freenode off

Hozzászólások

Ujabb community driven project sikertortenet. Senki nem tudja hogyan, de egy azonos nevu kulso felhez kerultek a domain jogok, etc. popcorn erett tortenet.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ujabb community driven project sikertortenet.

Nyilván sokkal kellemesebb lett volna, ha egy multi állt volna mögötte, amit felvásárol egy másik és lelövi a picsába, hogy átcsődítse a népet a legújabb™, ingyenes™ (értsd: bankkártya-adatokat elkérő, de bankkártyáról csak egy eurót lehúzó, és visszautaló), tapicskoló, bloated, electronos buzizmusra.

nem örülök neki. Jó néhány évet töltöttem el a freenode-on. (illetve még most is)

Meg kellett néznem hogy ircneten vagy freenode-on szoktam-e azzal a négy-öt emberrel beszélgetni (mai napig :) )

Szerencsére ircnet.

a vegere felnonek az ovodabol? beleolvastam a logokba, eleg szanalmas.

nem igazan ertem a lelepest. ha a koreainak csak jogi tulajdona volt (nev, domain), de a szerver/uzemeltetes/adatok nem, akkor nem lett volna eleg egy koruzenet hogy irja at mindenki a connect hostot irc.libera-ra, infra marad, nyomnak egy sed-et a DB-n, Lee meg csinaljon a nevvel amit akar?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én azt nem értem, hogy tud valaki csak a domain birtoklásával hozzáférést szerezni. Elterelni a forgalmat, OK. Blokkolni a forgalmat, elérhetetlenné tenni a gépeket, OK. De mást?

Átírta az IP-t egy saját gépre, és elkapta a jelszavakat?

Ha a gépekhez fizikailag nem fért hozzá és jelszava sem volt hozzájuk, akkor mi mást tudott (volna) tenni?

A technikai részletek érdekelnének.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2021. 05. 20., cs – 22:30

Annyira nem olvastam utána a dolognak. Véleményem szerint, akik használják --- köztük én is, néha --- azoknak nem lesz nagy megerőltetés, átírni az irc szerver nevét.

Régi szép emlékek, még középsuliban kezdtem. Délutáni info szakkör --- kinyitották nekünk az informatika termet, hogy internetezhessünk --- ott találkoztam vele, mIRC programmal használtuk. Na meg akkor találkoztam a linux pingvinnel is. Ezúton is köszönöm annak a diák társamnak, aki bent felejtette a debian telepítő CD-t a gépben, amihez leültem.

Szerkesztve: 2021. 05. 20., cs – 22:54

A Hackaday cikk: https://hackaday.com/2021/05/20/freenode-debacle-prompts-staff-exodus-n…

A Vice cikk: https://www.vice.com/en/article/m7ev8y/freenode-open-source-korea-crown…

A lényeg:

In 2017, the then head of staff at Freenode, Christel Dahlskjaer, incorporated it as Freenode Ltd and sold it to Andrew Lee.

A pénzéhes, korporatokrata áruló: https://keybase.io/christel

Az egótól túlfűtött arckifejezése is sok mindent elárul, a freenode-on kívül.

ha mar 1x megvettem itthonra, akkor mar nem gondolom, hogy fizetnek alkalmankent

Fizeted majd rá a villanyszámlát, az okosajtajára, az okosülőkéjére, az okoskeféjére, az okostartályára, az okoslehúzójára. Meg fizeted a szarod elemzésével rád profilozott reklámoknak bedőlve a megvett termékek árába kalkulálva a rád eső marketingköltséget.

havi subscriptiont fizetnek siman, az aramot is, meg ezeket. a reklamok meg remelem pont jot reklamoznak, hogy azt is megvehessem! minden egyes vasarlasnal es szarasnal arra fogok gondolni hogy hajbika a hajat tepkedi hogy jajj korpokrata kapitalizmus URISTEN MINDMEGHALUNK.

 

kar, hogy bezartak lipotmezot. jol elfertel volna ott.

muhahahahahahahahaha. ezt mondogathatjatok magatoknak, de az igazsag az, hogy nem a koltest kell visszavenni, hanem olyan helyre kell menni dolgozni, ahol tobbet adnak, amennyiben olyanra szeretnenk kolteni, ami nem fer bele a budgetbe.

ha lambot szeretnel lizingelni, tobbet kell keresnem, mint ha egy skodat, erted.

Vannak dolgok amit nem lehet pénzzel megvenni. És vannak olyan dolgok amikért nem tudnak elég pénzt fizetni. Nem, nem kell, többet keresned. Mert nem egytől kell sokpénzt elszedni, hanem több bolondtól kell keveset beszedni és el kell hitetnem veled, hogy az a dolog kell neked. Azzal a dologgal betömheted az ásítozó sötét lyukat a lelked mélyén, hogy aztán a Lambóval betömhessem a lelkem mélyén lévő űrt. Mert az igazán gazdagok sohasem a gazdagokból gazdagodnak meg, hanem a szegényekből. Adj a csóringereknek egy illúziót és minden pénzüket elédszórják.
Szóval, nyugi, nem kell a pénzed.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Miből feltételezed, hogy minden áron szükségem van még több pénzre? Miből feltételezed, hogy a még több pénz utáni hajtás örömet okoz neken? Miből feltételezed, hogy nincsenek pénzzel megfizethetetlen dolgaim? Hely, ahol nem vagyok idegen. Társ akivel elviseljük egymást. Gyermekem szeretete. Egyensúly önmagammal. Alkotás csodája. Mentális kihívások. Apró dolgok örömei.
Miből feltételezted, hogy nem volt cégem? Hogy nem dolgoztam olyan helyen, ahol láttam, miképp "marketingezik" me az embereket? Hogy nem dolgoztam olyan helyen, aminek abból volt bevétele, hogy kiskorúakat hülyített meg?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Lehet, hogy neki már az is befektetés lesz, ha felgyújtja a pénzt, de nem ez volt a lényeg, hanem, hogy nem biztos, hogy az másoknak csak jobb lesz, ha valaki "égeti" a pénzt. Kérdés, hogyan "égeti". "Égetheti" úgy, hogy irdatlan károkat okozzon másoknak vele. És nem feltétlenül arra gondolok, hogy atombombára költi.

nem akarom ujra felhozni (itt is) de ez a (majdnem azt irtam vegleny) semmihez SEM ert. Kurvara nehez igy penzt keresni am. Mondjuk en a kert felasasat sem biznam ra, mert ott is biztos csak sirna, hogy na de a fold minosege, meg az aso, meg a gereblye, meg babzsakfotelkonzumidiotaTMpalantak vannak. :D