Mustache

Sziasztok,

Köszi

Hozzászólások

Mindenképp bajuszozni akarsz? Gyenge a dokumntáltsága, és nincs nagy közössége. A fejlesztése nem állt le (már ha van mit csiszolni rajta). Ha választani lehetne, akkor talán twig (symfony mellett sok már nyelvre van) vagy egy modern pug.

kb az összes funkciója ott van azon a wikipedia oldalon ;)

Nah jó nem, de itt az összes

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Szerkesztve: 2021. 04. 15., cs – 14:46

Bocs, nem ide akartam...

Hasznos forrásanyag. Olvasgatva lehet mustache-t pödörgetni hozzá. És ezt most komolyan írom, nem trollkodásból. Ha valaki webfeljeszteni, programozni akar, egyszerűen nem tudja már ezt kikerülni. Nem fognak neki mindent lefordítgatni, meg feliratozni, meg a kezét fogva elmagyarázgatni, hogy fogjuk a pöcsünket pisilés közben kicsikém jeligével. Tudom, szemétség, de ez van, ezt kell szeretni. Teljesen egyetértek, hogy mindenki oroszos, németes, franciás, latinos, stb. volt, de ezt az IT-ben (meg lassan már mindenhol máshol) az ember a hajára kenheti.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ez minden dokumentációra igaz, nem csak webesre. Épp ezért nem szabad fordításra várni, hanem annyira megtanulni angolul, hogy az ember megértse az eredeti angol nyelvűből, ami neki kell. Még csak azt se kell, hogy társalgási szint, meg felsőfok, elég csak passzív Hunglishos tudás, főbb szakszavakat, kifejezéseket ismerni. Általában a szakmai/doksi szöveg elég száraz, csak bizonyos szavak, kifejezések fordulnak benne elő, így nem olyan nagy kunszt megtanulni.

Tehát ha rövid akarok lenni, a kolléga kezdje el nyálazni az eredeti Mustache-doksit. Ha nem ért belőle valamit, akkor írjon a topikba, hogy mi nem volt belőle világos, mit szeretne megvalósítani. Mert még az is lehet, hogy ahogy beleássa magát, rájön, hogy érthető angolul is.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)