Miniszámítógépek, SBC-k

Milyen disztribúciót javasoltok CUBOX-I4-300-D esetén zenehallgatásra videónézésre (720p) úgy, hogy mobilról távirányítható legyen?

Milyen disztribúciót javasoltok CUBOX-I4-300-D esetén zenehallgatásra videónézésre (720p) úgy, hogy mobilról távirányítható legyen?

Ha jól nézem:
Processzor: NXP i.MX6 Single to Quad core Arm Cortex A9 up to 1GHz   
Memoria     2GB DDR3

Tennék szíves rá Kodit, de nem találok rá való viszonylag aktuálisat

Minden javaslat, tapasztalat érdekel.
A mobilról történő lejátszó kezelhetőség alapvető elvárás.

C64 ROM emulálása ESP32-vel

Szeretnék egy 8KB-os C64 cartridge ROM-ot emulálni ESP32-vel. Találtam egy leírást, amiből az első típusú kártyát építeném meg, csak szimulált ROM-mal. Itt csak 13 bites címbusz, 8 bites adatbusz és még 2 láb csatlakozik a ROM-hoz. Ehhez van 13 input GPIO és 8 output GPIO kapum az ESP-n. A maradék 2 láb valamilyen engedélyezési bit, ha jól láttam, de innentől jönnek a problémáim:

1 - Az ESP jelszintje 3.3V, a buszokon 5V szalad. Az ESP input szinten elviseli az 5V-ot, de ahhoz, hogy az adatbuszra 5V-ot helyezzen, kellene még egy-egy tranzisztor. Azonban attól félek, ennél bonyolultabb a helyzet. Mi van, ha nem az emulált 8KB-os címen van az adatbuszra helyezendő adat? Ilyenkor az igazi ROM csip mit csinál? Gondolom, valahogy elengedi az adatbuszt, hogy egy másik memória csip helyezhesse rá az adatot. Erre való a maradék 2 láb? A kapcsolási rajzon a memória csak a cím alsó 13 bitjét látja. Honnan tudja, hogy a felső biteken milyen jel van? Erről a C64 gondoskodik, és csak akkor olvassa a kártya adatbitjeit, ha a megcímzendő tartományból kér adatot, vagyis nem is kell tudnom elengedni az adatbiteket?

2 - Tehát ha a kártya RL bitje alapján nem kell adatot szolgáltatnom az adatbuszra, akkor el is kell tudnom engedni azt. Ehhez milyen kapcsolás kell az output GPIO kapuk és az adatbitek közé?

Ethereum - Bányászgép - De Milyet

Sziasztok,

 

Szeretnék Ethereum-ot bányászni. Azon gondolkoztam, hogy összerakok valami egyszerűbb de üzembiztos masinát erre a célra. Ti mit javasoltak kérdésnek?

 

Ethereum-hoz van esetleg könnyen beszerezhető célhardver? Itt nézelődtem:

https://www.asic-minerz.com/products_en/

Amennyire látom eléggé borsos áron vannak cél eszközök.

 

Előre is köszi a segítséget. Üdv.: G

Amlogic bootloader csere

Van egy X96 Max Plus dobozom (S905x3), amit egy A95X után vettem, a pozitív tapasztalataim miatt.

Azonban nem boot-ol SD kátryáról, csak USB-ről. Azt írják több helyen, hogy egyszerűen a bootloader-t kellene lecserélni.

Van ebben bárkinek tapasztalata, hogy téglásítás nélkül hogyan tudnám ezt megtenni, vagy más módon bootolásra késztetni az SD kártyáját?