló mzp, hogy "leváltottuk az ellenzéket": max abban bízhat, hogy a dk tényleg megengedi neki, hogy miniszterelnökösdit játsszon valameddig (legrosszab esetben, ha a moslékosok nyernek), de ennek nyilván ára lesz: ekkor lesz a gyurcsány embere

a kezdeti "orrbefogós" közösködés (sőt, azt megelőző "eltakarodhatna már") után szépen lassan eljutottunk oda, hogy mindenki minimum egyenrangú szövetségesnek ismerte el gyurcsányt ("megbékéltek" fegyőr szerint); a "jobbik" teljes önfeladással tagozódott be alá; önállóan is a legnépszerűbb ellenzéki párt lett 2018 után, amikor 5%-ot épp elérte ("jobbikkal" együtt már elérhetetlenek); az előválasztást megelőző jelöltállítási osztozkodásnak, paktumoknak már legfőbb nyertese, a reálisan elnyerhető helyek alapján várhatóan a legnagyob ellenzéki frakció lesz; a többiekhez képest összehasonlíthatatlanul jobb aktivista terepmunkával és szervezettséggel bír; az előválasztók úgy is 43%-ban dobrevre szavaztak, hogy terheltebb szereplő, mint maga a dk; a dk az egész előválasztási showból megerősödve jött ki, a "társak" meggyengülve; mzp most a saját frakciós ötletével gyurcsány elé fog járulni

 

a dk az összefogás vezető, legerősebb, megkerülhetetlen pártja, az előválasztással lezárult időszak nagy nyertese; egy esetleges választási győzelem után tőle függ az irányvonal és a lényegi pozíciók nagy része

 

„Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen”

- Márki-Zay Péter, 2020.

>>mindenki minimum egyenrangú szövetségesnek ismerte el gyurcsányt
>>"jobbik" teljes önfeladással tagozódott be alá
na most akkor egyenrangu szovetsegek vagy ala-fole rendelt a viszony? 

>> önállóan is a legnépszerűbb ellenzéki párt lett 2018 után
onalloan valoban az, azonban az ellenzeket tekintve mekkora szeletet hasit ki maganak? (segitek: nem eri el a 30%-ot)

>> a többiekhez képest összehasonlíthatatlanul jobb aktivista terepmunkával és szervezettséggel bír
baromsag: az elovalasztasi folyamatokban resztvevok alapjan kevesebb DK-s volt mint civil aktivista

>> az előválasztók úgy is 43%-ban dobrevre szavaztak, hogy terheltebb szereplő, mint maga a dk
az 1. es 2. fordulo szavazatszamai azt mutatjak, hogy Dobrev tamogatottsaganak ez a plafonja, Marki-Zay kepes volt bevonni jelentos mennyisegu uj szavazot (~200K)

>> a dk az egész előválasztási showból megerősödve jött ki, a "társak" meggyengülve
az MMM egyertelmuen erosodott, a Momentum ugyszinten, a Jobbik videken tobb aktivistat adott, mint a DK, de igen, Dobrevek megerosdove jottek ki... 

>> mzp most a saját frakciós ötletével gyurcsány elé fog járulni
ezzel szemben: "Szeretne egy frakciót azoknak, akiket az ellenzéki megállapodás hat pártja kihagyott. Erre szerinte Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) a legalkalmasabb. Ez egy hetedik frakció lenne. A civilek kijelölésébe Márki-Zaynak is lesz beleszólása, de a tárgyalások elsősorban a programról és nem a listáról szólnának." 

>> a dk az összefogás vezető, legerősebb, megkerülhetetlen pártja, az előválasztással lezárult időszak nagy nyertese;
a tenyek: 30%-os a kepviseletuk az elovalasztas lezarultaval a jelolteket tekintve, Dobrev elvesztette az elovalasztast, uj szavazot nem tudott megszolitani

>> egy esetleges választási győzelem után tőle függ az irányvonal és a lényegi pozíciók nagy része
a listas jeloltek ismerete nelkul ez eleg szanalmas magyarazatnak tunik reszedrol

mondd mar meg, hogy te ezeket a marhasagokat honnan a francbol szalasztottad? 

