A Whatsapp perli az NSO Group-ot a pegasus miatt

TL;DR

A Facebook leányvállalata a Whatsapp perli az NSO csoportot a pegasus kémszoftver miatt. Azt állítják 1400 felhasználójuk ellen jogellenesen használták a pegasus programot.

Érdekesség: Ez az első eset, hogy egy üzenetküldő alkalmazás tulajdonosai perelnek ilyen tipusú magánszervezetet mint az NSO.

Hozzászólások

Sorry! A cikk 2019-es. Most jött velem szembe. Bocsánat!

Igen, már akkor sem fogtad fel, hogy annyi az új infó, hogy van egy lista ami kikerült a megfigyeltekről és ebben vannak magyar személyek is. De természetesen ez csak egy hiszti, hisz "nem a kormány szervezetei voltak, de ha mégis akkor jogos volt, de nem foglalkozunk vele, nem is ér semmit sem" 

De még mindig az a baj, hogy mit keresnek azon a listán újságírók és más civil szereplők. 

Még az is baj, hogy az összes titkosszolgálat ezt teszi. ( Aki ezt tagadja, az valószínűleg nem ezen a bolygón él. )

Az is baj, hogy a titkosszolgálatok léteznek, különösen a magyar.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

szerintem willynek abban igaza van, hogy ha bármilyen hitelt érdemlő forrásból megerősítést nyerne, hogy a "listán" magyar állampolgárok is szerepelnek, és ezeket nem magyar szervek figyelték meg (itt most nem a (((belga-kanadai))) színesforradalmárokra és cia-s "újságírókra" gondolok - ezeket nagyon is remélem, hogy szorosan szemmel tartják), akkor az viszont majd kell hogy érdekelje őket, hogy ki más lenne a megfigyelő

Nekem maga a lista, mint olyan is érdekes. Egy olyan cég, mint az NSO, kizárt, hogy ne ugyelne arra, hogy az ilyesmi ne kerüljön ki. Ezért fejek hullanak általában, szó szerint. 

Az, hogy maga a lista létezik, nem kérdés, de nem ott, nem úgy, és főként nem ilyen kis számú érintettel. A jelenlegi csak hangulatkeltés. A Google és az Apple pedig - feltehetően - hivatalból biztosítják a bejárást az eszközökre. Nem véletlen a vinnyogás a rootolt device-ok miatt...

A titkosszolgálatoknak pedig nem joga, hanem kötelessége ez a tevékenység.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A Facebook leányvállalata a Whatsapp perli az NSO csoportot a pegasus kémszoftver miatt. Azt állítják 1400 felhasználójuk ellen jogellenesen használták a pegasus programot.

A zorbán vót'!

trey @ gépház

Ezt egy szóval sem mondtam és nem én csináltam politikai flame war-t a komment szekcióból. :( Azt sem gondoltam, hogy ez lesz belőle.

Ezt a hsz-t sem azért írom mert fiedesz párti lennék. Nem vagyok semmilyen párti és nem dugom homokba sem a fejem látom mi van az országban de én az összes politikust belőném a Dunába.

Nekem jelenleg ez a társadalmi berendezkedés tetszene, de hát ez csak sci-fi: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9nusz-projekt

Szerkesztve: 2021. 09. 15., sze – 15:07

@Hevi: Mesélj még kérlek arról, hogy neked mi lenne a legjobb. Én szeretek meghallgatni másokat, arról, hogy mit gondolnak. Dobj fel légyszives te is valamilyen nézetet, hátha tényleg jobb mint amit én mondtam. Olyat én is tudok mondani, hogy ez és ez azért szar mert... de senkitől sem hallok olyat, hogy akkor hogy lenne jobb irányitani 10M birkát... Valaki mond valamit, jönnek a fújolók, és 1000-ből sincs egy aki elő állna egy másfajta nézettel, csak a szardobálás van. Bárkit is választ meg a 10M birka kormányra biztos hogy két hét múlva az sem lesz már jó...