10mbps full duplex

Fórumok

10mbps full duplex

Hozzászólások

Egy érdekes problémába ütköztem, ami a következőről szól. Beüzemeltem egy szervert, és a problémám az, hogy alapból 10mbps full duplex -en működik. Próbálkoztam 100mbps full duplex-re átállítani, de nem tudom. Annyit tudok, hogy a hálózatban van egy 10mbps-os switch, de nem erre van dugva a szerver. Amin a szerver van az egy 10/100-as a switch szerint 100mbps-on megy, de a szerver 10mbps-on megy valaki találkozott már ilyennel?

Nemtom, hol van meg de biztos benne van az osszes linux distrib-be
mii-tool -v
ez visszadja mi van beallitva illetve a link partner milyen sebessegen mukodik
------------------------
product info: vendor 00:00:20, model 32 rev 1
basic mode: 10 Mbit, half duplex
basic status: link ok
capabilities: 100baseTx-FD 100baseTx-HD 10baseT-FD 10baseT-HD
advertising: 100baseTx-FD 100baseTx-HD 10baseT-FD 10baseT-HD
link partner: 10baseT-HD

Az mii-tools al kezd.
A gond szerintem az auto-negotation. Nem tudom milyen switchről és milyen hálókártyáról beszélünk, de valószínűleg rá kell erőltetni a kártyára a 100M-át és akkor menni fog.

Köszi szépen a segítséget. Most már 100-om megy, csak még olyan problémákba ütköztem, hogy Win98-nál nagyon lassú TCP/IP, XP-nél egy kicsit gyorsabb, de viszont IPX-el csak DOS-ról érem el a szervert. Ez egy könyvtári nyilvántartó rendszer és azért van szükségem IPX-re, mert a DOS-os képek csak ezzel kommunikál. Win98-nál a kapcsolat létrejön, csak állandóan leszakad. Valaki? Ötlet? Próbáltam végignyálazni a szakirodalmat, de különösebben nem találtam róla semmit. A könyvtári nyilvántartó (TextLib) ránk mutogat, én meg a TextLibre, de ezzel nem jutunk előrébb a megoldáshoz. Még annyit tudni illik, hogy most egy DOS-os szerver van, amit IP-vel és IPX-el is jól látnak a kliensek, és ami még fontos elég gyorsan, pedig 10mbps half duplex az a szerver