>> na most akkor egyenrangu szovetsegek vagy ala-fole rendelt a viszony?

általában véve az őszinte/kevésbé őszinte idegenkedésből legalább egyenrangú szövetséges emlegetése lett, a "jobbik" vezetése (más nagyon nem maradt a pártban) pedig minden megszólalásában és megmozdulásában a dk alá tagozódik be

>> onalloan valoban az
ezt mondom

>> azonban az ellenzeket tekintve mekkora szeletet hasit ki maganak
a "jobbikkal" együtt óriásit. ideológiájukat tekintve pedig az összes egy kaptafa

>> baromsag: az elovalasztasi folyamatokban resztvevok alapjan kevesebb DK-s volt mint civil aktivista
ha ez így van sincs köze ahhoz amit én mondtam

>> az 1. es 2. fordulo szavazatszamai azt mutatjak, hogy Dobrev tamogatottsaganak ez a plafonja
melyik? +33% a második (pl az összes "jobbik"-jakab szavazat)

>> Marki-Zay kepes volt bevonni jelentos mennyisegu uj szavazot (~200K)
nahát, a karácsony lepattanókat, és az általad erősnek tartott momentumos lepattanókat

>> a Momentum ugyszinten [megerősödött]
ha csak úgy nem, hogy a lebőgés után ügyvezető egyengeti tovább

>> a Jobbik videken tobb aktivistat adott, mint a DK,
jelöltet, nem? hatalmas, a tatán/alig nyerhető körzeteket

>> de igen, Dobrevek megerosdove jottek ki...
mia az hogy? nagyon is!

>> ezzel szemben:
és leírod ugyanazt

>> a tenyek: 30%-os a kepviseletuk az elovalasztas lezarultaval a jelolteket tekintve
szerinted

>> Dobrev elvesztette az elovalasztast
a lényeges tét nélküli show részét

>> uj szavazot nem tudott megszolitani
milyen értelemben új szavazót? +30k volt a második fordulóban az elsőhöz képest, ennyivel felfokozottabb volt a show is

>> a "jobbikkal" együtt óriásit. ideológiájukat tekintve pedig az összes egy kaptafa
Kulon indultak de egy alku kereteben, igy nem vennem oket egy kalap ala.

>> ha ez így van sincs köze ahhoz amit én mondtam
szerintem nagyon is van koze, ezt irtad: "a többiekhez képest összehasonlíthatatlanul jobb aktivista terepmunkával és szervezettséggel bír"

>> melyik? +33% a második (pl az összes "jobbik"-jakab szavazat)
Dobrev a 2. fordulaban 68 ezerrel tobb szavazatot kapott, Jakabra az elso forduloban 87 ezer szavazatot, igy nem allja meg a helyet, hogy jobbikosok Dobrevre szavaztak

>> nahát, a karácsony lepattanókat, és az általad erősnek tartott momentumos lepattanóka
MZP 372ezer szavazatot kapott a 2. forduloban, az 1.ben pedig 127ezret + "219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online"; ezt koszonheti MZP a momentumos jeloltek aktiv kampanyak is, akivel ugye kolcsonosen tamogattak egymast indulas ota

>> ha csak úgy nem, hogy a lebőgés után ügyvezető egyengeti tovább
a momentum altal inditott jeloltek jo resze folenyes gyozelmet szerzett, szerintem ez igazolja az erosodest

>>j elöltet, nem? hatalmas, a tatán/alig nyerhető körzeteket
errosegrol volt szo, igy az nem korlatozhato csak a jeloltre

>> mia az hogy? nagyon is!
szep munka egy felmondatot kivagni, tenyleg 

>> és leírod ugyanazt
akkor ezek szerint olvasni tudsz, ertelmezni nem

>> szerinted
a szamok makacs dolgok, ez nem velemeny kerdese ebben az esetben

>> a lényeges tét nélküli show részét
most ez a legujabb mondas a part reszerol? 

>> milyen értelemben új szavazót? +30k volt a második fordulóban az elsőhöz képest, ennyivel felfokozottabb volt a show is
elovalasztas a thread kontextusa, szerinted mit jelenthet az uj szavazo? ez a +30k hogyan jott ki? on matematikus, vagy mibol szamolta ki?!

