Tablet mint monitor milyen szoftverrel, mik a a tapasztalatok?

Van egy Android 10-et futtató Tablet, melyet hasznos lenne a laptophoz mind Linux, mind Windows 10 alatt (akár videokonferencia közben is)  monitorként használni.
Rémlik valahol volt ez elmúlt félévben is ilyenről szó, de nem találom. Szóval mit és miért?
Milyen megoldás (szoftver)?
Bluetooth vagy Wifi?

és még mit érdemes figyelembe venni?

Hozzászólások

subscribe (ez engem is érdekelne)

Szerkesztve: 2021. 05. 12., sze – 21:32

Tapicskolásra tervezett konzumer-eszközből univerzális, értelmes eszközt...

Hát nem fűzök hozzá túl sok reményt, hogy teljesértékű monitorként tud működni. Persze, képet szarrátömörítő, CPU- és akksizabáló, cloud-ba fellövő majd onnan leszippantó megoldások biztos léteznek, ha más nem, a tudatod reklámfelületként való eladásáért vagy egy kis pénzért cserébe.

Hú, ezzel tökéleteen leírtad az összes okoskütyüt.
Régóta gondolkodtam már, 1-2 mondatban hogyan lehetne lealázni az összeset.

:-)

(Ha fokoznád, megköszönöm, szeretném reggel olvasni és félrenyelni a kávémat..)

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Egyszer jatszottam ilyesmivel. Ha jol emlekszem, PC oldalon inditottam egy VNC servert, talan x2x-szel osszekotottem a masik monitorral, az Anroidos tableten meg egy random VNC kliens mutatta a kepet helyi halon. A konfiguralas utan ugy emlekszem, nem volt szukseg a tapicskolasra sem, de mar regen volt.

Ha van ra jol mukodo megoldas, akkor erdekel, foleg, ha megy regi Androidon is.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

aszem nem ilyet keresel, en a steam linket hasznalom, tablettel paroztattam a desktop gepet es a kontrollert es streameli a desktopon futo jatekot. ha lenne a steamen videokonferencia program mukodhetne vele

neked aztan fura humorod van...

En vettem egy ilyet, ami ra van dugva a tabletra, majd elinditom rajta ezt, amivel monitornak hasznalom, ha kell valamihez valahol monitor. Ez nyilvan "hardveres" megoldas, viszont igy van egy hordozhato hdmi monitorom. Kellene keresnem ennyire jol mukodo capture eszkozbol olyat, ami VGA-t fogad.

Windows-only megoldásra én ezt használom. Van olyan jó mint pl. a chrome-nak a cast funckiója, picit talán gyorsabb is, videohívásra teljesen jó, messengerre is. Natív monitor-élményt ne várj tőle, de egy jobb RDP/VNC feelinget simán hoz. 

https://spacedesk.net/

Tetszenek ezek a programok, nem is tudtam, hogy ilyesmik léteznek - köszönöm mindenkinek a felvilágosítást :)

Ezzel a Spacedesk-el azt vettem észre, hogy miután feltelepítem, azután valamiért semmilyen módon nem tudom előhozni a Start menüt (sem egérrel, sem windows billentyűvel). Ennek megoldására létezhet valami beállítás, amit eddig nem fedeztem fel? (Program törlése és újraindítás után tudom csak elérni a Start menüt.)

A Viewer gépen ha a Functionality menüpontot lenyitod, akkor az egeret át lehet állítani local-ra. Be lehet még azt is állítani, hogy ne fullscreen legyen, hanem az állapotsor maradjon meg. Nálam a jobb felső sarokban látszik egy picike X, amire kattintva (érintős windowsos tabon) előjön a program állapotsora.

Nem tudom, nálam szerencsére ilyesmi nem jelentkezett. Amikor nem vagyok rákapcsolódva, akkor ezt mutatja a feladatkezelő: kép, másik kép.

Mikor csatlakoztatom a tablet-et, akkor max 10 Mb/s sebességig mászik fel a hálózati terheltsége.

Deskreen

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Hmm ez abszolut nem tunik rossznak viszont nekem egy kicsit mas use case-re kellene. 

Egy Chromebook melle szeretnek egy iPadet hasznalni mint monitor. 

Ugye a Chromebookon az android verziot tudom futtatni - az iPaden meg a iOSt << ezek kozul mint a ketto a "secondary display" funkcionalitasra van tervezve. 

Esetleg van tapasztalatod azzal, hogy az Android appban be lehet-e allitani, hogy az legyen a "master" eszkoz es a tablet (iOS) pedig a secondary display? 

Sajnos nem hiszem hogy így tudna működni :/ Az androidos verziót nem vettem meg csak ios-re, ott nincs opció hogy "master" módban működjön.

Egyáltalán abban sem vagyok biztos hogy chrome os-en van e egy android appnak bármi esélye külső display-t szimulálni.

Pedig jó kis cucc stabil, gyors, nem is nagyon vesz el a minőségből, viszont a chromebook-ok annyira nem is erősek nem? Azért eszegeti a cpu-t szépen szerintem bármilyen hasonló megoldás. Az én gépeimen tökéleseten megy (mind2 i7, mac és pc) viszont próbáltam egy 2012-es i5-ös mbp-n is hát ott már szemmel látható volt a lag pl rajzolás közben, inkább a ps eszi a cput de lelassítja az átvitelt.

en a Deskreeent probaltam, ingyenes, mukodik faszan, sot, meglepoen gyorsan es jol

Valamit ami még nem volt említve, használ még valaki?

Olyasmit keresel mint az Apple SideCar? Mert azt szoktam használni