Készülék javítás (kijelző, hátlap)

Sziasztok!

Van 2 telefonom, egy iPhone XS Max, illetve egy Huawei Mate 20 Pro. Mindkettőnek törött/sérült a kijelzője, illetve az iPhone hátlapja is repedt. Funkcionalitásukat tekintve mindkettő hibátlan, minden funkció működik (arcfelismerés, ujjlenyomat érzékelés, 3D Touch stb). Mivel felesleges 2 telefon, ezért azon gondolkodom, hogy hogy jönnék ki belőle a legjobban (ár/érték/idő):

1. Javítást követően az egyiket eladom, ami részben fedezi a javítás értékét

2. Javítást követően mindkettőt eladom és veszek egy, az igényeimnek megfelelő készüléket

3. Javítás nélkül, nyomott áron eladom mindkettőt és veszek egy, az igényeimnek megfelelő telefont

4. Javítás nélkül eladom a drágábbikat, az olcsóbbikat használom, amíg atomjaira nem hullik

5. Előző pont, fordítva

Ha javításra kerül sor, mit javasoltok? Láttam a kijelző árakat, iPhone-hoz is létezik LCD kijelző, az mennyivel rosszabb az OLED-től? Huawei-nél ugyanez. Nem a legalját keresem, hanem kompromisszumot. Pro/kontra szívesen meghallgatok mást is. 

Hitvitát kerüljük, nem preferálom egyiket sem jobban a másiknál.  

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 14:13

A mate 20 pro-hoz ~40k huf egy kijelző assembly (LCD+frame), ha bevállalod, hogy a törött kijelzőt lefejted a frame-ről és egy új komplett lcd-t építesz bele megúszhatod 25-30k huf ból (+munkaidő). Ha a telón csak az üveg törött, az érintő jó, akkor még az LCD üvegcsere is elképzelhető, kérdés, hogy bevállalod-e, youtube-on van sok videó elrettentésként :). A készülék hibátlan használt állapotban kb (szerk.)60k-80k huf. Lehet nem állnék neki... javításnak.....

Magam nem állnék neki javítani, mert esélyesebb, hogy hazavágom. Eddig a 4. pont tűnik a legjobb választásnak. 

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 16:34

Az iPhonennal 3rd party szervizben/alkatresszel tortent szervizeles utan meg szokott allni az arcfelismeres, a 3d touch es a qi toltes is. Tehat mielott barhova beadod, kerdezd meg, hogy ezekkel mi lesz a helyzet. Ja igen, sok helyen a kijelzo koruli tomitest/ragasztast sem oldjak meg, tehat a vizallosag is megszunik. A kornyezetemben sokan vettek hasznalt "vizallo" telefont, ami beazott az elso vizes alkalmonal es szetszedes utan derult, ki hogy nincs mar ott a tomitocsik... Az elado pedig nem emlitette, hogy volt mar szetszedve a keszulek.

ha az iphone hata is torott akkor en azt "javittatnam" meg, mert ilyen esetben nem javitanak hanem cserelnek es 99% eselyed van egy factory refurbished telora(ami a szeriaszaman kivul teljesen uj), kb1% eselyed pedig egy vadonautj telora(otthon eleve sok kis sufnigsm factory refurbished telokat arul "uj"kent).

Az Almarium Pro AASP hivatalos arlistajaban. A tobbi magyarorszagi hivatalos szerviz (iStyleiCentreCare Center) dragabb ennel. A hivatalos szervizeket az Apple oldalan tudod megkeresni. Ha nem akarsz vegigmenni a teljes proceduran (hiba megadasa, sorozatszam megadasa, stb), akkor itt egy kepernyokep. Mas szervizek sehogyan sem tudnak hivatalos, eredeti alkatreszhez hozzajutni, tok mind1, hogy azt allitjak magukrol, hogy igen. 

Gondolom alsóhangon minimum 2 évesek ezek a telefonok (mindkettőt 2018-ban mutatták be), és a jelenlegi állapotukat tekintve te (vagy a tulajdonosa) nem igazán vigyáztál rá. Ilyen korú telóknál (főleg amik dobálva is voltak) javítás után szépen újabb és újabb hibák jöhetnek elő. Én nem javítgatnám az tuti. A Samsung Galaxy S8-am annó összetört kb. 1 évesen (nem én törtem össze), megjavíttattam márkaszervízben 80 ezerért. 4 hónapra rá alaplaphibás lett (amit egyszer megbontanak....). Mivel még garanciális volt elvittem megcsináltatni, ismét márkaszervízbe. 1 hónapig szervízben volt (nem siették el), és nem is volt tökéletes (valami illesztési hiba, telefonálás közben a hátlapot megnyomva betorzít a hangszóró). Javítás után néhány hónappal odakoccantottam egy fém kilincshez a szélét véletlenül, és betört a kijelzője. :D Na az van, hogy lassan 4 éve már ezt az S8-at nyúzom, dolgozzon csak meg a pénzéért, de azért anyagilag nagyon nem érte meg megjavíttatnom.

Az iPhone-t a gyerek ejtette el, a Huawei nálam csúszott ki a zsebemből és pont úgy ért földet, hogy megreccsent a kijelző, ami egyébként ívelt, ezért nem is túl strapabíró. Ez az első telefonom, ami bármilyen formában sérül. Most vacillálok rajta, hogy a Huaweit eladom, az iphone hátlapját kicseréltetem a Huawei árából (plusz marad még valamennyi), a kijelzőre gyűjtögetek és 100 000-ért cseréltetem gyárira. Ha még működik 3-4 évet, akkor igazából behozta az árát. 

Szerkesztve: 2021. 03. 09., k – 15:38

felrement