Ha pusztan azt veszed figyelembe, hogy koteleztek onmagukat, hogy egymassal egyuttmukodnek, akkor igen, Gyurcsany embere. Gyurcsany meg MZP embere. Ehhez nem kell a Fidesz velemenye, ok maguk deklaraltak, sot, taléan alairattak veled is, amikor szavaztal rajuk. Olyan ez, mint a NER, csak itt EER van. A lenyegen nem valtoztat, hogy ezek mind verszivo parazitak.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

igen feri, máris

a 106 hely mindegyike egyformán nyerhető, vagy inkább ti cherry-pickeltétek ki a zsírosakat?

plusz: a nevében még jobbiknak hívott képződmény (az előválasztás alatt szimplán kláripárt) eselegesen bejutó (import, mert tagság/kiállítható ember nem maradt) képviselőit is ellenzékváltónak tartod? (mármint röhögés nélkül)

"a 106 hely mindegyike egyformán nyerhető, vagy inkább ti cherry-pickeltétek ki a zsírosakat?"
ki az a ti? mi kozom hozza nekem? megis hol dontottem en arrol, hogy ki induljon egy korzetben?

minden egyes olyan jelolt, aki szakpolitikat kivan folytatni elsosorban es nem partpolitikat, az szamomra udvozolendo; ebben a tekintetben a jobbik szamomra erdektelen, a jeloltjere nem tudok szavazni   

Végre egy dolog, amiben egyetértek veled. Ezért mindenképpen tiszteletet érdemelsz. A cigányokat teljesen magára hagyta a társadalom, a vezetőik döntő többsége meg nem a nevelésükkel, segítésükkel van elfoglalva, ennél fogva egy cigánygyereknek nagyjából semmilyen esélye sincs, hogy a társadalom hasznos tagjává tudjon válni. A helyzet egyre rosszabb, amiben a cigányság bűne is benne van, a vezetőik, megmondóik bűne irgalmatlan nagy, de a rendszerváltás óta tkp. senki nem foglalkozott érdemben velük egyik kormány időszakában sem. Amikor Balog Zoltán helyzetbe került, mondott olyat a cigánysággal kapcsolatban, ami bizakodásra adott okot, de az is csak duma volt, gyakorlatilag nem tett semmit. Voltak elszigetelt próbálkozások, kisebb-nagyobb helyi eredmények (pl. Cserdiben - erre most majd biztosan jönnek "válaszok", főleg Bogdán László korábbi tevékenysége és halála kapcsán), de globálisan nagy a baj, és elképesztően nagy lesz, ha továbbra is a szőnyeg alá söprik ezt a témát (manapság a születendő gyerekek többsége cigány, hallani innen-onnan 60%-ot is).  

Nincs ebben semmi csoda. Kiálltam én a buzikért is itt a HUP-on korábban (kérsz példát?). Csak közben annyit változott a világ, hogy elkezdett forogni a gyomrom attól, ahogy a liberális oldal elkezdte túltolni a saját politikai haszonszerzése érdekében.

Nem velük van a baj, hanem azokkal, akik kihasználják őket. De, ezt is kifejtettem már.

trey @ gépház

En arra fogadnek, hogy a lista elso 30 szereploje kozul 10 partember lesz.

A tet amit hajlando vagyok ratenni 0.1BTC, hogy tobb, mint 10 (legalabb 11) partember (DK-MOmentum-LMP-MSZP-P tagja) lesz az osszellenzeki orszagos lista elso 10 helyen.

0.02BTC-t meg arra is safe ratennek, hogy DK-sokbol is meglesz az elso 30-bol 11.

Felvettem a Bitcoin address-e:

https://hup.hu/user/1

Oda lehet utalni! Előtte levélben jöhetnek a fogadás részletei!

Őőő, nem jó, mert így a "kiutalásnak" költsége lesz számomra.

Na, majd ha élessé válik, kitaláljuk!

trey @ gépház

Igen, viszont a cryptocurrency jogi statusza nem igazan definialt. Kivetel a crypto --> fiat es a fiat --> crypto konverziokat (inkabb az utobbit, elobbi csak a nyereseg definialasahoz kell, ott is a fiat currency-ben realizalt a lenyeg jogilag).

