HP 2013 Ultraslim Dokkoló töltés probléma

Sziasztok!

Adott egy HP Elitebook 840 G3 notebook, amelyhez kaptam egy HP 2013 Ultraslim dokkolót is, töltő nélkül.

A dokkolóra az van írva, hogy 19.5v / 3.33a, vagy 18.5v/ 3.5a paraméterrel rendelkező tápegységgel üzemel, találtam egy régi Dell notebook tápegységet, aminek a dc csatlakozója formára illik a dokkolóba, illetve 19.5v / 4.6a paraméterekkel üzemel, viszont ezzel a dell tápegységgel csak a dokkoló indul el, a notebook nem vesz fel töltést, csak adatkommunikáció van.

Elvileg az nem okozhat problémát, ha a Dell tápegység áramerősségben nagyobb, mert a feszültség számít, ha jól tudom, ezért nem értem, hogy a notebook miért nem vesz fel töltést a dokkolóról, ha adatkapcsolat viszont van.

Leírás szerint a notebook kompatibilis a dokkolóval, viszont tápegység nélkül értékesítették annak idején szinte mindenhol.

Lehetséges, hogy a dokkoló kizárólag gyári tápegységről táplálja meg a notebookot töltéssel?

A HP Supportot kérdeztem e-mailben, de nem válaszoltak, ezért gondoltam, hogy itt megkérdezem, hátha itt van tapasztalata valakinek ilyen dokkolóval kapcsolatosan.

Egyébként erről a dokkolóról van szó:

https://www.hpshop.hu/?sku=D9Y32AA

Hozzászólások

Nem a dokkoló a ludas, hanem a táp. A HP nem szereti a Dell tápját, fordítva viszont elvileg működik.

A HP nem szereti a Dell tápját, fordítva viszont elvileg működik.

Ez kb. kizárt. A Dell 1wire EEPROM-ot tesz a töltőbe amibe bele van írva a töltő teljesítménye, szériaszáma, stb. A HP régen csak egy ellenállást tett a töltőbe.