A crypto nem egy "agyonszabalyzott" terulet, foleg amig csak crypto --> crypto tranzakciorol van szo. "Mindent szabad amit nem tilos" elven erdekeseket lehet vele jatszani.

Peldaul ha Elon Musk barmilyen allami valutaval vagy Tesla-val szerzodo blue chippel jatszotta volna azt, amit jatszott, az egy eros insider trading. Viszont mivel cryptoval csinalta amit csinalt (BTC es Dogecoin), semmilyen szabalyt nem szegett meg gyakorlatilag.

Ez egy forint nelkuli jatek. :)

Nem egyszeru, de pl. a lootbox torvenyes (legalabbis nem buntetik). Szoval (fiat) penzert vehetsz adott jatekokban ajandekdobozt, ami veletlenszeruen ad valamit, ami adott esetben ertekkel rendelkezik (ha pl. atadhatod masnak a jatekon belul).

Ez alapjan a BTC-alapu fogadas is lehet oke. Ott is valami digitalis terben letezo dolog van, aminek van valami erteke.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Nem jo a peldad, mert fiat currency-ert veszel lootboxot. Pont a belga birosag tamadta meg emiatt a jatekfejlesztoket.

Inkabb ahhoz hasonlitanam, hogy fogadunk. Ha nyerek enyem a szekrenyed. Ha nyersz, tied a szekrenyem. Mivel keves a hely a hazunkban, es nehez logisztikat szervezni, valakinel letesszuk mindket szekrenyt letetbe, aki kettonk kozt feluton lakik.

Akinel letettuk, nem minosul szerencsejatek szervezonek es nincs belole jelenlegi szabalyok altal definialt nyeresege. Akkor se, ha kiszerel beloluk 1-1 polcot es elteszi, de ezt a masik ket fel megengedte :) De ha eladja a polcot, azutan mar adoznia kellhet. De ha csak "hasznalja", semmi kotelezettsege nincs.

Ezt hivjak ugy, hogy "szabalyozatlan terulet", es nem erdemes ennel jobban szabalyozni egyelore, mert ahhoz tul nevtelen (tud lenni), hogy megerje.

A fiat <---> crypto tranzakciokat a fiat-os torvenyekre hivatkozva egyre kemenyebben szabalyozzak vilagszerte. De a crypto <---> crypto tranzakciok szabalyozasa nehez es hozzanemerto probalkozas eseten erosen kontraproduktiv is.

Crypto kaszinok leginkabb azert nincsenek, mert "dragak" a tranzakciok hozza (mert ahhoz sok kicsi tranzakcio kell).

Sajnálom, hogy széttrollkodom a bulit, de tökmindegy, hogy forintban, BTC-ben, vagy lócitromban fogadtok. A szekrényes példa talán akkor állná meg a helyét, ha egy raktárhelyiséget béreltek, és a győztes kapja meg a kulcsot hozzá. Ha treynek el kell küldeni a fogadás adatait, ő validálja, hogy ki nyert, stb., az engedélyköteles.

(2a) *  A szerencsejáték szolgáltatásokra e törvény hatálya abban az esetben terjed ki, ha
a) a szerencsejátékot Magyarország területén szervezik,
b) a szolgáltatás igénybe vevője Magyarország területén vesz részt a szerencsejátékban, vagy
c) a szolgáltatás Magyarország területén lévő igénybe vevők felé irányul, különösen olyan esetekben, amikor a szolgáltatás magyarul hozzáférhető, vagy azt Magyarország területén reklámozzák.

Az, hogy milyen pénznemben csináljátok, az tökmindegy.

Az 50% nagyon fáj az alig félgőzzel dolgozó pártoknak, hiszen 1998 óta 2006 kivételével a Fidesz (és szövetségese) az egyéni választókerületek legalább felében mindig nyert. Bizonyos értelemben ez szinte már történelmi léptékű támogatottság. :D Egyébként mindkétszer, amikor az MSZP szerzett 50+%-ot egyéniben, a következő választáson a Fidesz leváltotta, szóval nem árt, ha MZP figyel a háta mögött sorakozó MSZP-s csapatra, nehogy egy erős egyéni indulós szereplés után elkúrják neki. :D

:)

A Bitcoin jogi státusza egy dolog, de

1. § *  (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

Amíg hatvenezer dollár körül van egy BTC, addig nem fogsz találni olyan bírót, aki szerint a Bitcoin nem "vagyoni érték". :)

Nem, a Bitcoin nem szerencsejáték. A fogadás az, akkor is, ha BTC-ben számoltok el. Lásd fentebb:

A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

A BTC árfolyama túlnyomórészt kizárólag a mindekori utolsó kötési ártól függ, az meg túlnyomórészt attól, hogy ki milyen ajánlatot adott be a tőzsdén. :)

"kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ"

A legtobb itt inditvanyozott fogadas arrol szolt, hogy mindketten kozel biztosak lettunk volna, hogy az adott dolog veletlen sem tortenhet meg. :)

De ja, egyszerubb nem fogadni itt ennek ismereteben.

ezzel nincs is bajom egeszen addig, amig ez 20 ember nem a szakpolitikat tartja elsodlegesnek, hanem a partpolitikat. 

Mondd, hogy ezt forditva akartad irni es azt szeretned, ha szakemberek lennenek a jovendo dk -s kormanyban...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez egy ilyen nap.

Viszont elkanyarodtunk: az orszagos lista elso 30 emberebol hany lesz szerinted tagja az 5 part egyikenek? (DK, MSZP, P, Mom, LMP)

Mert a fentebbi allitasodat en ugy ertelmeztem, hogy maximum 10, itt meg mar egeszen mast probalsz allitani.

A "Kuncze es Demszky remek szakemberek ergo szakertoi kormany lesz" ervelesig azert ne jussunk el. :)

En szakpolitikarol beszeltem, erre van igenyem. Azt paron kivuli es parton beluli is csinalhatja, ebbol a szempontbol nekem tok mindegy az arany. En azt szeretnem, hogy a 30-bol max 10 olyan legyen, aki partpolitikaval foglalkozik es nem szakpolitikaval. Ha 30-bol 30 ilyen lesz, de pl a miniszteriumokat szakpolitikusokkal toltik fel, akkor ezt leszarom, elfogadom, mint alkotmanyos koltsegetet, hogy ennyi seggvakarot kell fizetni. 

>> En szakpolitikarol beszeltem, erre van igenyem.

mzp nem lesz a kedvenced ez esetben, mert eddig annyit lehet tudni, hogy 10 helyért kuncsorgott a ferinél, ebből 3 kizárólag faji alapon kerülne kiosztásra, a többi pedig (((civil))) szereplő lenne

ezeket - hogy is fogalmazzak finoman - kevésbé tisztakezű demokraták helyére szeretné beirattatni (ebből nagyjából következtethetünk rá, hogy kik lehetnek a dk-mszp névsorban :))

arra vonatkozólag, hogy mzp "vétójogot" kaphatna a végső lista szereplőire, finoman jelezték Az Egyenrangú Pártok, hogy XD

Amugy ha a valasztok eldontottek, kik indulhatnak, akkor milyen alapon irhatna ezt felul barki is? Ha jol tudom, a Tisztakezuek Egyuttmukodesi Rendszere ezt megakadalyozza; tovabba ala is irtak, magukra nezve kotelezoleg. Azt akarod mondani, hogy mar a valasztas elott atba...k a sajat szavazoikat? Ugyanmar, tudod, hogy ez lehetetlen...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

az orszagos lista elso 30 emberebol hany lesz szerinted tagja az 5 part egyikenek? (DK, MSZP, P, Mom, LMP)

29, de csak mert MZP brigádja nem pártként lett bejegyezve

Meglehetősen elképzelhetetlennek tartom, hogy 5-6 párt összeborul, feladják egymás javára a helyi mandátumokat, és olyan önzetlenek, hogy a listás helyekből sem kérnek. Remélem tévedek, mert az azt jelenti, hogy egy ici-pici, de pozitív előrelépés történt a politikában.

Miről volt szó tegnap Gyurcsány (aki már "nincs hatalmon", "nem tényező", "nem tér vissza", "nem ő a főnök" stb.) és Márki-Zaj közt?

#nemfüstöthátsószobákban #nyilvánosság #transzparencia #ezmárnemaz #leváltottukazellenzéket

trey @ gépház

Valóban az, miután lassan évek óta hakniztok itt, hogy nincs már Gyurcsány. Erre ez a szél által frissen felkapott MZP első útja a showmesterhez vezetett.

Szerk:

Közben kitudódott mi történt:

https://telex.hu/belfold/2021/10/19/gyurcsany-semmi-falrengeto-nem-tort…

SEMMI :D

(nem engem néznek hülyének, csak jelzem, hanem titeket :D)

trey @ gépház

Hazugnak, hazaarulonak nevezni egymast alkudozas? Mert akkor igazad van; egyebkent kapitalis baromsag. Bocs, eddig azt hittem, hogy a politikai memoria fel evig tart, de lassan a fel ora is kezd soknak tunni...

Vagy valahol mar leirtak, hogy ezek is be voltak rugva, mint a nejlonnaci jobbikos csavo? (Kiveve Fletot, mert o mindig vizet iszik, kigyozzon barhany kigyo!)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ja, eleg furcsa, hogy politikai partok egymassal alkudoznak es nem a doktorminiszterelnokur adja ki az ukazt jo tsz elnok modjara. 

Vajon majd ujra be kell-e ideznem kesobb, amikor a karaktergyilkolaszast alkudozasnak hivtad? (Es mivel erre is visszakerdeznel, hogy miert gondolom maskent, eleg erre utalnom.)
Innettol eleg lesz csak ezt az egyet linkelnem :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem, szerintem nincs difi. Ilyen kampany baratok kozt nem zajlik. Ilyen kampany eskudt ellensegek kozt folyik. Fidesz vs. barki, barki vs. Fidesz. Pont igy mukodik.
Itt azonban mas a felallas. Hogy alakulhat ki szinkron teljesen eltero erdekek kozott ugy, hogy az erintettek -ha modjuk van ra- beletaposnak a masikba, netan megprobaljak ellehetetleniteni?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ok, akkor most valami nem hiteles:

-Vagy maga a kampany egy ordas nagy kamu: atba..tak
-Vagy valoban nem tudnak egyuttmukodni: atba..tak

En ugy vagyok bedrotozva, hogy ha valaki engem szeretne pl. sittrevagni (mindenkit elszamoltatunk: tudjuk, mit _kell_, hogy jelentsen), akkor 24h mulva nem leszek vele puszipajtas. Garantalom, hogy Te sem. 
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A tobbieknek mennyi van? Mind a 108 egyeni korzet delegalt indulot, nem?

Szerk: Megneztem, MSZP-Jobbik-Momentum a felallas. Nem tudom, mennyire lesz tarthato a kozeljovoben egy ilyen egyuttmukodes. Ettol fuggetlenul is a DK fog diktalni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Megtenned, hogy befejezed a lenti mondatot?

Ami azert  bantja a jelenlegi ellenzeket, mert eszerint semmi kozuk az erintett uriemberhez, de megis megszolitva erzik magukat, mert......

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Újabban:

https://hvg.hu/itthon/20211016_A_168_ora_megirta_majd_leszedte_hogy_a_D…

https://index.hu/belfold/2021/10/16/168-ora-teves-ertesules-dk-gyurcsan…

https://444.hu/2021/10/16/a-168-ora-megirta-hogy-gyurcsany-szerint-soro…

"és Gyurcsány ekkor kijelentette, hogy Soros György állt be Márki-Zay mögé, a hódmezővásárhelyi polgármester ennek köszönheti sikereit."

trey @ gépház

Megszokhattuk, hogy valtoznak a dolgok, de kevesebb, mint 24 h alatt itt a kovetkezo

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A DK az egyetlen, önmagában is kormányzóképes párt lett az ellenzéki oldalon

a versenyből megerősödve jött ki, a DK adja a legtöbb egyéni képviselőjelöltet is.

100 ellenzéki szavazóból 43 az egyetlen versenyben maradt párt, a Demokratikus Koalíció jelöltjére szavazott

Ha többségünk van a Parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt

Először Parlament, először többség, aztán majd kormányfő. Ez a sorrend

 

na, hát ez legalább tiszta beszéd